Els crespells són uns dolços semblants a les galetes, típicament mallorquins, tradicionalment consumits durant la Pasqua. Normalment se'ls hi dóna forma d'estrella, de flor...o del motlle que tinguis a l'abast, però com que aquestes galetes no les vaig fer a casa meva, on tinc tots els gadgets i més, vaig haver de donar-li la forma amb la mà, però no per això estaven pitjor, al contrari, van acabar tenint un aspecte més rústic.
Són ideals per esmorzar, berenar o acompanyar el café o te. A més, són fàcils de transportar perquè tenen una textura dura difícil de trencar. Sinó mireu les fotos i valoreu-ho vosaltres mateixos.......
Ingredients (per 9 super-crespells):
- 300 g farina de força SANTA RITA
- 1 rovell d'ou
- 100 g de llard
- 100 g de sucre
- 30 ml de llet
- 30 ml d'oli aromatitzat amb taronja MALLAFRÉ
- 30 ml suc de taronja
- rajolí d'anís
Preparació:
1. Mescleu tots els ingredients fins que pogueu formar una bola homogènea i fàcil de treballar. Reserveu durant mitja horeta, perquè la massa reposi.
2. En aquest moment estireu la massa amb el corró, fins deixar-la amb un gruix de mig centímetre, i li doneu la forma que vulgueu amb els motlles, o simplement agafeu trossets de massa, les poseu sobre la safata del forn, amb paper de forn, i les aplaneu donant-li la forma amb les pròpies mans, com en el meu cas.
3. Quan tingueu la safata ben plena, les cuineu a 200ºC durant uns 20 minuts, fins que començin a agafar color daurat.
4. Les deixem refredar perquè agafin una textura més consistent i ..........
............correu que volen!!!!!
Espero que els blogaires mallorquins els hi agradi la recepta, està feta amb tot el meu amor!!!
Bon profit i bona Setmana Santa!!!!
No havia vist mai aquesta recepta i sembla tant bona...amb la taronja i l'anís, segur que no dona temps a mirar-los gaire jejejj Petons
ResponderEliminarQue buena pinta tienen niña. besitos
ResponderEliminarSegur que de gust estaven estupendos, i així són més rústics!!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Aquestes pastes tenen molt bona pinta... Molt bé per conservar les tradicions,..petons i bona setmana santa.
ResponderEliminarAquí, una blocaire mallorquina et dona el seu vist-i-plau. I què si són rústics?? Segur que estaven boníssims!! Són tan bons els crespells!!!!!!!!!!!!!!!
ResponderEliminarPetons guapa!
No conocía estas pastitas pero se ven muy ricas, Roser
ResponderEliminarBesitos
No los he probado nunca pero por la pinta tan rica que tienen me van a gustar seguro
ResponderEliminarNo los he probado, pero para eso nos pones la receta, para que la hagamos y no nos quedemos con las ganas, tienen una pinta estupenda. Todos los dulces de Semana Santa me gustan mucho. Besos y que pases buena semana
ResponderEliminarhe menjat crespells pero no sabia la recepta.
ResponderEliminarNo els coneixia, però les pastes amb llard... Mmmmm!
ResponderEliminarMarta
Té la pinta que són els tipus de dolços que m'agraden a mi. Segur que estan boníssims.
ResponderEliminarNo els he provat mai i mira que he estat de vegades a Mallorca...
ResponderEliminarPetonets.
Que bones, amb el gust mesclat de la taronja i l'anís, boníssimes!
ResponderEliminarUna abraçada
Oh, Roser! per menjar-los a tothora, aquests crespells. M'ha encantat el toc de taronja!! Petons i bona setmana!
ResponderEliminarRoser, no les coneixia, pero amb la pinta que tenen me les apunto!!! ;)
ResponderEliminarPetonets maca
Tinc una amiga que té família a Mallorca i m'havia parlat d'aquests dolços que, tot sovint, prepara amb els seus fills. Ella també els dóna forma d'estrella o de floretes. A veure si m'animo a preparar-les, per a mi són més apetitosos que les tradicionals mones!
ResponderEliminarPetons!
Anna
Roser es una receta que me parece estupenda ,la copiare para hacerla cualquier dia ,me gusta
ResponderEliminarbesinos guapa
I tant que pots presentar dues receptes al 15, no ens podem perdre els teus super arrossos! ;)
ResponderEliminarQue rico todo lo tradicional, por suerte en nuestro país existe una riqueza gastronómica infinita.
ResponderEliminarBesos y felicidades por recuperar nuestras tradiciones.
que buena pinta tienen
ResponderEliminar¡¡besos¡¡
Hola Roser, me encantan las recetas típicas de cada región. Habrá que probarlas. Gracias por tu visita. Un saludo, Alicia.
ResponderEliminarQue boooooons!!!!!!!!! Amb tot l'amor que l'has fet, han de ser exquisits! ;) Moltes gràcies per linkar l'enfogonat, guapa. Un petonet!
ResponderEliminarTens raó que l'aspecte rustic els hi dona un aire irressistible, fan salivar! :)
ResponderEliminarQuina pinta que fan! i de ben segur que estan molt bones mmmmmmmmmmmmmmm. Salutacios.
ResponderEliminarQue bona pinta que tenen!
ResponderEliminar