Buscar este blog

miércoles, 21 de diciembre de 2011

Hamburguesa vegetal i puré de coliflor

Aquests dies hauré d'anar publicant receptes lleugeres i saludables, per compensar la resta de "comilonas" nadalenques!

Jo no sóc vegetariana, m'encanta el peix (sobretot si és salvatge) i cada vegada consumeixo menys carn, sobretot la vermella. Sempre que surto a menjar a fora, prioritzo la tria de peix. L'explicació és senzilla, la digestió de la carn se'm fa eterna, en canvi el peix el tinc ràpidament paït. 

Com he dit, no sóc vegetariana, però últimament m'he acostumat a menjar aliments fets amb proteïna vegetal. I sabeu què, que m'encanten! De moment he tastat el tofu, el seitàn i la soja texturitzada i he descobert que es poden fer mil receptes amb aquests productes. Realment versàtils. Així que ara, la meva dieta conté, a més a més, alguna que altra proteïna vegetal de tant en tant.

Voleu una hamburguesa anti-fastfood, elaborada amb tofu, arròs integral, verdures, salsa de soja, oli i espècies? Doncs Natursoy, ho ha aconseguit amb ingredients 100% ecològics. I jo, l'he combinat de la millor manera que he pogut imaginar. A veure què us sembla:

Ingredients (per 1 persona):

- 1 (o 2) llesca de pa de sègol
- Tomàquet cor de bou
- Enciam
- Coliflor
- Oli d'oliva
- Sal marina
- llavors de sèsam negre


Preparació:

1. Marqueu, en una paella amb una gota d'oli, l'hamburguesa de tofu i pastanaga, fins que estigui dauradeta.

2. Torreu el pa, i li afegiu un rajolí d'oli, les rodanxes de tomàquet, l'enciam, un pessic de sal marina i, finalment, l'hamburguesa. Si voleu, podeu tancar l'entrepà amb una altra llesca de pa.

3. Acompanyarem el plat amb un puré de coliflor, que haurem bullit uns minuts i aixafat amb un rajolí d'oli i sal. Espolsem una mica de sèsam negre i a disfrutar!

Un sopar lleuger i nutritiu!

Pels anti-tofu : No té cap sabor a tofu en especial, tot el contrari. Té un gust suau, lleuger, fins i tot diria que dolçet, i sobretot, es digereix amb facilitat.

Us repto a tastar-la, el sabor us sorprendrà agradablement.

Que aprofiti!!

20 comentarios:

  1. Un plat ben saludable, ja tens raó que per aquestes festes un plat lleuger sembla caigut del cel.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Jo tampoc sóc vegeteriana però em passa com a tu, la carn cada cop la deixo més de banda. Aquest plat és d'aquells que venen mooooooooolt de gust, disfrutes i sobretot el teu cos ho agraeix (frase que sempre fa servir ma mare, jejeje)
    Petons guapa!!

    ResponderEliminar
  3. Nosaltres també mengem moltes protïnes vegetals. Has provat el tempeh? Natursoy té productes molt bons!

    ResponderEliminar
  4. Qué rico, yo tampoco soy vegetariana pero creo que es importante reducir el consumo de grasas animales. Esta opción es perfecta, por cierto, te ha quedado muy chulo el blog.
    Un besito y felices fiestas.

    ResponderEliminar
  5. Doncs si que té bona pinta, tindrem de tastar-la!!!

    ResponderEliminar
  6. És perfecta una hamburguesa vegetal!! M'encanta! Ens ajudaras a cuinar plats lleugers per aquestes festes, perfecte!
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Roser ,que hamburguesa mas sana y original ,esta muy bien para contrarestar la cantidad de calorias que comeremos estos dias
    besinos

    ResponderEliminar
  8. Buena pinta tiene, desde luego, pero yo prefiero que sea de pollo.
    Besitos

    ResponderEliminar
  9. aix Roser, que amb la coliflor no puc!!! em quedo només amb l'hamburguesa

    ResponderEliminar
  10. Yo tampoco estoy con platos navideños, ando con cosillas de diario...
    Me ha gustado esta hamburguesa, aunque el tofu me da "miedecete", jejeje. Pero, si dices que no sabe a tofu y que tiene un sabor suave, habrá que animarse.
    Besotes, y feliz Navidad.

    ResponderEliminar
  11. Gemma, el tempeh encara l'he de tastar, el tinc a pendents urgent!! crec que és l'últim que em falta per provar...

    Marga, el tofu en sí, solo, si que tiene un sabor un tanto peculiar, pero escondido en esta hamburguesa está delicioso!! te animo a que lo pruebes!!besos

    ResponderEliminar
  12. Llevo tiempo comiendo tofu y me parece un ingrediente espectacular que debiéramos generalizar en nuestra dieta. Voy a preparar esta hamburguesa a mis hijos.
    Me apunto la receta.

    Enhorabuena y... Feliz Navidad.

    Juan Carlos.
    http://la-lengua-de-la-mariposa.blogspot.com

    ResponderEliminar
  13. nunca he probado una hamburguesa vegetal y la verdad es que tiene buena pinta , felices fiestas y besitos

    ResponderEliminar
  14. T'agafo l'hamburguesa vegetal, el puré... es que la caloflor és de les poques coses que no m'agraden gens!Fones festes! petonets

    ResponderEliminar
  15. me gusta la propuesta vegetariana!
    Feliz Navidad!!!

    ResponderEliminar
  16. Muy buena la hamburguesa, sí señor!! Besos

    ResponderEliminar
  17. M'encanta Roser la teva proposta,me l¡emporto a casa per sopar.
    Molt de petons i bon Nadal guapísima.

    ResponderEliminar
  18. A casa cada mengem molt vegetarià, però a mi la soja i seitan no m'entusiasmen! Però les hamburgueses ben acompanyades sí que me les enduc!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!