Heu tastat mai una truita dolça? No és una crep no, és una truita, amb totes les seves lletres.
És un plat per sorprendre, ja que ningú s'espera una truita per postres! I com sabeu, combinat amb el plàtan, i suavitzat amb una mica de mató, fa que el postre augmenti de categoria i tingui un plus de sabor.
La recepta va ser una inspiració de la "tortilla fea de chocolate" de l'Arzak, però més fàcil i, com sempre, donant-li la meva versió personal.
Es fa en un plis-plas! Apunteu!
Ingredients (1 persona):
Per la truita:
- 1 ou
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 cullerada sopera de nesquik o colacao
- 1 nou de mantega
Pel puré:
- 1/2 plàtan
- 50 g de mató
- canyella
Per decorar:
- Mel
- Canyella en pols
Preparació:
1. Fem el puré, triturant el plàtan, el mató i un polsim de canyella. Reservem.
2. Per la truita, batem l'ou amb el sucre i el cacao en pols (colacao o nesquik, el que tingueu per casa).
3. En una paella, posem una mica de mantega i la desfem per tota la superfície. Quan estigui calent, afegim la mescla d'ou i xocolata i la deixem quallar, a foc suau, com si es tractés d'una crep, donant-li volta i volta.
4. L'enrotllem i l'emplatem amb el puré de plàtan i mató. Decorem amb una mica de mel i canyella en pols.
Una truiteta amb un lleuger gustet a xocolata....DELICIÓS, ideal per compartir el final d'un àpat!!
Que vagi de gust!!
2. Per la truita, batem l'ou amb el sucre i el cacao en pols (colacao o nesquik, el que tingueu per casa).
3. En una paella, posem una mica de mantega i la desfem per tota la superfície. Quan estigui calent, afegim la mescla d'ou i xocolata i la deixem quallar, a foc suau, com si es tractés d'una crep, donant-li volta i volta.
4. L'enrotllem i l'emplatem amb el puré de plàtan i mató. Decorem amb una mica de mel i canyella en pols.
Una truiteta amb un lleuger gustet a xocolata....DELICIÓS, ideal per compartir el final d'un àpat!!
Que vagi de gust!!
No coneixia aquests plat, però bona idea fer na truita dolça. M'arada el puré amb el mató.
ResponderEliminarPetons
Pues nunca he probado una tortill dulce pero por lo que veo en las fotos tiene una pinta muy rica
ResponderEliminarbesos
http://mipasioncocinar.blogspot.com/
Segur que si que sorprens els convidats. Te molt bona pinta, el platan amb el mató deu lligar molt bé.
ResponderEliminarUna abraçada
No havia vist mai una truita dolça. Una recepta molt curiosa!
ResponderEliminarOstras pues si que es sorprendente y una gran idea ademas!! Genial.
ResponderEliminarMuchas gracias por compartirla ;-)
Un abrazo
Qué cosa más original, Roser, me encanta esa tortilla tan chocolateada
ResponderEliminarBesitos
M'agrada cosir però també em rexifla cuinar. El nom del teu blog em transporta a les festuquis, m'agrada! Salutacions....
ResponderEliminarNo le provat mai i em sembla favulós!!! Que original!
ResponderEliminarGracies per les idees petonets!!
Qué original y seguro que está buenísimo, tienes una imaginación increible.
ResponderEliminarUN besito
Una truita dolça???!!!
ResponderEliminarMmmmm...no em puc imaginar el gust que fa. Ho haurem de provar de fer!!
Petons!
Aquesta me l'apunto, no ho havia pensat mai i m'hi veig en cor !
ResponderEliminarGràcies
Sorprendente receta Roser... enhorabuena.
ResponderEliminarUn saludo y ¡¡feliz Navidad!!
Són molt bones aquestes truites. Jo en tinc una publicada en el blog.
ResponderEliminarEstá muy bien para sorprender, porque seguro que nadie espera una tortilla de postre, además con chocolate!!!
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Roser ,me parece muy original y estoy segura estara buenisima
ResponderEliminarbesinos
caray muy original esta truita y ademas buena segura
ResponderEliminarpeto
Novetat total per a mi, s'haurà de provar!
ResponderEliminarBuenisima tu tortilla de chocolate, y muy buena pinta que tienen en esas fotos.
ResponderEliminaruina bona idea!! M'agrada força....la provare i mes si es de xocolata.....
ResponderEliminarPetonets
Que original! Havia sentit a parlar de la truita amb plàtan, però mai amb xocolata. M'has fet venir ganes de tastar-la. A veure si algun dia d'aquestes festes m'hi atreveixo.
ResponderEliminarUna abraçada!
És molt bona i realment té gust a xocolata. El problema que vaig trobar és que si barregeu alhora la truita amb el puré, el plàtan predomina i amaga el gust de la truita. Us aconsello que ho tasteu primer per separat, i després, si voleu, ho uniu tot!! ;) M'agrada que us agradi!
ResponderEliminarRecordo perfectament l'Arzak explicant aquesta truita al programa de l'Arguiñano. Des de llavors que tinc pendent d eprovar-la... Veient la teva, ara encara en tinc més ganes, ha de quedar boníssima!
ResponderEliminarJeje, he hecho, carnes con chocolate, estofados con chocolate, incluso tallarines de chocolate, pero una tortilla no se me había ocurrido. Tiene muy buena pinta. Besitos
ResponderEliminarRecuerodo que mi madre nos hacía para merender alguna vez una tortilla francesa que llevaba azúcar y fruta y nos encantaba, no me he vuelto a acordar hasta que he visto la tuya. Que tiempos aquellos!
ResponderEliminarUn beso
La meva àvia feia truites de farina i m'encantaven amb canyella i plàtan. Tastaré aquesta versió més sofisticada.
ResponderEliminarPetons.
Per favor quina bona pinta!!! Les truites dolces sempre m'han apassionat... Un petó
ResponderEliminar