Buscar este blog

domingo, 11 de diciembre de 2011

Truita de xocolata amb puré

Heu tastat mai una truita dolça? No és una crep no, és una truita, amb totes les seves lletres.

És un plat per sorprendre, ja que ningú s'espera una truita per postres! I com sabeu, combinat amb el plàtan, i suavitzat amb una mica de mató, fa que el postre augmenti de categoria i tingui un plus de sabor. 

La recepta va ser una inspiració de la "tortilla fea de chocolate" de l'Arzak, però més fàcil i, com sempre,  donant-li la meva versió personal. 

Es fa en un plis-plas! Apunteu!

Ingredients (1 persona):

Per la truita:
- 1 ou
- 1 cullerada sopera de sucre
- 1 cullerada sopera de nesquik o colacao
- 1 nou de mantega

Pel puré:
- 1/2 plàtan
- 50 g de mató
- canyella

Per decorar:
- Mel
- Canyella en pols


Preparació:

1. Fem el puré, triturant el plàtan, el mató i un polsim de canyella. Reservem.

2. Per la truita, batem l'ou amb el sucre i el cacao en pols (colacao o nesquik, el que tingueu per casa).

3. En una paella, posem una mica de mantega i la desfem per tota la superfície. Quan estigui calent, afegim la mescla d'ou i xocolata i la deixem quallar, a foc suau, com si es tractés d'una crep, donant-li volta i volta.

4. L'enrotllem i l'emplatem amb el puré de plàtan i mató. Decorem amb una mica de mel i canyella en pols.

Una truiteta amb un lleuger gustet a xocolata....DELICIÓS, ideal per compartir el final d'un àpat!!

Que vagi de gust!!

26 comentarios:

  1. No coneixia aquests plat, però bona idea fer na truita dolça. M'arada el puré amb el mató.
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Pues nunca he probado una tortill dulce pero por lo que veo en las fotos tiene una pinta muy rica
    besos
    http://mipasioncocinar.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  3. Segur que si que sorprens els convidats. Te molt bona pinta, el platan amb el mató deu lligar molt bé.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  4. No havia vist mai una truita dolça. Una recepta molt curiosa!

    ResponderEliminar
  5. Ostras pues si que es sorprendente y una gran idea ademas!! Genial.
    Muchas gracias por compartirla ;-)

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  6. Qué cosa más original, Roser, me encanta esa tortilla tan chocolateada
    Besitos

    ResponderEliminar
  7. M'agrada cosir però també em rexifla cuinar. El nom del teu blog em transporta a les festuquis, m'agrada! Salutacions....

    ResponderEliminar
  8. No le provat mai i em sembla favulós!!! Que original!
    Gracies per les idees petonets!!

    ResponderEliminar
  9. Qué original y seguro que está buenísimo, tienes una imaginación increible.
    UN besito

    ResponderEliminar
  10. Una truita dolça???!!!
    Mmmmm...no em puc imaginar el gust que fa. Ho haurem de provar de fer!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Aquesta me l'apunto, no ho havia pensat mai i m'hi veig en cor !
    Gràcies

    ResponderEliminar
  12. Sorprendente receta Roser... enhorabuena.
    Un saludo y ¡¡feliz Navidad!!

    ResponderEliminar
  13. Són molt bones aquestes truites. Jo en tinc una publicada en el blog.

    ResponderEliminar
  14. Está muy bien para sorprender, porque seguro que nadie espera una tortilla de postre, además con chocolate!!!

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  15. Roser ,me parece muy original y estoy segura estara buenisima
    besinos

    ResponderEliminar
  16. caray muy original esta truita y ademas buena segura
    peto

    ResponderEliminar
  17. Novetat total per a mi, s'haurà de provar!

    ResponderEliminar
  18. Buenisima tu tortilla de chocolate, y muy buena pinta que tienen en esas fotos.

    ResponderEliminar
  19. uina bona idea!! M'agrada força....la provare i mes si es de xocolata.....
    Petonets

    ResponderEliminar
  20. Que original! Havia sentit a parlar de la truita amb plàtan, però mai amb xocolata. M'has fet venir ganes de tastar-la. A veure si algun dia d'aquestes festes m'hi atreveixo.

    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  21. És molt bona i realment té gust a xocolata. El problema que vaig trobar és que si barregeu alhora la truita amb el puré, el plàtan predomina i amaga el gust de la truita. Us aconsello que ho tasteu primer per separat, i després, si voleu, ho uniu tot!! ;) M'agrada que us agradi!

    ResponderEliminar
  22. Recordo perfectament l'Arzak explicant aquesta truita al programa de l'Arguiñano. Des de llavors que tinc pendent d eprovar-la... Veient la teva, ara encara en tinc més ganes, ha de quedar boníssima!

    ResponderEliminar
  23. Jeje, he hecho, carnes con chocolate, estofados con chocolate, incluso tallarines de chocolate, pero una tortilla no se me había ocurrido. Tiene muy buena pinta. Besitos

    ResponderEliminar
  24. Recuerodo que mi madre nos hacía para merender alguna vez una tortilla francesa que llevaba azúcar y fruta y nos encantaba, no me he vuelto a acordar hasta que he visto la tuya. Que tiempos aquellos!
    Un beso

    ResponderEliminar
  25. La meva àvia feia truites de farina i m'encantaven amb canyella i plàtan. Tastaré aquesta versió més sofisticada.
    Petons.

    ResponderEliminar
  26. Per favor quina bona pinta!!! Les truites dolces sempre m'han apassionat... Un petó

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!