Buscar este blog

jueves, 8 de diciembre de 2011

Cigrons atomacats amb bacallà al allioli de mel

Avui una de llegums....cigronets!! I molt ben acompanyats....amb bacallà!
Voleu que us faci una confessió?? Mai mai he cuinat cigrons. Sempre els he comprat envasats.

Doncs aquesta vegada, gràcies a ECO-SALIM, que em va proporcionar un paquet de cigrons crus del país, no m'he pogut negar, i els he cuit. Però com que, ja sabeu, m'agraden tots aquests plats que són "express" i, a més, no tinc olla ràpida (perquè em fa yuyu), he cuit el paquet de cigrons sencers, i els he envasat en pots de vidre, i pasteuritzats, així estaré una bona temporada sense comprar-ne i, amb només un "click", tindré un plat de llegums deliciosos i, sisi, cuits per mi!!

Així doncs, anem amb la recepta, que ja veureu com n'és de delicada i bona.

Ingredients:

- Cigrons del país ECO-SALIM
- Salsa de tomàquet ecològica
- Bacallà en lloms
- Allioli
-Mel
- Sal
- Llorer
- Herbes provençals


Preparació:

1. Posarem a bullir, en una olla amb molta aigua, els cigrons que haurem tingut en remull un mínim de 4-5 hores. Quan bulli hi posarem una fulla de llorer i sal. Deixarem coure a foc lent una hora i quart, aproximadament.

2. Mentre els cigrons s'estan fent, courem el bacallà al vapor que desprén la pròpia cocció dels cigron, uns 10 minuts, fins que veiem que les llesques del bacallà es separen sense problemes.

3. Un cop els cigrons estiguin ben cuits, agafem els que necessitem per la ració i els escalfem amb la salsa de tomàquet ecològica. Els emplatarem i, a sobre, hi posarem un llom de bacallà untat amb allioli i un rajolí (gairebé invisible) de mel.

4. Ho gratinarem al forn fins que el bacallà començi a agafar color. I finalment, per fer-lo una mica més gustós i vistós, hi espolsem una mica d'herbes provençals, que t'han m'agraden.


Rico, rico, sano, sano,

A disfrutar'l!!!


21 comentarios:

  1. Els cigrons m'encanten es poden fer un munt de plats, aquest que proposes ha d'estar molt bo. Allioli i mel una combinació curiosa, s'ha de provar.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Els cigrons i el bacallà lliguen molt bé! i amb l'all i oli de mel molt original! ho provarem!bon cap de setmana. o pont..

    ResponderEliminar
  3. Els cigrons i el bacallà lliguen molt bé! i amb l'all i oli de mel molt original! ho provarem!bon cap de setmana. o pont..

    ResponderEliminar
  4. t'ha quedat un plat complet, sa i bo! I amb l'all i oli el toc perfecte!!
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Apa quin platet més bo!
    Els cigrons amb tomàquet són un clàssic a casa, i just l'altre dia va cuinar un bacallà amb allioli, però de codony! O sigui que la recepta genial! ;)
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  6. Jo també acostumo a comprar el gra cuit, prefereixo el que couen al mercat que el que ve envasat, però a casa he cuit ben poques vegades llenties o cigrons... Amb el bacallà aquests cigronets combinen a la perfecció! Me l'apunto per Quaresma!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  7. Pero que rico!!! Me encanta comer pescado y siempre pruebo con cositas nuevas. Esta recetita la hago seguro.

    Besos.

    ResponderEliminar
  8. A mi me encanta los garbanzos y con ese bacalao están ideales. Yo también le tenía miedo a la olla Roser, pero una vez que me animé la uso muchísimo
    Besitos

    ResponderEliminar
  9. rico y dos ingredientes que casan perfectamente y el tomate,allioli el punto de unión
    bo
    peto

    ResponderEliminar
  10. Pues si es la primera vez que los cocinas has escogido una receta fantástica, pocas formas había de acompañarlos mejor que con este bacalao tan rico

    Abrazos

    ResponderEliminar
  11. Ya verás como a partir de ahora siempre usarás garbanzos en crudo y los cocinarás tú, cambia mucho el sabor. Besitos

    ResponderEliminar
  12. Los garbanzos con bacalao es un plato que tiene exito seguro y a ti te quedaron buenisimos y eso que era la primera vez ,ya veras como repites
    besinos

    ResponderEliminar
  13. em quedo amb el bacallà, perquè no m'agraden els cigrons :( petonets guapi!

    ResponderEliminar
  14. mmm la veritat que es un plat molt complert,a mi son els que mes m'agraden,petons

    ResponderEliminar
  15. Ui, sóc un cas coent llegums, només em queden bé les llenties així que la resta sempre els compro cuits.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  16. Que pintaza!!!!! ahora mismo me comia ese platito.
    Muxuak

    ResponderEliminar
  17. Jo, les llenties si que les faig a casa, pero els cigrons els compro cuit. Amb bacallà han d'estar fantàstics.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  18. Yo no soy mucho de bacalao, así que me quedo con los garbanzos.
    Un besito

    ResponderEliminar
  19. Hola!

    Tienes un blog chulisimo!! Aprovecho la visita para decirte que estoy de sorteo en mi blog, por si te interesa echarle un ojo... La direccion es:
    http://rousesbakery.blogspot.com/2011/11/sorteo-rouses-bakery-100-seguidores.htm

    Saludos desde mi cocina!!
    Rosa

    ResponderEliminar
  20. Quina bona pinta! a més, ingredients molt saludables ¡un abraçada!

    ResponderEliminar
  21. Dos de mis ingredientes preferidos. Un abrazo

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!