Voleu que us faci una confessió?? Mai mai he cuinat cigrons. Sempre els he comprat envasats.
Doncs aquesta vegada, gràcies a ECO-SALIM, que em va proporcionar un paquet de cigrons crus del país, no m'he pogut negar, i els he cuit. Però com que, ja sabeu, m'agraden tots aquests plats que són "express" i, a més, no tinc olla ràpida (perquè em fa yuyu), he cuit el paquet de cigrons sencers, i els he envasat en pots de vidre, i pasteuritzats, així estaré una bona temporada sense comprar-ne i, amb només un "click", tindré un plat de llegums deliciosos i, sisi, cuits per mi!!
Així doncs, anem amb la recepta, que ja veureu com n'és de delicada i bona.
Ingredients:
- Cigrons del país ECO-SALIM
- Salsa de tomàquet ecològica
- Bacallà en lloms
- Allioli
-Mel
- Sal
- Llorer
- Herbes provençals
Preparació:
1. Posarem a bullir, en una olla amb molta aigua, els cigrons que haurem tingut en remull un mínim de 4-5 hores. Quan bulli hi posarem una fulla de llorer i sal. Deixarem coure a foc lent una hora i quart, aproximadament.
2. Mentre els cigrons s'estan fent, courem el bacallà al vapor que desprén la pròpia cocció dels cigron, uns 10 minuts, fins que veiem que les llesques del bacallà es separen sense problemes.
3. Un cop els cigrons estiguin ben cuits, agafem els que necessitem per la ració i els escalfem amb la salsa de tomàquet ecològica. Els emplatarem i, a sobre, hi posarem un llom de bacallà untat amb allioli i un rajolí (gairebé invisible) de mel.
4. Ho gratinarem al forn fins que el bacallà començi a agafar color. I finalment, per fer-lo una mica més gustós i vistós, hi espolsem una mica d'herbes provençals, que t'han m'agraden.
Rico, rico, sano, sano,
A disfrutar'l!!!
Els cigrons m'encanten es poden fer un munt de plats, aquest que proposes ha d'estar molt bo. Allioli i mel una combinació curiosa, s'ha de provar.
ResponderEliminarUna abraçada
Els cigrons i el bacallà lliguen molt bé! i amb l'all i oli de mel molt original! ho provarem!bon cap de setmana. o pont..
ResponderEliminarEls cigrons i el bacallà lliguen molt bé! i amb l'all i oli de mel molt original! ho provarem!bon cap de setmana. o pont..
ResponderEliminart'ha quedat un plat complet, sa i bo! I amb l'all i oli el toc perfecte!!
ResponderEliminarPetons
Apa quin platet més bo!
ResponderEliminarEls cigrons amb tomàquet són un clàssic a casa, i just l'altre dia va cuinar un bacallà amb allioli, però de codony! O sigui que la recepta genial! ;)
Petonets
Sandra
Jo també acostumo a comprar el gra cuit, prefereixo el que couen al mercat que el que ve envasat, però a casa he cuit ben poques vegades llenties o cigrons... Amb el bacallà aquests cigronets combinen a la perfecció! Me l'apunto per Quaresma!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Pero que rico!!! Me encanta comer pescado y siempre pruebo con cositas nuevas. Esta recetita la hago seguro.
ResponderEliminarBesos.
A mi me encanta los garbanzos y con ese bacalao están ideales. Yo también le tenía miedo a la olla Roser, pero una vez que me animé la uso muchísimo
ResponderEliminarBesitos
rico y dos ingredientes que casan perfectamente y el tomate,allioli el punto de unión
ResponderEliminarbo
peto
Pues si es la primera vez que los cocinas has escogido una receta fantástica, pocas formas había de acompañarlos mejor que con este bacalao tan rico
ResponderEliminarAbrazos
Ya verás como a partir de ahora siempre usarás garbanzos en crudo y los cocinarás tú, cambia mucho el sabor. Besitos
ResponderEliminarLos garbanzos con bacalao es un plato que tiene exito seguro y a ti te quedaron buenisimos y eso que era la primera vez ,ya veras como repites
ResponderEliminarbesinos
em quedo amb el bacallà, perquè no m'agraden els cigrons :( petonets guapi!
ResponderEliminarmmm la veritat que es un plat molt complert,a mi son els que mes m'agraden,petons
ResponderEliminarUi, sóc un cas coent llegums, només em queden bé les llenties així que la resta sempre els compro cuits.
ResponderEliminarPetons i bon cap de setmana.
Que pintaza!!!!! ahora mismo me comia ese platito.
ResponderEliminarMuxuak
Jo, les llenties si que les faig a casa, pero els cigrons els compro cuit. Amb bacallà han d'estar fantàstics.
ResponderEliminarPetonets.
Yo no soy mucho de bacalao, así que me quedo con los garbanzos.
ResponderEliminarUn besito
Quina bona pinta! a més, ingredients molt saludables ¡un abraçada!
ResponderEliminarDos de mis ingredientes preferidos. Un abrazo
ResponderEliminar