Buscar este blog

domingo, 18 de diciembre de 2011

Canelons tricolor amb marea negra

Atenció pares i mares que lluiteu perquè els vostres fills mengin peix. 
Atenció cuiners/es que desitjeu que els vostres comensals adorin la proteina marina....

Aquí teniu la solució ideal!

Els canelons tricolor amb marea negra!!!

He fet la prova amb un comensal anti-peix, i li ha encantat!! Es pensava que estava menjant carn...imagineu-vos...!

És una recepta molt econòmica (ja que utilitzo peix congelat), que aprofito per presentar al Memòries d'una cuinera, on la proposta del mes són els Canelons. 

I per què aquest títol? Doncs perquè es diferencien clarament 3 colors, el blanc de la pasta, el vermell del farcit i el negra de... Endevineu què li dóna aquest color?


Ingredients (per a dues persones):

- 4-6 làmines de pasta de lasanya

Per la marea negra:
- 250 ml de llet
- 15 g de maizena
- 2 bossetes de tinta de calamar
- sal
- nou moscada

Pel farciment marí:
-  1 filet de lluç congelat
- 100 g de tonyina congelada
- Un grapat de gambetes pelades congelades
- 1/2 ceba
- 1 carbassó petit
- 200 g de salsa de tomàquet (la que més us agradi)
- 2 culleradetes de concentrat de tomàquet
- sal
- pebre negre
- pebre vermell
- anet
- oli d'oliva


Preparació:

1. Bulliu en un cassó ample les làmines de lasanya, durant uns 10 minuts. Deixeu escòrrer sobre un drap de cuina.

2. Per fer la marea negra, mescleu en fred la llet i la maizena, fins que aquesta s'hagi desfet. Ho poseu al foc a escalfar i hi evoqueu la tinta de calamar. Quan començi a bullir, deixeu coure de 4 a 5 minuts, hi afegim la sal i la nou moscada i reservem.

3. Pel farciment. Poseu una paella amb una mica d'oli a escalfar. En una màquina de triturar afegiu la ceba i el carbassó i ho deixeu ben fi. Ho incorporeu a la paella. Seguidament, tritureu els peixos i també els poseu a la paella amb la verdura.

4. Quan hagin passat uns 10 minuts de cocció, i hagi evaporat l'aigua sobrant, hi afegiu la salsa i el concentrat de tomàquet. Ho condimenteu amb les espècies i deixeu coure uns 5-10 minuts més.

Sobretot no ha de quedar un farciment aigualit, ha de ser sec.

5. Finalment, poseu a la base d'un plat o una font la marea negra i, al damunt, la pasta de lasanya farcida amb el peix.



Bueno, bonito y barato!!

Que el disfruteu!!!
Bon profit!!


26 comentarios:

  1. Oh, ben originals aquests canelons! Jo fa dies que en vull fer de peix, només n'he fet de tonyina de llauna!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Vaja quin tute de peix! Jo no sóc amant del peix...Aquests canelons en "su tinta" són la meva prova de foc.

    ResponderEliminar
  3. Roser buena idea lo del camuflaje del pescado ,tienen muy buena pinta esos canelones
    El blog te quedo muy guapo con las tacinas
    besinos

    ResponderEliminar
  4. Pues que ricos tienen que estar a mi el pescado me encanta a mi marido no tanto así que todos contentos te han quedado estupendos besos

    ResponderEliminar
  5. M'encanten els canelons de peix, però normalment els faig amb la clàssica beixamel... amb la salsa de tinta han de quedar més gustosos.
    I sobretot, m'agrada el títol de la recepta, queda molt poètic ;)

    ResponderEliminar
  6. Uauhhh quina pintassa que te!!, haurem de provar-lo algun día, a més, m'encanten el canelons hmmmmm

    ResponderEliminar
  7. M'encanta la teva proposta, Roser! I aquesta "beixamel" de tinta de calamar la trobo molt original! Uns canelons diferents i moooolt gustosos, segur!

    Petonets!
    Anna

    ResponderEliminar
  8. super original!!! me encanta!!
    besortes

    ResponderEliminar
  9. Si alos que no gusta el pescado les encanta, a mi que me gusta mucho me volvería loca.
    Besitos

    ResponderEliminar
  10. Quin plat més complert!!!! a mi en realitat els de carn no els suporto!!! moltíssimes gràcies per haver participat!!! Molts petonets guapa

    ResponderEliminar
  11. Ostres quina bona pinta tenen!! A més, amb el que m'agraden a mi els canelons... jeje

    Petons.

    ResponderEliminar
  12. UUaAAUUU Nena, quina canelos mes originals! Amb la salsa de tinta li dones el puntazo!! que bons....
    Petons

    ResponderEliminar
  13. Quins canelons nena.... tenen una pinta exquisita, i amb aquesta salsa et deixaria el plat ben blanc!
    Petons!!

    ResponderEliminar
  14. A mi també m'agrada dissimular els ingredients...
    Moltes gràcies per participar. Petons.

    ResponderEliminar
  15. Con este relleno tan rico y sobre esta marea de aromas y sabores cualquiera se resiste a no probar este plato tan marinero

    Roser, espero que pases unas felices fiestas acompañada de todos los tuyos, disfrutando de la cocina y de las recetas

    Bon Nadal!!

    Una forta abraçada

    ResponderEliminar
  16. Delicioso Roser, es un pedazo de plato, me encanta
    Besos

    ResponderEliminar
  17. Quina bona combinació de colors!!! molt temptadors,.. a casa no en deixarien cap... petons,

    ResponderEliminar
  18. Roser, quins canelons més originals!!
    Petons!

    ResponderEliminar
  19. Una delicia de canelons, i els colors fan molt vistòs i suculent el plat.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  20. Te han quedado de lujo guapa, me tienes cautivada con todo lo que haces. Un abrazo fuerte

    ResponderEliminar
  21. Que buena pinta Roser seguro que a mis niñas les encanta! aunque no tengo muchos problemas con el pescado en casa entra bastante!Por cierto has probado los nuguets frescos de pescado del Mercadona son riquísimos seguro que los devoran! ;-)
    Bueno venía a desearte felices fiestas y un prospero año en compañia de tus seres queridos con esta felicitación musical!
    Bsss wapísima.
    http://gpsinformation.info/main/merryxmas.swf

    ResponderEliminar
  22. La Marea negra me ha encantado, que original, tomo buena nota.
    Un beso

    ResponderEliminar
  23. Fan una pinta espectacular, i la presentació és maquíssima!!! Per cert, tenim una amiga en comú :) el món és molt petit!!

    Petons i bon any!!

    ResponderEliminar
  24. Unos canelones marineros geniales.
    Me gusta mucho el punto que le da la tinta de calamar.
    Besos

    ResponderEliminar
  25. A muns pares ja els vaig provar fa temps i varen triumfar, però ahir els hi vaig fer al meu xicot i potser va dir 20 vegades que estaven boníssims. Per a naltres 2 en vaig fer 12, se'n va menjar la meitat ell solet i els que varen sobrar a sopar. És una d'aquelles receptes que triomfa per originalitat, per colors, i evidentment per gust!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!