Atenció pares i mares que lluiteu perquè els vostres fills mengin peix.
Atenció cuiners/es que desitjeu que els vostres comensals adorin la proteina marina....
Aquí teniu la solució ideal!
Els canelons tricolor amb marea negra!!!
He fet la prova amb un comensal anti-peix, i li ha encantat!! Es pensava que estava menjant carn...imagineu-vos...!
És una recepta molt econòmica (ja que utilitzo peix congelat), que aprofito per presentar al Memòries d'una cuinera, on la proposta del mes són els Canelons.
I per què aquest títol? Doncs perquè es diferencien clarament 3 colors, el blanc de la pasta, el vermell del farcit i el negra de... Endevineu què li dóna aquest color?
Ingredients (per a dues persones):
- 4-6 làmines de pasta de lasanya
Per la marea negra:
- 250 ml de llet
- 15 g de maizena
- 2 bossetes de tinta de calamar
- sal
- nou moscada
Pel farciment marí:
- 1 filet de lluç congelat
- 100 g de tonyina congelada
- Un grapat de gambetes pelades congelades
- 1/2 ceba
- 1 carbassó petit
- 200 g de salsa de tomàquet (la que més us agradi)
- 2 culleradetes de concentrat de tomàquet
- sal
- pebre negre
- pebre vermell
- anet
- oli d'oliva
Preparació:
1. Bulliu en un cassó ample les làmines de lasanya, durant uns 10 minuts. Deixeu escòrrer sobre un drap de cuina.
2. Per fer la marea negra, mescleu en fred la llet i la maizena, fins que aquesta s'hagi desfet. Ho poseu al foc a escalfar i hi evoqueu la tinta de calamar. Quan començi a bullir, deixeu coure de 4 a 5 minuts, hi afegim la sal i la nou moscada i reservem.
3. Pel farciment. Poseu una paella amb una mica d'oli a escalfar. En una màquina de triturar afegiu la ceba i el carbassó i ho deixeu ben fi. Ho incorporeu a la paella. Seguidament, tritureu els peixos i també els poseu a la paella amb la verdura.
4. Quan hagin passat uns 10 minuts de cocció, i hagi evaporat l'aigua sobrant, hi afegiu la salsa i el concentrat de tomàquet. Ho condimenteu amb les espècies i deixeu coure uns 5-10 minuts més.
Sobretot no ha de quedar un farciment aigualit, ha de ser sec.
5. Finalment, poseu a la base d'un plat o una font la marea negra i, al damunt, la pasta de lasanya farcida amb el peix.
Bueno, bonito y barato!!
Que el disfruteu!!!
Bon profit!!
Oh, ben originals aquests canelons! Jo fa dies que en vull fer de peix, només n'he fet de tonyina de llauna!
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Vaja quin tute de peix! Jo no sóc amant del peix...Aquests canelons en "su tinta" són la meva prova de foc.
ResponderEliminarRoser buena idea lo del camuflaje del pescado ,tienen muy buena pinta esos canelones
ResponderEliminarEl blog te quedo muy guapo con las tacinas
besinos
Pues que ricos tienen que estar a mi el pescado me encanta a mi marido no tanto así que todos contentos te han quedado estupendos besos
ResponderEliminarM'encanten els canelons de peix, però normalment els faig amb la clàssica beixamel... amb la salsa de tinta han de quedar més gustosos.
ResponderEliminarI sobretot, m'agrada el títol de la recepta, queda molt poètic ;)
Uauhhh quina pintassa que te!!, haurem de provar-lo algun día, a més, m'encanten el canelons hmmmmm
ResponderEliminarM'encanta la teva proposta, Roser! I aquesta "beixamel" de tinta de calamar la trobo molt original! Uns canelons diferents i moooolt gustosos, segur!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
super original!!! me encanta!!
ResponderEliminarbesortes
Si alos que no gusta el pescado les encanta, a mi que me gusta mucho me volvería loca.
ResponderEliminarBesitos
Quin plat més complert!!!! a mi en realitat els de carn no els suporto!!! moltíssimes gràcies per haver participat!!! Molts petonets guapa
ResponderEliminarOstres quina bona pinta tenen!! A més, amb el que m'agraden a mi els canelons... jeje
ResponderEliminarPetons.
UUaAAUUU Nena, quina canelos mes originals! Amb la salsa de tinta li dones el puntazo!! que bons....
ResponderEliminarPetons
Quins canelons nena.... tenen una pinta exquisita, i amb aquesta salsa et deixaria el plat ben blanc!
ResponderEliminarPetons!!
A mi també m'agrada dissimular els ingredients...
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar. Petons.
Con este relleno tan rico y sobre esta marea de aromas y sabores cualquiera se resiste a no probar este plato tan marinero
ResponderEliminarRoser, espero que pases unas felices fiestas acompañada de todos los tuyos, disfrutando de la cocina y de las recetas
Bon Nadal!!
Una forta abraçada
Delicioso Roser, es un pedazo de plato, me encanta
ResponderEliminarBesos
Quina bona combinació de colors!!! molt temptadors,.. a casa no en deixarien cap... petons,
ResponderEliminarRoser, quins canelons més originals!!
ResponderEliminarPetons!
Una delicia de canelons, i els colors fan molt vistòs i suculent el plat.
ResponderEliminarUna abraçada
Te han quedado de lujo guapa, me tienes cautivada con todo lo que haces. Un abrazo fuerte
ResponderEliminarQue buena pinta Roser seguro que a mis niñas les encanta! aunque no tengo muchos problemas con el pescado en casa entra bastante!Por cierto has probado los nuguets frescos de pescado del Mercadona son riquísimos seguro que los devoran! ;-)
ResponderEliminarBueno venía a desearte felices fiestas y un prospero año en compañia de tus seres queridos con esta felicitación musical!
Bsss wapísima.
http://gpsinformation.info/main/merryxmas.swf
La Marea negra me ha encantado, que original, tomo buena nota.
ResponderEliminarUn beso
Ñam!! que bueno! una pinta riquísima!!
ResponderEliminarFan una pinta espectacular, i la presentació és maquíssima!!! Per cert, tenim una amiga en comú :) el món és molt petit!!
ResponderEliminarPetons i bon any!!
Unos canelones marineros geniales.
ResponderEliminarMe gusta mucho el punto que le da la tinta de calamar.
Besos
A muns pares ja els vaig provar fa temps i varen triumfar, però ahir els hi vaig fer al meu xicot i potser va dir 20 vegades que estaven boníssims. Per a naltres 2 en vaig fer 12, se'n va menjar la meitat ell solet i els que varen sobrar a sopar. És una d'aquelles receptes que triomfa per originalitat, per colors, i evidentment per gust!
ResponderEliminar