Buscar este blog

viernes, 23 de diciembre de 2011

Carpaccio de xampinyons i...BON NADAL!!!

Doncs aquesta és la meva última recepta abans de les festes. Ara ja, fins passat Sant Esteve!

Us presento un plat ple d'encant. Tant us pot servir com a apetitiu, entrant o, simplement, com a acompanyant. És un plat ideal per anar fent gana i, alhora, disfrutar del sabrós gust dels xampinyons crus.

Abans de tasta'ls, creia que serien horrorosos. Ara, me'n penedeixo de no haver-ho fet abans. Realment deliciosos, sobretot combinats amb bons aliments com els que a continuació us presento.

Ingredients:

- Xampinyons
- Tomàquet d'amanides madur
- Julivert
- Alls bullits o escalivats
- Suc de llimona
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Sèsam negre o pipes de girasol torrades

Preparació:

1. Netegem els xampinyons sense aigua, extreient la pell superior des del peu al barret, quedant ben blancs, i els laminem ben fins.

2. Tallem també el tomàquet madur i el julivert fresc.

3. En un bol, batem alls (que prèviament haurem bullit o escalivat, perquè no siguin tan forts), el suc de llimona i l'oli d'oliva (les proporcions al vostre gust).

4. En el plat de presentació farem un llit amb els xampinyons laminats. Sobre els xampinyons, disposem la mescla d'alls, llimona i oli (pot quedar més o menys líquid, segons com us agradi). I al centre del plat hi posarem el julivert, el tomàquet i una mica de sal maldon.

5. Acabem la decoració espolsant sèsam negre, pipes o el fruit sec que tingueu per casa.....i a disfrutar!!


Observacions: Els alls, al estar cuits, no tenen perill de repetir. Us ho asseguro jo, que sempre se'm repeteix (inclús si li trec el germen central) i cuits d'aquesta manera mai.
Com podeu veure, us deixo les quantitats al gust de cadascú.
Si deixeu reposar l'amanida uns minuts molt millor, així els xampinyons hauran absorbit tot el sabor.


Només em falta desitjar-vos a TOTS I CADASCÚ DE VOSALTRES UN.................. 

MOLT BON NADAL!!!

Que disfruteu de les festes amb els que us estimeu i us estimen. 
Que disfruteu dels àpats i dels còctels, però sempre amb moderació (tots els extrems són dolents). 
Que disfruteu dels regals i de l'ambient (tot i que aquest any el fred té vergonya i no acaba de sortir). 
Que desitjeu molts bons propòsits però, sobretot, sobretot, sobretot, que sigueu molt feliços allà on estigueu, amb qui estigueu i com estigueu!

MOLT BONES FESTES i MOLT BON PROFIT!!

21 comentarios:

  1. Bon Nadal, Roser i gaudeix dels àpats.

    ResponderEliminar
  2. La veritat no els he provat mai així els xampinyons i no se si em fa gaire gràcia. però ho has decorat tant be i amb uns ingredients tan bons que ho provaria, avere si m'animo algun dia.
    Bon nadal i a gaudir d'aquests dies!!
    Una abraçada i petonets!!

    ResponderEliminar
  3. Anima't Roser, jo també m'hi negava fins que els vaig tastar, i a tothom que els hi faig provar els acaba incorporant als seus plats!! ;)

    ResponderEliminar
  4. Me encanta esta ensaladita,Roser, tomo nota
    Espero que pases una feliz navidad
    Besitos

    ResponderEliminar
  5. El carpaccio de bolets és una delícia! si mai pots l'has de provar d'ous de reig o de ceps ben finets, ja és sumblim amb una vinagreta amb pinyonets torrats! jejeje
    Bon Nadal guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  6. Feliz Navidad tambien para ti y todos tus seres queridos. Besitos

    ResponderEliminar
  7. ¡Esto es una señora ensalada! ¡Muy felices fiestas también para ti! :D

    ResponderEliminar
  8. Feliz Navidad!!!
    que tengas una noche maravillosa mañana y una entrada de año divertidísima!!!
    Muchos besos

    ResponderEliminar
  9. Roser buena receta
    Pasa unas fiestas muy felices en compañia de los tuyos
    besinos

    ResponderEliminar
  10. Qué bò!!! Em guardo la recepta!!!

    ¿Sabes qué es la Navidad?
    N utrirse de sueños
    A mar lo que haces
    V ivir como si no hubiera mañana
    I lusionarse con las pequeñas cosas
    D esear todo lo que se posee
    A nhelar lo que ya tienes
    D ar un poco de ti a los demás.
    ¡Felices fiestas!


    Petonets.

    ResponderEliminar
  11. Senzill, deliciós, original, lleuger, elegant.... m'encanta! Una proposat perfecte per un entrant d'aquestes festes.
    Bona Nadal i bones festes!

    ResponderEliminar
  12. Roser, doncs tota la raó amb aquest aperitiu!
    Bon Nadal per a tu també i Feliç 2012!

    ResponderEliminar
  13. El carpaccio no és Sant de la meva devoció, però de xampis síííí. Té molt bona pinta i ja convé algun plat una mica sa per aquestes dates...


    Una abraçada i molt bones Festes!
    Anna

    ResponderEliminar
  14. Jo faré un assortit de carpaccios com a aperitiu i el de xampis n'és un!!

    BON NADAL!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  15. Mira, ja m'agradaria tenir un carpaccio de xampinyons aquests dies.
    Que passis molt bones Festes!
    Petons.

    ResponderEliminar
  16. wow..sounds utterly deliciuos..
    just found your space..lovely space you have..
    awesome posts with lipsmacking presentation..
    Am your happy follower now..;)
    do stop by mine sometime..
    Tasty Appetite

    ResponderEliminar
  17. Des de "Pastissets" venim a desitjar-te unes Bones Festes!!!
    Petonets
    Annie i Catieu

    ResponderEliminar
  18. Uns xampinyons molt bons.
    Una abraçada i que passis unes bones festes!

    ResponderEliminar
  19. A mi me gustan mucho así preparados, mis mejores deseos para ti y los tuyos...
    Un besito y feliz Navidad.

    ResponderEliminar
  20. Perfecto este carpaccio Roser. Besos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!