Buscar este blog

domingo, 15 de septiembre de 2013

Pollastre al "curry panang"

Abans de res, us he de confesar que aquesta recepta NO ÉS MEVA! NI l'he elaborat jo!

Els que cuineu cada dia a casa m'entendreu. Imagineu-vos que un dia arribeu a casa després d'un dia laborable llarg mentre el vostre company està disfrutant de les vacances. Arribeu i us té preparat un còctel mai-tai i us diu: vés a descansar al sofà que avui cuino jo!

Després que hagi investigat receptes per internet, que hagi anat a buscar els ingredients a la "conxinxina" i ho hagi cuinat amb tot el seu amor, em vé amb aquest plat a taula.

En aquests moments només cal donar-li les gràcies, demanar-li que ho repeteixi, i suplicar-li el secret de la recepta perquè tothom en pugui gaudir!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 150-200g d'arròs basmati jazmín
- 750 g pit de pollastre
- 2 cs oli vegetal
- 1 tassa llet coco

PER LA SALSA DE CURRY PANANG:

- 3 guindilles vermelles fresques
- 1 ceba petita
- 1 all
- 1 trosset de pell de llima
- 1 branqueta de coriandre fresc
- 5 grans de pebre negre
- 5 grans de cardamomo


Preparació:

1. Per un cantó, coem l'arròs fins que estigui fet. Escorrem i reservem.

2. Per la salsa, piquem tots els ingredients al morter, excepte la ceba. Un cop tinguem totes les espècies ben picades hi afegim la ceba tallada a trossos irregulars i piquem de nou fins que se'ns formi una pasta homogenea.

3. En un wok, afegim dues cullerades d'oli de girasol i, seguidament, hi incorporem la pasta d'espècies feta anteriorment. Ho deixem coure a foc mig durant uns 5 minuts, fins que comença a deixar anar l'aroma del conjunt. En aquest punt, baixem el foc i afegim la llet de coco. Deixem coure uns 5 minuts més. Removem constantment.

4. Seguidament, afegim el pollastre trossejat a daus dins la mateixa salsa i deixem que es cuini, uns 10 minuts.

I ja ho tenim!


Acompanyem el plat de pollastre amb la salsa especiada de curry panang, juntament amb l'arròs basmati que haviem reservat!

Un plat exòtic per viatjar a través d'orient!

Bon profit!

20 comentarios:

  1. Roser ,chica con suerte .
    Ademas de ser todo un detallazo ,es un plato que tiene que estar buenisimo ,a que si ? me lo imagino por los ingredientes que lleva
    besinos

    ResponderEliminar
  2. Això no passa cada dia! i més que et facin un dinar oriental...quin gust que dóna i quin noi que tens!

    ResponderEliminar
  3. Això s'ha d'aprofitar, igual que aquesta recepta!

    ResponderEliminar
  4. OOOOHhhh!!!! Quin detall!!!
    El pollastre...boníssim, oi????
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  5. Roser, això d'arribar a casa i trobar-te amb aquest plat tan deliciós, és un luxe

    ResponderEliminar
  6. delicioso a mas no poder!!! q rico!!!

    ResponderEliminar
  7. Oh, nena, quina sort que tens!!!!! Crec que a mi no m'ha passat mai que em facin aquesta sopresa :)
    Ha de quedar un pollastre ben gustós, enhorabona al cuiner!

    ResponderEliminar
  8. D'això se'n diu amor!! felicita'l que t'ha fet una recepta digna d'un bon petó!

    ResponderEliminar
  9. Ohh que bo!! m'encanta aquesta combinació. I tenir un noi que et cuidi així no està pagat! petons

    ResponderEliminar
  10. Ja m'agradaria de tant en tant una sorpreseta com aquesta!!! fa molt bona pinta! ptó

    ResponderEliminar
  11. De tant en tant ja va bé que ens mimin una mica!! Una recepta molt digna!! Segur que el pollastre ha de quedar molt gustós!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponderEliminar
  12. Roser, moments com aquest haurien de repetir-se més sovint, oi?
    A casa no acostuma a passar això, ja que per norma soc jo el que sempre arriba abans, així que normalment no m'escapo, jeje!
    Un plat deliciós, el curry no falta mai a casa, i em penso que aquesta recepta caurà.
    Petons!

    ResponderEliminar

  13. Buenas tardes Roser. Que rico pollo al curry que has preparado, tiene que estar de vicio, con esos sabrosos ingredientes que le has puesto y acompañado de ese buen arroz. Muy rica y original receta.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  14. Que te cuiden así debería ser obligatorio, qué buen plato te ha hecho, riquísimo con muchos matices. Si es que tiene buena maestra. Besos

    ResponderEliminar
  15. visca les parelles detallistes111 però tu ve que t'ho mereixes, no??? petonets

    ResponderEliminar
  16. ¡Cómo te miman! Supongo que le harías la ola ;)

    Abrazos

    ResponderEliminar
  17. Nena com et cuiden, ben fet!
    A continuar gaudint.
    Petons.

    ResponderEliminar
  18. buen detalle de tu pareja,para que luego digas de los hombres¡¡
    Bss

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!