Buscar este blog

domingo, 22 de septiembre de 2013

Merenga amb crema i préssec

Anava a fer una pavlova, però al final va sortir una merenga. Li vaig afegir una crema suau feta amb llet, nata, maicena i galeta, i uns trossos de préssecs de vinya per cobrir a la superfície.

Sublime, senzill i deliciós!!

Es pot fer amb qualsevol fruita, sobretot com a macedònia quedaria molt original! 

Ingredients:

PER LA MERENGA:

- 4 clares d'ou
- 120 g sucre

PER LA CREMA DE GALETA:

- 200 ml llet
- 100 ml nata
- 15 g maicena
- 30 g sucre
- 4 galetes

- 1 préssec de vinya
- Atmetlla crocant


Preparació:

1. Batim les clares i afegim el sucre. No cal muntar les clares del tot. Quan el sucre estigui ben incorporat afegim la barreja a un motlle d'alumini i ho coem al forn a 100ºC durant 60 minuts.

2. Mentrestant fem la crema, barrejant en fred la llet, la nata, la maicena, el sucre i les galetes. Quan la maicena estigui desfeta ho posem al foc fins que començi a bullir i espesar. Retirem i deixem que es refredi.

3. Un cop tinguem la merenga freda (tindrà una consistència de merenga tova), cobrim la superfície amb la crema ja freda i, finalment, cobrim aquesta amb làmines de préssec i una cullerada d'atmetlla crocant.


A vegades volem fer una recepta i ens surt una altra cosa totalment diferent de la que teniem pensada, però tan bona que necessitem compartir-la amb els altres! Com aquesta!

Ho conserveu a la nevera perquè estigui al punt de temperatura i textura i a disfrutar!!!

Bon profit!

19 comentarios:

  1. Buenísima receta, es una delicia y esa crema de galletas es la primera vez que la veo.
    Felicidades y un beso.

    ResponderEliminar
  2. Sublim seguríssim!
    La crema de galeta la trobo molt orignal, la provaré perquè li trobo moltes utilitats ;)

    ResponderEliminar
  3. No n'he fet mai de merenga, i això que està d'allò més bo, i segur que el préssec li dona un toc fruital boníssim!

    ResponderEliminar
  4. Que original, has sapigut arreglar prou bé doncs. quina delícia!!! petons

    ResponderEliminar
  5. Pues me alegra que lo compartas con nosotros, es un postre delicioso, ya sabes que me encantan con fruta y el colorcito que tiene es totalmente tentador. Un besazo

    ResponderEliminar
  6. que bo,..... t'entra pels ulls aquest color tan bonic.

    ResponderEliminar
  7. vaya delicia y q rico tiene q estar. me lo apunto.

    ResponderEliminar
  8. Tiene que estar delicioso, mmmhhhh!!

    ResponderEliminar
  9. Molt original . M'ha agradat la crema amb galeta.
    petons

    ResponderEliminar
  10. Ostres Roser, i jo que ahir vaig estar fent merenga perquè a la meva parella li agrada molt, llàstima no haver vist abans aquesta proposta teva, perquè fa una pinta boníssima!

    Petons!

    ResponderEliminar
  11. La pavlova no sé què és però val a dir que la merenga t'ha quedat molt temptadora! Petons

    ResponderEliminar
  12. Roser ,muy original ,con lo que me gusta el merengue este postre lo encuentro genial
    besinos

    ResponderEliminar
  13. muy buena idea y al final queda un merengue bien bueno¡¡
    Bss

    ResponderEliminar
  14. Que bo que ha de ser Roser. Aquest estiu vaig fer una pavlova, però no em va entusiasmar com em va quedar (a la presentació em refereixo) a tu aquesta merega t'ha quedat genial.

    Petonets

    ResponderEliminar
  15. Quantes sorpreses dóna la cuina, oi??? A mi també m´ha passat moltes vegades que tinc la idea de fer una cosa i després surt un altra i millor! Aquesta crema de galeta deu estar boníssima...Me l´apunto.

    ResponderEliminar
  16. unes postres boníssimes pel cap de setmana! petonets

    ResponderEliminar
  17. Qué rico terminar una comida y encontrarse con este pedazo de postre, aunque te saliera otra cosa está claro que la idea es muy buena

    Abrazos

    ResponderEliminar
  18. Fa bona fila!!! hem de provar la crema de galeta! la meva mare quan feia crema , al cul de la safata n'hi posava, era crema amb sorpresa! bona setmana

    ResponderEliminar
  19. Ostres Roser, jo també vull provar de fer una Pavlova... Encara que t'hagi sortit una cosa diferent, t'ha quedat molt bé, i segur que està boníssim!
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!