Ja era hora que us portés un aperitiu dels que deixen bocabadats!
Molt ràpid de fer i increible. Només cal que tingueu a l'abast la pasta kataifi (sinó sempre ho podeu substituir per unes tartaletes de masa brisa), un alvocat ben madur i un vi dolç per caramelitzar la ceba.
A punt?
Ingredients (per 3-4 persones):
- Pasta kataifi
- Mantega
- 1 alvocat
- 50 ml crema de llet lleugera
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Un tomàquet madur
- 1 ceba
- 1 cs Pedro Ximénez
Preparació:
1. Fem 6 niuets de la pasta kataifi i els posem sobre un paper de forn. Hi untem mantega desfeta i la coem al forn fins que aquesta estigui daurada. Reservem.
2. Per la crema d'alvocat, aixafem un alvocat ben madur i el barregem amb crema de llet, un rajolí d'oli i sal maldon. Reservem.
3. Caramelitzem una ceba tallada amb juliana amb un rajolinet de Pedro Ximenez, sal i oli. Deixem que s'estovi i agafi color, a foc mig durant uns 20 minuts. Ha d'estar ben tova i ben caramelitzada.
4. Tallem un tomàquet madur a dauets petits.
5. Emplatem posant, sobre la pasta kataifi cuita al forn, una cullerada generosa de crema d'alvocat, uns dauets de tomàquet i, finalment, una culleradeta de la ceba caramelitzada.
Vigileu no hi afegiu gaire mantega a la pasta kataifi, perquè amaga molt els sabors dels altres ingredients (alvocat, tomàquet, ceba). Si no sabeu quanta posar, fins i tot us diria que fessiu servir les tartaletes de massa brisa, que ja venen fetes i només les heu de farcir.
És un aperitiu amb un sabor en boca molt suau i ple de contrastos.
Bon profit!
1. Fem 6 niuets de la pasta kataifi i els posem sobre un paper de forn. Hi untem mantega desfeta i la coem al forn fins que aquesta estigui daurada. Reservem.
2. Per la crema d'alvocat, aixafem un alvocat ben madur i el barregem amb crema de llet, un rajolí d'oli i sal maldon. Reservem.
3. Caramelitzem una ceba tallada amb juliana amb un rajolinet de Pedro Ximenez, sal i oli. Deixem que s'estovi i agafi color, a foc mig durant uns 20 minuts. Ha d'estar ben tova i ben caramelitzada.
4. Tallem un tomàquet madur a dauets petits.
5. Emplatem posant, sobre la pasta kataifi cuita al forn, una cullerada generosa de crema d'alvocat, uns dauets de tomàquet i, finalment, una culleradeta de la ceba caramelitzada.
Vigileu no hi afegiu gaire mantega a la pasta kataifi, perquè amaga molt els sabors dels altres ingredients (alvocat, tomàquet, ceba). Si no sabeu quanta posar, fins i tot us diria que fessiu servir les tartaletes de massa brisa, que ja venen fetes i només les heu de farcir.
És un aperitiu amb un sabor en boca molt suau i ple de contrastos.
Bon profit!
deliciossisim!! quina passada, ara ja m'en menjaría un!! un peto
ResponderEliminarMenuda pasada, me gusta un montón y super sano además.
ResponderEliminarbesos
Nomes que amb el nom, ja tinc salibera.
ResponderEliminarquina coseta tan bona,.
Roser ,que estupendos te quedaron estos nidos ,lo dificil es encontrar esta pasta ,por mi zona nunca la vi
ResponderEliminarbesinos guapa
Nena a mi si que me has dejado con la boca abierta, que delicia, tengo que buscar la pasta porque la he visto en varios blogs y una vez la probe en dulce y me encanto.....pero este aperitivo cae fijo.....también me llevo la idea de caramelizar la cebolla con vino dulce, muy bueno princesa
ResponderEliminarBesotes x mil
Aquesta pasta kataifi em té ben intrigada, Roser!! Haurem de tastar-la, que aquestes tapetes que has fet fan salivera!! Petons
ResponderEliminarTinc poc costum de cuinar amb la pasta katifi, i això que m'agrada molt.
ResponderEliminarPer exemple, aquests nius queden super xulos, molt cruixents i originals.
Però quina bona pinta Roser!
ResponderEliminarM'ha encantat aquesta presentació, es una manera ben original de menjar sa i bo!
Petons!
la pasta Katafi siempre queda bien donde la pongas,tremendo nido¡¡
ResponderEliminarBss
A mi em perden les receptes per picar!! Aquest m'ha encantat tant original! peotns
ResponderEliminarROSER això ha d'estar increiblement booooo.
ResponderEliminarPetonets
Roser, quina pinta que tenen!! han d'estar boníssims!!!
ResponderEliminarUn aperitiu d’aquells que no pararies de menjar-ne !
ResponderEliminarPetons
Quin aperitiu més bo!!! no he fet servir aquesta pasta, un aperitiu ben original!
ResponderEliminarHauré de tastar la pasta kataifi perquè tenen una pintaaaaa!!!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Quina bona pinta!
ResponderEliminarChicane