Buscar este blog

domingo, 29 de septiembre de 2013

Niu de crema d'alvocat, tomàquet i ceba caramelitzada

Ja era hora que us portés un aperitiu dels que deixen bocabadats!

Molt ràpid de fer i increible. Només cal que tingueu a l'abast la pasta kataifi (sinó sempre ho podeu substituir per unes tartaletes de masa brisa), un alvocat ben madur i un vi dolç per caramelitzar la ceba.

A punt?

Ingredients (per 3-4 persones):

- Pasta kataifi
- Mantega 
- 1 alvocat
- 50 ml crema de llet lleugera
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Un tomàquet madur
- 1 ceba 
- 1 cs Pedro Ximénez


Preparació:

1. Fem 6 niuets de la pasta kataifi i els posem sobre un paper de forn. Hi untem mantega desfeta i la coem al forn fins que aquesta estigui daurada. Reservem.

2. Per la crema d'alvocat, aixafem un alvocat ben madur i el barregem amb crema de llet, un rajolí d'oli i sal maldon. Reservem.

3. Caramelitzem una ceba tallada amb juliana amb un rajolinet de Pedro Ximenez, sal i oli. Deixem que s'estovi i agafi color, a foc mig durant uns 20 minuts. Ha d'estar ben tova i ben caramelitzada.

4. Tallem un tomàquet madur a dauets petits.

5. Emplatem posant, sobre la pasta kataifi cuita al forn, una cullerada generosa de crema d'alvocat, uns dauets de tomàquet i, finalment, una culleradeta de la ceba caramelitzada.

Vigileu no hi afegiu gaire mantega a la pasta kataifi, perquè amaga molt els sabors dels altres ingredients (alvocat, tomàquet, ceba). Si no sabeu quanta posar, fins i tot us diria que fessiu servir les tartaletes de massa brisa, que ja venen fetes i només les heu de farcir.

És un aperitiu amb un sabor en boca molt suau i ple de contrastos.

Bon profit!

16 comentarios:

  1. deliciossisim!! quina passada, ara ja m'en menjaría un!! un peto

    ResponderEliminar
  2. Menuda pasada, me gusta un montón y super sano además.

    besos

    ResponderEliminar
  3. Nomes que amb el nom, ja tinc salibera.
    quina coseta tan bona,.

    ResponderEliminar
  4. Roser ,que estupendos te quedaron estos nidos ,lo dificil es encontrar esta pasta ,por mi zona nunca la vi
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  5. Nena a mi si que me has dejado con la boca abierta, que delicia, tengo que buscar la pasta porque la he visto en varios blogs y una vez la probe en dulce y me encanto.....pero este aperitivo cae fijo.....también me llevo la idea de caramelizar la cebolla con vino dulce, muy bueno princesa
    Besotes x mil

    ResponderEliminar
  6. Aquesta pasta kataifi em té ben intrigada, Roser!! Haurem de tastar-la, que aquestes tapetes que has fet fan salivera!! Petons

    ResponderEliminar
  7. Tinc poc costum de cuinar amb la pasta katifi, i això que m'agrada molt.
    Per exemple, aquests nius queden super xulos, molt cruixents i originals.

    ResponderEliminar
  8. Però quina bona pinta Roser!
    M'ha encantat aquesta presentació, es una manera ben original de menjar sa i bo!

    Petons!

    ResponderEliminar
  9. la pasta Katafi siempre queda bien donde la pongas,tremendo nido¡¡
    Bss

    ResponderEliminar
  10. A mi em perden les receptes per picar!! Aquest m'ha encantat tant original! peotns

    ResponderEliminar
  11. ROSER això ha d'estar increiblement booooo.

    Petonets

    ResponderEliminar
  12. Roser, quina pinta que tenen!! han d'estar boníssims!!!

    ResponderEliminar
  13. Un aperitiu d’aquells que no pararies de menjar-ne !
    Petons

    ResponderEliminar
  14. Quin aperitiu més bo!!! no he fet servir aquesta pasta, un aperitiu ben original!

    ResponderEliminar
  15. Hauré de tastar la pasta kataifi perquè tenen una pintaaaaa!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!