Buscar este blog

miércoles, 11 de septiembre de 2013

Coca d'oli a la senyera amb cadena d'olives

Doncs aquesta és la meva aportació a la diada de Catalunya i, concretament, a la cadena humana que s'ha organitzat enguany.

Una coca d'oli de textura cruixent farcida d'una delicada ceba caramelitzada, un duet de pernils i uns pebrots escalivats que imiten la senyera, envoltada de rodanxes d'olives negres que representen la cadena humana que atravessa la nostra comunitat, de dalt a baix.

Fàcil i per disfrutar-la, tant fent-la com menjant-la!

Ingredients:

PER LA COCA D'OLI:

- 150 g farina de força
- 30 g d'oli d'oliva
- 30 ml d'aigua mineral
- Sal

PEL FARCIMENT:

- 2 cebes
- 2 cs de Pedro Ximenez
- 2 tires de pernil dolç
- 2 tires de pernil salat
- 1 pebrot groc
- 2 pebrots del piquillo
- Olives negres
- Sal
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Per la coca, barregem els ingredients fins formar una bola de pa. L'estirem sobre paper de forn, fins que tinguem un gruix ni molt fi ni molt gruixut.

2. Ho enfornem a 200ºC durant uns 20 minuts. Fins que agafi color daurat. Reservem.

3. Tallem la ceba en juliana i la coem a una paella amb un rajolí d'oli, sal i un parell de cullerades de vi dolç Pedro Ximénez. Ho deixem coure fins que la ceba estigui tova i amb el gust caramelitzat propi del vi.

4. A part, escalivem el pebrot groc al forn o al microones, i el deixem refredar per poder-lo pelar millor.

5. Per emplatar, agafem la coca d'oli i la cobrim amb la ceba caramelitzada, a sobre hi col·loquem dues tires de pernil dolç i dues més de pernil salat. Tapem la superfície amb tires de pebrot groc escalivat i tires de pebrot vermell del piquillo. I, finalment, envoltem la coca amb rodanxes d'olives negres.


Original, no?

I moolt bona!!!

Bon profit i bona diada!!!

Seguint la iniciativa de Blog-via cap a la independència, em segueix a la cadena el nº 304 el blog de la Marina!!

Seguim sumant!!!
 

23 comentarios:

  1. GFenail, m'encanta la idea!!! La de coració molt adequada i a més, segur que molt bona.
    Que passis una bona didada!

    ResponderEliminar
  2. Quina idea més original!! Ja me l'imagino repartida entre els trams de la cadena... ostres que bona!!

    Bona diada!!

    ResponderEliminar
  3. Perfecta pel dia d'avui, quina delícia!!! Bona diada petons

    ResponderEliminar
  4. Divertidíssima, original, i diria que boníssima.
    Ja et al blog via!!!

    Tens el número 303!!!

    A veure si arriba un 304 per enllaçar-lo!

    Si arriba hauràs de posar l'enllaç del seu blog al final del teu post.

    ResponderEliminar
  5. Divertidíssima, original, i diria que boníssima.
    Ja et al blog via!!!

    Tens el número 303!!!

    A veure si arriba un 304 per enllaçar-lo!

    Si arriba hauràs de posar l'enllaç del seu blog al final del teu post.

    ResponderEliminar
  6. Un plat genial per aquest dia tan especial.

    ¡¡¡BONA DIADA!!!!

    ResponderEliminar
  7. Molt bona Roser!!!!

    Mencanta i a més deliciós

    Que tinguis una molt bona diada, bonica!

    Fem Via

    ResponderEliminar

  8. Buenas tardes Roser. Una torta muy rica, apetecible y sana. Con esa cebolla, los pimientos y las aceitunas que le has puesto. Ideal para tomarla en la cenita.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  9. MOlt original l'idea .........BONA DIADA

    ResponderEliminar
  10. Ohhh!! M'ha encantat la coca Roser, molt original, i molt maca!
    Amb una mica de retard, feliç diada! Desconeixia la iniciativa de blocs encadenats, vaig a fer-li un cop d'ull!
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Perfecta per a aquest dia!! boníssima!

    ResponderEliminar
  12. T'ha quedat molt be aquesta coca amb la seva cadena.

    ResponderEliminar
  13. Molt, molt, molt original!!!! Quina bona idea!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  14. Munnnn que rico.
    Que pases buen fin de semana.

    ResponderEliminar
  15. Quina bona pensada aquesta coca! I el detall de les olives m'ha fet molta gràcia ;-)))

    ResponderEliminar
  16. es una recepta simpatiquisima i segur que molt bona també
    moltes gràcies per la teva col·laboració a la cadena de blogs per la independencia

    ;-)

    ResponderEliminar
  17. es una recepta simpatiquisima i segur que molt bona també
    moltes gràcies per la teva col·laboració a la cadena de blogs per la independencia

    ;-)

    ResponderEliminar
  18. Hola Roser guapa tu

    I que bona, et copio,

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!