Buscar este blog

miércoles, 25 de septiembre de 2013

Cigrons amb rovellons, espinacs i tonyina

Jo cada dia menjo de carmanyola!! I he de confessar que ...M'ENCANTA!!

Ara us parlaré una mica de la meva vida laboral. Vaig estar 3 anys treballant a una empresa on ens donaven dinar cada dia (podiem triar entre amanida, 3 primers, 3 segons i 3 postres) i només pagàvem 1,2 €. Un luxe. Després vaig estar uns mesos treballant a una oficina on m'havia de portar dinar o anava a fer un menú de bar normal. Ara estic treballant a un laboratori on, cada dia, a les 14h anem a dinar (sense excepcions) i dinem el que portem de casa. 

I sabeu quina és l'opció que més m'agrada? Aquesta última. Sé que la primera era un luxe, però el menjar no era de qualitat i la manera de cuinar que tenen alguns cuiners (posar molt oli, molta sal...) no m'agrada.

Ara menjo el que a mi em ve de gust, molt equilibradament, amb la quantitat que necessito i els ingredients que em senten bé. 

Menjar de carmanyola m'agrada molt!

Ingredients (per a dos persones):

- 200 g cigrons cuits
- 200 g espinacs de bossa
- 1 pot de rovellons en conserva
- 200 g de tonyina a daus congelats
- 1 dent d'all
- Sèsam
- Mig got de vi blanc o mig got de caldo de peix per a paelles Aneto
- Sal
- Oli d'oliva


Preparació:

1. A una paella amb un rajolí d'oli, afegim un all tallat ben fi i el deixem daurar. Seguidament hi afegim les fulles d'espinacs i deixem que es coguin 5 minuts. Hi fiquem els cigrons escorreguts i els rovellons, juntament amb els daus de tonyina. Deixem coure amb mig got de vi durant 20-25 minuts a foc baix-mig, mig tapat.

2. Salem al gust i hi afegim una cullerada de sèsam torrat. Apaguem el foc i cap a la carmanyola!!

Hem de buscar receptes fàcils, ràpides i nutritives pel dinar de cada dia a la feina.

I hem de ser conscients que tots els que dinem cada dia de carmanyola som uns privilegiats, perquè tenim feina.

Espero que el Memòries d'una cuinera faci un bon recull, que de tant en tant també necessitem ajuda!!


Bon profit!

15 comentarios:

  1. Roser ,desde luego que la comida de casa es la mejor ,siempre sabes lo que comes
    Este guiso de garbanzos ,es sano y muy completo ,te quedo estupendo
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  2. El menjar fet a casa sempre és el millor i més sa. Bona combinació d'ingredients.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Jo cada dia he de pensar menús aptes pel tupper (jo tinc la sort de dinar a casa, però el Xavi se l'ha d'endur) i al final s'acaben necessitant idees... aquesta teva genial, el llegum és un àpat genial per emportar, i tan ben acompanyat encara millor!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  4. Roser, un plat de carmanyola bonissim i ben complert.

    ResponderEliminar
  5. Yo tengo la suerte de poder comer en el trabaho y la comida está muy bien.
    Hemos coincidido en un ingrediente....en los rovellons
    Bss

    ResponderEliminar
  6. muy buena idea¡¡ esta combinacion le va genial al tapper
    Bss

    ResponderEliminar
  7. De les tres opcions que dius, jo també prefereixo la carmanyola :)
    Un plat complet i molt bo, sa i molt gustós.

    ResponderEliminar
  8. Molt nutritiva, Roser!! I quina combinació més bona d'ingredients... especialment, els cigrons! A mi em perden... he he he. Bona proposta al Memòries. Petons, guapa!

    ResponderEliminar
  9. Molt bona proposta Roser, una combinació ideal, i més per a mi que sempre m'haig de pensar i repensar què fico al tupper, jajaja!
    Petons!

    ResponderEliminar
  10. Quina bona idea Roser, sana i variada. Jo no menjo mai de carmanyola, però algun com que m'ha tocat sóc monotema, quasi sempre el mateix. Però si et toca cada dia et tens que exprimir més per pensar. Genial! petons

    ResponderEliminar
  11. Ara que ve la temporada dels bolets s'han d'aprofitar, diuen que serà bona anyada... aquesta combinació ha d'estar molt bona, carmanyola de categoria! ptó

    ResponderEliminar
  12. Jo també trio la tercera opció, sense dubte és la millor.
    Una carmanyola molt de tardor.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponderEliminar
  13. Ostres! boníssim. Mira que he combinat els cigrons de cincuanta maneres però em falta la teva versió amb bolets! Apunta't.

    ResponderEliminar
  14. Hoy tengo setas y me estaba dando vueltas a la cabeza para hacerlas, que pena que no tengo los ingredientes que se necesitan para hacer la tuya, bueno tomo nota para otro día.
    Besos amiga.

    ResponderEliminar
  15. Si el dinar t'el portes de casa segur que és molt millor!!!! :) Gràcies reina per participar. Petonets

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!