Buscar este blog

jueves, 22 de noviembre de 2012

Ous al niu

L'Enfogona't d'aquest mes ens proposa fer Receptes amb Bufanda! I ara direu: com? Doncs si, una recepta de tardor, de fred o qualsevol recepta que porti una bufanda (arrebossats, gavardines....).

Fa temps que tenia ganes de comprar/tastar la pasta kataifi.

La kataifi és una massa en forma de cabells, elaborada amb els mateixos ingredients que la pasta fil·lo, i es pot coure tant al forn com fregida. No té massa gust a res, per això s'ha d'untar amb mantega o oli a l'hora de coure'l, perquè agafi bon sabor.

Aquesta pasta la vaig comprar al supermercat del Corte Inglés, a la secció on hi ha la pasta fresca, la pasta brick, la pasta de full....us ho dic perquè si us interessa comprar-la no cal que ho pregunteu. Jo ho vaig fer i enlloc d'ajudar-me em van regalar una expressió a la cara que vaig decidir seguir buscant-la jo mateixa.

Ingredients:

- Pasta kataifi
- Ou
- Xampinyons laminats
- Salsa de tomàquet
- Oli oliva
- Mantega
- Sal maldon i pebre


Preparació:

1. Si és per una persona, fem un niu amb els "cabells" de la pasta kataifi sobre la safata del forn amb paper sulfuritzat. Pintem la pasta amb mantega desfeta, perquè agafi gust i color.

2. Coem la pasta al forn preescalfat a 220ºC fins que agafi color daurat. Cada forn és un món però s'ha de vigilar perquè es fa molt ràpidament i es pot cremar. Un cop tenim la pasta daurada i cruixent, la reservem.

2. Fem l'ou ferrat a una paella amb oli. Un cop fet el col·loquem sobre la pasta kataifi, com si es tractés del seu niu.

3. Decorem amb uns xampinyons que haurem saltejat prèviament, i unes cullerades de salsa de tomàquet, sal maldon i pebre.


Com es menja això? Doncs es barreja tot, de manera que el rovell cru del ou es mescla amb el cruixent de la kataifi, la salsa de tomàquet i la frescor dels xampinyons.

Una recepta de tardor ideal per un sopar rapidet, lleugeret (no té massa fregidura tampoc), amb tots els nutrients que necessitem, els hidrats de la pasta kataifi, la proteïna del ou, el greix de la mantega i l'oli i les vitamines i minerals dels xampinyons i la salsa de tomàquet.

Us he convençut!!?

Bon profit!

28 comentarios:

  1. Què original! I què bo l'ou en niu, no cal ni pa, tot ben barrejat segur que està boníssim.

    ResponderEliminar
  2. Roser, si que mas convençut t'ha quedat molt be.

    ResponderEliminar
  3. Ese platito me lo comía yo ahora mismo y mira que horas de la noche son... Como tienta.

    Besos.

    ResponderEliminar
  4. Molt original, Roser!! Això dels fideus katafi, a més d'un nom divertit, tenen una pinta...!!! Molt cruixents!! Ets una artista, gràcies per tornar a participar amb nosaltres!! Per cert, ho saps que vas ser la guanyadora de l'enfogona't d'octubre? Vaig intentar contactar amb tu per fer-te una entrevista a la ràdio però no vaig tenir sort... encara hi som a temps, si vols! Envia'ns comentari o correu i en parlem!! Muaks

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. que dius....no en tenia ni dea! us he enviat un mail al programa quins fogons!! quina il·lusió guanyar alguna cosa! Mercii!!

      Eliminar
  5. Ahir ja el vaig veure al FCBK. Una molt cruixent i bona proposta!
    Nani

    ResponderEliminar
  6. Fa al menys un mes que tinc aquesta pasta a la despensa i una recepta per fer-la i no començo mai! Al final em caducarà! jjejej Una proposta molt bona la teva. Petons

    ResponderEliminar
  7. Quan veig aquesta pasta dic que la compraré i encara res de res.
    Petons.

    ResponderEliminar
  8. Ostres quina bona pinta! Aquest fideus han de ser brutals, molt semblants als de cabell d'àngel oi? M'encantaria poder fer-ne un bon plat ara per dinar.... jeje
    Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. son molt cruixents!! fregits estan de vici total...no pots parar!! jaja

      Eliminar
  9. jo vull sopar aixó tan boooooooooo!!!!bsts

    ResponderEliminar
  10. No me hace falta que me convenzas, con la pinta que tiene tan buena. No he utilizado ese tipo de pasta y mira que la he probado veces. Me motivas un montón Roser, las magdalenas saladas, esta receta y tengo en pendientes un montón de recetas dulces, desde tu crema catalana al pastel de ricota o el flan de melocotón... !Así no se puede, deja de hacer cosas tan ricas!! Es broma cariño, me encanta todo lo que haces y estoy encantada viendo y probando tus recetas. Un abrazo guapi

    ResponderEliminar
  11. Que plato más rico y que presentación!!! Desconozco esta pasta pero será cuestión de probar.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponderEliminar
  12. M'has conveçut! No coneixia aquesta massa però fa molt bona pinta. T'ha quedat un bon platillo
    Marta

    ResponderEliminar
  13. Pues fíjate que es la primera vez que oigo hablar de ese tipo de masa chiquilla.
    Qué gracia me ha hecho eso de recetas con bufanda
    Besitos

    ResponderEliminar
  14. Roser!!ens fas agafae ganes de provar-la! A nos tot el q siguin coses noves ens encanten!!
    Molt bna recepta amb bufanda!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  15. m'encanta esta pasta! pero mai l'he provat en una recepta salada. A mi m'has convençut! Marta

    ResponderEliminar
  16. Que xula és aquesta pasta no? i segur que deu tenir mil opcions, però la que presentes sembla molt bona. A veure si algun dia la trobo i ja enfarem alguna cosa segur.
    Petonets

    ResponderEliminar
  17. Deu n'hi do! Em sembla que et copiaré la recepta... Encara que no sé si a ECI de Vitòria en tindran la pasta kataifi!

    Petons

    ResponderEliminar
  18. Roser ,me parecen unos nidos riquisimos ,mirare si encuentro esta pasta ,me apetece probarla
    besinos

    ResponderEliminar
  19. No em puc treure aquesta recepta del cap... així que, he pensat en que eres mereixedora d'un petit detall que et deixo al meu raconet ;) (http://cuinademergencia.blogspot.com)

    ResponderEliminar
  20. Vaig tant enfeinada que no sé pas si pordré particiar...
    He cuinat poc amb la pasta kataifi, i això que té moltíssimes aplicacions. Idea apuntada!

    ResponderEliminar
  21. Bueno Roser, esta claro que es una buena idea, esta pasta es para mi desconocida pero la buscaré e intentaré aplicarla en mi cocina.
    Gracias por acosejarla y un beso.

    ResponderEliminar
  22. Buenas tardes Roser. Que rico y completo plato de pasta que has preparado. Te ha quedado de lujo con todos esos ingredientes que le has puesto. Con tu permiso me apunto la receta y tratare de encontrar esa pasta para prepararlo.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!