Buscar este blog

martes, 27 de noviembre de 2012

Amanida grega amb llit de kataifi

Si Grècia no estigués pitjor que Espanya (bé, no sé qui està pitjor que qui), me n'aniria a viure allà! És un viatge que tinc pendent, però de ben segur que no em defraudarà, sobretot gastronòmicament, és com Itàlia, m'agrada tot!

Com que encara em sobrava pasta kataifi dels Ous al niu, vaig pensar que fer-la servir de "llit" sobre aquesta amanida grega quedaria, a més d'original, cruixent i, perquè no, podria servir com a amanida "pija" per les festes de nadal.

Ingredients:

- Pasta kataifi
- Espinacs baby de bossa
- Tomàquets xerris
- Formatge feta
- Olives negres
- Mantega

PER LA VINAGRETA:

- 1 cullerada de xarop d'atzavara SUNNY VIA
- 1 cullerada de vinagre de poma
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- sal


Preparació:

1. Agafem porcions de cabells de la pasta kataifi i formem uns nius, que disposarem sobre una safata de forn amb paper sulfuritzat. Pintarem la pasta amb mantega desfeta, amb l'ajuda d'un pinzell, perquè agafi color i sabor.

2. Ho deixem coure al forn durant uns minuts. Vigilant perquè es fa de seguida. Un cop està daurada ja la podeu treure i reservar.

3. Tallem els tomàquets i les olives per la meitat, i el formatge a daus.

4. Quan la pasta kataifi estigui freda, hi afegirem unes fulles d'espinacs, i a sobre els tomàquets, les olives i el formatge. Amanirem amb la vinagreta que haurem preparat, simplement mesclant bé tots els ingredients.

Llest! No teniu excusa!

Bon profit!

22 comentarios:

  1. Roser ,que ganas tengo de encontrar esa pasta ,es que me pones los dientes largos con estas rectinas que haces con ella ,que rica
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  2. M'agrada la cuina grega, prop de casa hi ha un restaurant que fa uns plats deliciosos.
    La teva recepta és sensacional

    ResponderEliminar
  3. Ja li has tret profit al fideus. I sempre, molt ben usats i aprofitats.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponderEliminar
  4. Avui mateix me'n vaig a comprar pasta kataifi! Entre els ous i aquesta amandida, has donat dues bones idees molt originals.

    ResponderEliminar
  5. D'això se'n diu aprofitar de la millor manera la pasta kataifi. Molt bona idea!
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Ohh que bona Roser...aquesta pasta on la puc comprar? No em sona...petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. al corte ingles, al supermercat, secció de pasta fresca, on hi ha la pasta brick, la brisa....;-)

      Eliminar
  7. oh!!! Aquesta pasta m'ha agradat molt! On la puc trobar, ROser? Petonets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Com he dit a la Nuria....al supermercat del corte ingles!! Es l'únic lloc on l'he vist....ja m'explicaras!

      Eliminar
    2. ok! No ho havia vist... he he. M'ho apunto!

      Eliminar
  8. Quina presentació tan maca! Que bo te que estar.. petons

    ResponderEliminar
  9. Trobo que aquests nius de kataifi donen molt de joc! fins i tot en amanides són tot un encert.

    ResponderEliminar
  10. què bona i quina presentació, he de trobar els fideus:)bsts

    ResponderEliminar
  11. Me ha encantado la receta y su presentación.

    Besos.

    ResponderEliminar
  12. Esto tiene una pinta buenísima, pero además es que sanote y original, mis preferidos ;)
    besos guapa.

    ResponderEliminar
  13. No he utilitzat mai aquesta pasta i mira que dea bé! t'ha quedat un niu d'amanida preciós i bo!!

    ResponderEliminar
  14. Crec que a tot arreu estem una mica fotuts...

    Una presentación muy buena para estos días que se avecinan, cualquiera se resiste!!

    Abrazos!!

    ResponderEliminar
  15. Buena ensalada con esta pasta queda muy bien yo hace poco
    Que la he descubierto y me gusta
    Peto

    ResponderEliminar
  16. Pues voy a tener que buscar esa pasta que me encanta como quedan esos niditos
    Besitos

    ResponderEliminar
  17. Quin plat tan elegant, la presentació és molt bonica i sembla boníssim!
    Marta

    ResponderEliminar
  18. pasate por nuestro blog tenemos un premio para ti,un abrazo

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!