Buscar este blog

jueves, 6 de octubre de 2011

Tabulé

Aquesta és una de les mil versions que tinc de la recepta àrab "tabulé", que per cert, sabeu que significa aquesta paraula?? "Condimentada", perquè, originàriament, és un plat amb moltes espècies, como tota la seva cuina!

Realment, el tabulé està fet a base de tomàquet trossejat i julivert, principalment, i com a segon terme s'hi posa el bulgur, que és un cereal molt petit, semblant al cuscús, però no tenen res a veure. Finalment es condimenta amb moltes espècies i es serveix sobre fulles d'enciam, com si fos un plat, o sol.

Segons ells, ets un bon amfitrió si presentes aquest plat davant els invitats. En el nostre cas, és com si oferíssim als nostres invitats un bon plat de pernil ibèric, o unes torradetes amb foie. Queden com uns reis d'una manera molt més econòmica, vaja! 

Ingredients (de la meva versió):

- Cuscús precuinat
- Cigrons en conserva
- Tomàquet madur
- Pebrot verd i vermell
- 1/2 ceba tendra
- Ou dur
- Sal, pebre, comí, canyella, menta, julivert
- Oli d'oliva

Preparació:

1. Primer, en un bol, escalfem la mateixa quantitat d'aigua (en volum) que de cuscús, fins que bulli. Afegim el cuscús i deixem el bol tapat amb un plàstic, un plat....uns 5 minuts, perquè absorbeixi l'aigua i s'acabi de coure.

2. Mentrestant, tallem les verdures ben petitetes, i l'ou dur. Ho barregem tot.

3. Un cop el cuscús s'hagi cuit, ho mesclem amb la resta de verdures i l'ou i ho condimentem amb sal, pebre, comí, canyella, menta, julivert (picadet) i un bon raig d'oli d'oliva.

Ho remenem bé i ja està llesta aquesta amanida tant gustosa!!!


És un plat perfecte per l'estiu, la tardor, l'hivern i la primavera. A l'hivern a mi m'agrada que s'assembli a una sopeta, per tant, un cop tinc l'amanida feta, hi evoco una mica de caldo calentó i és una delícia!! T'atipa, et sacia i et dóna energia! També hi podeu posar pollastre, o gambes, això va a gustos!

La font de la documentació sobre el Tabulé l'he extret del programa del canal cocina (como no!!) "Cocina árabe" que va començar dilluns, i la cuinera ho explica tot molt bé! Ja aniré fent receptes, que la del shawarma em va agradar molt també!!

Que vagi molt de gust!!!


19 comentarios:

  1. Un plato perfecto también para comer en otoño no solo en verano! Me gusta tú receta!

    ResponderEliminar
  2. Roser ,una receta estupenda y que entra por la vista con el colorido de las verduras
    besinos

    ResponderEliminar
  3. Deliciós!!! M'ha agradat llegir l'introducció sobre l'origen del plat...
    Petonets guapa

    ResponderEliminar
  4. Roser, jo crec que el tabulé m'encantaria però adaptat al nostre gust :p... això de posar-hi tantes espècies no m'ha agradat mai.
    Petons!

    ResponderEliminar
  5. Mira que l'he vist cops, però no n'he menjat mai!!!!! petonets bonica

    ResponderEliminar
  6. El tabulé m'encanta, i francament des que hi poso comí i menta encara m'agrada més.
    Aquest plat volaria ara mateix que és hora de dinar! ;)

    ResponderEliminar
  7. Doncs si que és més econòmic però a mi m'encanta!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  8. M'encanta el tabulé! i com, tu dius, admet moltes variacions. Jo també el faig amb cuscus enlloc de bulgur ;)

    ResponderEliminar
  9. Magrada molt el tabule, des de que el vaig provar és un plat habitual a la meva cuina. Jo el faig amb cuscús i es que aquest ingredient admet qualsevol variació que en aquells moments et vingui de gust. M'encanta!!
    La teva variació afegint cogrons no l'havia provat mai i sembla molt bona.
    Petons

    ResponderEliminar
  10. Nunca he probado ese plato, la verdad es que se ve muy rico y con mucho color,
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Hola Roser tienes un blog muy chulo me quedo a seguirte, un abrazo

    ResponderEliminar
  12. el tabule siempre esta muy bueno y como dices admite muchas combinaciones,rico rico
    peto

    ResponderEliminar
  13. Te ha quedado buenísimo! Me encanta.
    Un besito.

    ResponderEliminar
  14. Qué buena combinación de sémola y garbanzos, nutricionalmente es una pasada pero es que para el paladar es realmente un gusto. Buenísimo Roser. Besos

    ResponderEliminar
  15. Nosaltres en solem menjar molt a l'estiu, i ens encanta, normalment també i barregem menta picada, dona un toc molt refrescant

    ResponderEliminar
  16. M'agrada molt però no l'he fet mai! s'haurà de provar!

    ResponderEliminar
  17. Jo també faig taboulé de tant en tant, però amb uns altres ingredients. Ja veig que eres fan de Canal Cocina, jo també veig alguns programes, però per falta de temps, de moments vaig gravant-me'ls, a veure quan arriba el dia que em pose a veure'ls.. he he. Tinc els dos primers capítols de l'àrab, però encara no els he vist. M'agrada molt el comí per a aquesta recepta, t'ha quedat molt colorit i bonic. Besets.

    ResponderEliminar
  18. A mi les espècies em fan respecte...Però és un plat deliciós. Venint dels àrabs, segur.

    ResponderEliminar
  19. Cristina, les espècies fan por, no t'ho puc negar, però el millor que pots fer és anar-les integrant als plats a dosis molt baixes, i anar-ne posant més si t'agrada una més que l'altra....és questió de gustos!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!