Buscar este blog

sábado, 8 de octubre de 2011

Empanada ràpida de tonyina

Un dels meus plats habituals, quan vaig començar a cuinar, va ser l'empanada. La vaig treure del Karlos Arguiñano, com quasi totes les meves primeres experiències gastronòmiques, i la feia cada "dos per tres", perquè sabeu, abans de coure-la al forn la podeu congelar, i així teniu empanada per qualsevol moment (si teniu invitats sorpresa, no sabeu que fer per menjar...).

Ara feia molt de temps que no l'elaborava, perquè actualment, el meu ventall gastronòmic ha augmentat considerablement! Però quan la faig, em segueix agradant com el primer dia.

L'empanada està farcida de tonyina en conserva i verdures de samfaina. He descobert, però, una altra manera de fer-la tan ràpida que, mentre s'escalfa el forn, ja teniu el farciment preparat. Apunteu!

Ingredients:

- 2 masses de pasta de full (hojaldre)
- 2 pots de samfaina en conserva
- Salsa de tomàquet casolana
- 3 o 4 llaunes de tonyina al natural
- 1 ou batut

Preparació.

1. Encenem el forn a 250ºC. I colem els dos pots de samfaina en conserva, perquè considero que hi ha massa suc, i el que ens interessa són les verdures.

2. Estirar una de les masses d'hojaldre i, per sobre, posar-hi les verdures de la samfaina escorregudes amb unes cullerades de salsa de tomàquet casolana (al gust), ja que hem de compensar el tomàquet que hem colat, però que era massa líquid pel que ens interessava.

3. Escórrer les llaunes de tonyina i escampar-ho per sobre les verduretes.

4. Tancar l'empanada amb l'altra massa d'hojaldre, tancant bé les vores, vigilant que no pugui sortir res de farciment. Pintem amb ou la cara superior i ho coem al forn uns 15- 25 minuts, fins que està ben daurada i té una pinta fabulosa!


Tot i que existeix la massa per empanada, la d'hojaldre m'agrada més perquè el gust mantegós que li dóna el considero clau per aquesta recepta.

Que aprofiti!!

25 comentarios:

  1. A casa els encanta la empanada!!! Amb la teva proposta encara és molt més fàcil i ràpid de preparar...
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Si que es ràpida de preparar, si.
    A veure si la faig un dia d'aquets.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. Caray no se me habia ocurrido hacerla tan facil y rapida y desde luego con el crujiente de la pasta filo tiene que ser un placer en la boca.
    peto

    ResponderEliminar
  4. Que bona l'empanada, m'agrada molt i no en compro perque tinc intenció de fer-la jo mateixa, però no mi poso mai... Aquesta es molt fàcil i ràpida, i et pot treure d'un apur en qualsevol moment.
    Gràcies per la recepta.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Aquesta manera de fer és ràpida, rapidíssima, fàcil, facilíssima i bona boníssima.

    Normalment la faig amb pasta de pa, amb pasta de full també ha d'estar ben bona!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  6. Doncs jo no tinc gaire costum de fer empanada... Abans faig una pizza o una coca de recapte. M'has donat una idea per variar els sopars informals ;)

    ResponderEliminar
  7. Ostres Roser, fa molt bona cara!!! A casa també la preparem sovint, qualsevol farciment li va bé.
    Et convido que et passis pel meu blog i miris com fer la pasta de l'empanada (es tarda una estoneta però val la pena).
    Petonets
    P.D: la madalena és aquí que t'espera. ;)

    ResponderEliminar
  8. Que bona és l'empanada. N'hi ha amb molts tipus de farcit però sens dubte em quedo amb la tradicional de tonyina.

    ResponderEliminar
  9. A casa tenim més tirada a l'empanadilla, però aquesta empanada m'ha temptat i amb la samfaina ha de quedar molt gustosa... M'agrada!

    Fins aviat!
    Anna

    ResponderEliminar
  10. Una forma estupenda de disfrutar de una rica empanada...
    Un besito y feliz sábado.

    ResponderEliminar
  11. Jo la veritat es que la faig moooolt de tan en tan, i això que m'encanta! i la de tonyina es una de les meves preferides. T'ha quedat molt bona!

    ResponderEliminar
  12. M'encanta!! A casa també en faig sovint i sempre triomfa!!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Hola Roser, te ha quedado una empanada buenísima. Hay que ver lo socorridas que son te sacan de un apurillo y siempre quedas bien.

    Un besito guapa,

    ResponderEliminar
  14. Una idea boníssima, per apuntar-la i provar-la ja!

    ResponderEliminar
  15. Roser, me encanta esta empanada, yo la suelo hacer con frecuencia, aunque le suelo poner también unos huevos duros cortados en rodajas en el relleno.
    Besitos

    ResponderEliminar
  16. Me ha gustado la idea de los huevos duros!

    ResponderEliminar
  17. Doncs, si que es ben ràpida aquesta empanada... sempre hi ha dies que no et ve de gust fer la massa cassolana, una molt bona proposta... petons,

    ResponderEliminar
  18. També acostumo a fer les empanades amb la pasta fullada. Es ràpid de fer i tan bona...!
    La de tonyina, la meva preferida!
    Petons

    ResponderEliminar
  19. Roser ,rica empanada ,no por ser rapida deja de ser buena ,me gusta
    besinos

    ResponderEliminar
  20. M´encanta...jo faig les "super lentes" je, je, je...Però a partir d´ara i, amb aquesta recepta m´ho pensaré abans de suar la cansalada.

    ResponderEliminar
  21. A mí me gusta de las dos maneras... pero si tengo que elegir, me pasa como a ti: prefiero de hojaldre.
    Tiene muy buena pinta.
    Besotes.

    ResponderEliminar
  22. L'empanada m'agrada molt, jo sempre la faig amb massa d'empanada, ho provaré amb pasta de full!!

    ResponderEliminar
  23. Una empanada que encara que ràpida està boníssima !!!! i apa que no ens treu d'un apur més d'una vegada !!!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  24. Doncs jo la tinc oblidadíssima, m'ho hauré de plantejar perquè m'encanta.
    Petons.

    ResponderEliminar
  25. De tant en tant si que en faig! a casa els agrada molt! i quin goig que fa!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!