Un dels meus plats habituals, quan vaig començar a cuinar, va ser l'empanada. La vaig treure del Karlos Arguiñano, com quasi totes les meves primeres experiències gastronòmiques, i la feia cada "dos per tres", perquè sabeu, abans de coure-la al forn la podeu congelar, i així teniu empanada per qualsevol moment (si teniu invitats sorpresa, no sabeu que fer per menjar...).
Ara feia molt de temps que no l'elaborava, perquè actualment, el meu ventall gastronòmic ha augmentat considerablement! Però quan la faig, em segueix agradant com el primer dia.
L'empanada està farcida de tonyina en conserva i verdures de samfaina. He descobert, però, una altra manera de fer-la tan ràpida que, mentre s'escalfa el forn, ja teniu el farciment preparat. Apunteu!
Ingredients:
- 2 masses de pasta de full (hojaldre)
- 2 pots de samfaina en conserva
- Salsa de tomàquet casolana
- 3 o 4 llaunes de tonyina al natural
- 1 ou batut
Preparació.
1. Encenem el forn a 250ºC. I colem els dos pots de samfaina en conserva, perquè considero que hi ha massa suc, i el que ens interessa són les verdures.
2. Estirar una de les masses d'hojaldre i, per sobre, posar-hi les verdures de la samfaina escorregudes amb unes cullerades de salsa de tomàquet casolana (al gust), ja que hem de compensar el tomàquet que hem colat, però que era massa líquid pel que ens interessava.
3. Escórrer les llaunes de tonyina i escampar-ho per sobre les verduretes.
4. Tancar l'empanada amb l'altra massa d'hojaldre, tancant bé les vores, vigilant que no pugui sortir res de farciment. Pintem amb ou la cara superior i ho coem al forn uns 15- 25 minuts, fins que està ben daurada i té una pinta fabulosa!
Tot i que existeix la massa per empanada, la d'hojaldre m'agrada més perquè el gust mantegós que li dóna el considero clau per aquesta recepta.
Que aprofiti!!
A casa els encanta la empanada!!! Amb la teva proposta encara és molt més fàcil i ràpid de preparar...
ResponderEliminarUna abraçada
Si que es ràpida de preparar, si.
ResponderEliminarA veure si la faig un dia d'aquets.
Petonets.
Caray no se me habia ocurrido hacerla tan facil y rapida y desde luego con el crujiente de la pasta filo tiene que ser un placer en la boca.
ResponderEliminarpeto
Que bona l'empanada, m'agrada molt i no en compro perque tinc intenció de fer-la jo mateixa, però no mi poso mai... Aquesta es molt fàcil i ràpida, i et pot treure d'un apur en qualsevol moment.
ResponderEliminarGràcies per la recepta.
Petons
Aquesta manera de fer és ràpida, rapidíssima, fàcil, facilíssima i bona boníssima.
ResponderEliminarNormalment la faig amb pasta de pa, amb pasta de full també ha d'estar ben bona!
PTNTS
Dolça
Doncs jo no tinc gaire costum de fer empanada... Abans faig una pizza o una coca de recapte. M'has donat una idea per variar els sopars informals ;)
ResponderEliminarOstres Roser, fa molt bona cara!!! A casa també la preparem sovint, qualsevol farciment li va bé.
ResponderEliminarEt convido que et passis pel meu blog i miris com fer la pasta de l'empanada (es tarda una estoneta però val la pena).
Petonets
P.D: la madalena és aquí que t'espera. ;)
Que bona és l'empanada. N'hi ha amb molts tipus de farcit però sens dubte em quedo amb la tradicional de tonyina.
ResponderEliminarA casa tenim més tirada a l'empanadilla, però aquesta empanada m'ha temptat i amb la samfaina ha de quedar molt gustosa... M'agrada!
ResponderEliminarFins aviat!
Anna
Una forma estupenda de disfrutar de una rica empanada...
ResponderEliminarUn besito y feliz sábado.
Jo la veritat es que la faig moooolt de tan en tan, i això que m'encanta! i la de tonyina es una de les meves preferides. T'ha quedat molt bona!
ResponderEliminarM'encanta!! A casa també en faig sovint i sempre triomfa!!!
ResponderEliminarPetonets!
Sandra
Hola Roser, te ha quedado una empanada buenísima. Hay que ver lo socorridas que son te sacan de un apurillo y siempre quedas bien.
ResponderEliminarUn besito guapa,
Una idea boníssima, per apuntar-la i provar-la ja!
ResponderEliminarRoser, me encanta esta empanada, yo la suelo hacer con frecuencia, aunque le suelo poner también unos huevos duros cortados en rodajas en el relleno.
ResponderEliminarBesitos
Me ha gustado la idea de los huevos duros!
ResponderEliminarDoncs, si que es ben ràpida aquesta empanada... sempre hi ha dies que no et ve de gust fer la massa cassolana, una molt bona proposta... petons,
ResponderEliminarTambé acostumo a fer les empanades amb la pasta fullada. Es ràpid de fer i tan bona...!
ResponderEliminarLa de tonyina, la meva preferida!
Petons
Roser ,rica empanada ,no por ser rapida deja de ser buena ,me gusta
ResponderEliminarbesinos
M´encanta...jo faig les "super lentes" je, je, je...Però a partir d´ara i, amb aquesta recepta m´ho pensaré abans de suar la cansalada.
ResponderEliminarA mí me gusta de las dos maneras... pero si tengo que elegir, me pasa como a ti: prefiero de hojaldre.
ResponderEliminarTiene muy buena pinta.
Besotes.
L'empanada m'agrada molt, jo sempre la faig amb massa d'empanada, ho provaré amb pasta de full!!
ResponderEliminarUna empanada que encara que ràpida està boníssima !!!! i apa que no ens treu d'un apur més d'una vegada !!!!
ResponderEliminarPetonets
Doncs jo la tinc oblidadíssima, m'ho hauré de plantejar perquè m'encanta.
ResponderEliminarPetons.
De tant en tant si que en faig! a casa els agrada molt! i quin goig que fa!
ResponderEliminar