Doncs aquí us presento la meva aportació al repte mensual de la "recepta del 15", on el moniato era l'ingredient principal.
És durant aquesta època que la gent s'atipa a menjar moniatos i castanyes (tot i que aquest any, les castanyeres van amb biquini), en canvi jo, em decanto més pels panellets...a veure si trec temps de sota les pedres per fer-ne, de moment ja he tingut l'excusa perfecte per preparar un plat deliciós amb moniatos, que no és poc. A veure quin serà el pròxim!
Sincerament em feia una mica de por aquest plat, perquè no sabia si lligaria gaire bé el formatge amb el gust dolç del moniato, però sí que lliga, el contrast de sabors és sorprenent i gustós al paladar.
Ingredients (per 3 persones):
- 500 g de moniato cuit al forn
- 120 g farina de fajol
PER LA SALSA DE FORMATGE:
- 600 ml de llet semi desnatada
- 75 g de formatge de cabra
- 125 g de philadelphia
- Porradell per decorar
Preparació:
1. Barregem amb una forquilla els moniatos cuits i pelats amb la farina, fins que quedi ben integrada i homogènia.
2. Mentrestant, posarem una olla amb molta aigua a bullir.
3. Per fer la salsa, batem en un cassó directament la llet i els formatges, i deixem escalfar fins que bulli. Remenem perquè la salsa sigui homogènia. Reservem.
4. Quan l'aigua de l'olla bulli, hi tirem boletes en forma de nyoquis, que haurem fet amb la pasta de moniato i maizena, i quan aquests surin a la superfície de l'aigua significa que ja estan cuit. Els escorrem i emplatem.
5. Per emplatar, posem els nyoquis al centre del plat i la salsa de formatge al voltant, decorem amb unes fulles de porradell.
Deixeu una salsera amb la resta de la salsa sobrant perquè us asseguro que en demanaran més, és deliciosa!!
Feia temps que no preparava nyoquis, normalment eren de patata, i m'ha agradat innovar amb aquesta recepta.
També ho podeu presentar dins un got d'aperitiu, amb un parell de nyoquis dins i la salseta com a sopa...que bo!!
Això dels concursos de reptes és un gran descobriment!! Seguiu així que em feu millorar com a cuinera i com a persona (sobretot em feu treballar la imaginació). Gràcies i que aprofiti!!!
Per cert, com que ja fa un temps que ens coneixem (i encara sóc molt jove per tenir fills), us vull presentar la meva "filla" que avui fa 12 anyets!!! Fa molt temps que està amb mi i, com podeu apreciar a la foto, no viu malament, oi? Felicitats Lluna!!!
Ole, ole!! Ens hem llegit el pensament, eh Roser? Quins nyoquis més deliciosos, m'encanten!! Ah, moltes felicitats a la Lluna, es veu que és tota una senyora! jejeje
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar bonica!
Petonets
Sandra
Moltes felicitats per la Lluna!! Sembla que viu prou be...jejej
ResponderEliminarUns nyoquis molt originals, amb moniato!! Té que ser un gust provar-los!
Petons
Segur que la Lluna viu com una reina!!! què guapa!! i els nyoquis apuntats! bon cap de setmana!
ResponderEliminarUns nyoquis diferents i segur que molt bons, m'has deixat intrigada amb la salsa de formatge, ha de combinar molt bé amb molts plats. Felicitats a la Lluna es molt maca!
ResponderEliminarQuins gnocchis més originals i m'agrada això de combinar-los amb formatge blau. El contrast deu ser molt bó: la dolçor del moniato amb el punt més salat i fort del formatge blau segur que queden genials.
ResponderEliminarPetons
Els nyoquis han triomfat en aquesta convocatòria. Fantàstics. I la Lluna està esplèndida amb aquests 12 anyassos. Felicitats per ella. Es mereix uns nyoquis, no? :)
ResponderEliminarpetonets i gràcies per participar!
los nyoquis esatn triunfando hoy en la redo y este version tuya con la crema de queso buenisima
ResponderEliminarpeto
Yo también tengo una "hija" que este año también cumple 12 años, vive como una reina , y por eso precisamente se llama así, Reina.
ResponderEliminarEL boniato lo conocemos nosotros como batata y se usa tanto en la cocina como en la repostería.
Besitos
ooooooooo, que guapa és la Lluna!!! jo tenia el Chicky, però l'any passat ens va deixar amb quasi 19 anys!!!! suposo que ha tastat aquest súper plat, no???? ajjaajaj. petonets
ResponderEliminarSens dubte deliciós!
ResponderEliminarQuina casualitat, heu coincidit amb la recepta de la Sandra dels Fogons de la Bordeta :)
ResponderEliminarHan de quedar uns nyoquis molt més bons que els típics de patata, i amb la salda de formatge han de lligar molt bé.
Felicitats a la Lluna! ;)
Roser ,un plato muy bueno y la salsa tiene que estar estupenda
ResponderEliminarbesinos
Quina nyoquis mes bons noia!!! Jijiji... I la lluna es monissima!! ;)
ResponderEliminarPetonets
Lluna lluneta, apa! quin nyoquis que s´ha fet la mama per celebra el teu aniversari...El nyoquis guanyen per golegada. Serà qüestió de fer-los ja!
ResponderEliminarMés nyoquis.M'agrada molt com queden, al final em posaré a fer-ne demá mateix...
ResponderEliminarFelicitats Lluna! es nota que ets la reina de la casa!!!!
Petonets.
Que bonica la gosseta!!!! fan molta companyia oi? Els nyoquis genials, ja és la 3a que veig i m'esteu fent una enveja... i la salsa també!! petonets guapa!!
ResponderEliminarMmmm... crec que és una combinació fantàstica amb el formatge. Una recepta boníssima. Me l'apunte. M'ha fet gràcia això de les castanyes, ací a València no fem la castanyada, però pel carrer hi ha tot l'hivern paradetes de castanyes i l'altre dia ens vam riure perquè estaven torrant castanyes en la calor que feia, era graciós veure gent menjant castanyes amb mànega curta. Felicitats a la LLuna. Besets.
ResponderEliminarA mi m'agraden molt els nyoquis però no n'he fet mai i amb salsa de formatge han d'estar boníssims. Felicitats a la lluna!!
ResponderEliminarOh!! Nyoquis!! A casa ens encanten. M'emporto aquets deliciosa recepta. A més aquest ckntrast que dius dolç-salat ha de ser boníssim
ResponderEliminarPetonets guapa
Entre tu i la Sandra m'heu fet venir unes ganes de provar aquests nyoquis de moniato immenses!!! Segur que són mooolt millors que els de patata! I amb la salseta...
ResponderEliminarI que maca que està la Lluna!
Petons!
No he probado el boniato, pero tiene que estar bien rico en esos ñoquis, tu perrita es preciosa.
ResponderEliminarUn besito
Felicitats a la Lluna! Es veu una gosseta molt maca i molt ben cuidada... També tindrà ració de nyoquis? Jeje!
ResponderEliminarPetonets!
Anna
Hola Roser.
ResponderEliminarPrimer de tot donar-te les gràcies per la visita a la Lionesa.
La teva proposta del moniatos m'agrada molt, i l'acompanyament de la salsa perfecta.
Bona cuina
M'han agafat ganes de tastar aquests nyoquis. La versió gotet m'ha agradat molt. Molt bonica la Lluna. Petonets!
ResponderEliminarQuina "filleta" més maca que tens!!!
ResponderEliminarQuan he vist la proposta de la Sandra ja m'ha agradat molt. Ara amb la teva ja veig que hauré de preparar nyoquis de moniato!!
Petons!
Doncs de moment tens una "filla" molt guapa!
ResponderEliminarJo només he fet una vegada gnocchis de patata, però no crec que repeteixi...
Petonets.
Qué original y bueno. Como siempre Roser, eres una máquina. Un abrazo
ResponderEliminarQué receta tan rica, es muy original, es una manera sorprendente de comer moniato, me ha gustado muuuuucho
ResponderEliminarPer molts anys Lluna!!!!!
Abrazos
m'agrada molt fer nyoquis...m'apuntaré la recepta a veure si em surten tan macos!! :-)
ResponderEliminar