Buscar este blog

martes, 25 de octubre de 2011

Milfulls de poma, foie i formatge

L'aperitiu que avui us presento és genial pel nadal.... perquè té el toc d'escalfor, aquell que agrada tant a l'hivern. Jo, almenys, sempre associo els plats calents i forts a l'hivern, i les amanides fresquetes a l'estiu, no ho puc evitar. Segueixo els consells de la meva temperatura corporal!

Aquest plat va perfectament per un dinar/sopar amb tota la família, o amics, en un dia especial, ja que al haver-hi foie (de l'autèntic fetge d'ànec) fa encarir una mica el plat, per això proposo la recepta per una celebració per "todo lo alto".

És molt facileta de fer i bona boníssima, fins i tot a qui no li entusiasmi el foie li aconsello que el tasti perquè pràcticament no el notarà, només es percep el gust just...és un autèntic plaer al paladar!

Ingredients:

- Pasta de full
- Poma
- Fetge d'ànec (foie mi cuit)
- Formatge de cabra
-sucre
-almívar 


Com podeu apreciar als ingredients, l'únic ingredient car és el fetge, i si el compreu ara enlloc de ple bullici de nadal, us sortirà bastant més econòmic.

Preparació:

1. Primer encendrem el forn a 200ºC i tallarem la pasta de full en rectangles individuals. Els courem al forn fins que pugin i es daurin.

2. Un cop cuits, els traurem la capa de sobre, amb molt de compte, i amb l'ajuda d'un ganivet, per tal de deixar un espai per farcir el rectangle.


3. En un cassó farem l'almivar on posarem 50 ml d'aigua amb 50 g de sucre blanc, i ho deixarem al foc fins que bulli. Hi introduirem la poma tallada ben fina, i la deixarem coure uns 3-4 minuts. 

4. Ho escorrarem  perquè no hi hagi gens de líquid, fins i tot podem presionar-les amb paper de cuina, i les disposarem a la base del rectangle de full.


5. Pel foie mi cuit, tallarem trossets, ni molt petits ni molt grans, i amb una paella molt molt calenta, sense gens d'oli, daurarem els talls de foie durant 10 segons, i seguidament, els col·locarem sobre la capa de pomes.

El greix que deixa anar el foie a la paella NO el tireu, el reseveu per un estofat de carn, per un sofregit o pel mateix gall d'indi de nadal. Fabulós!


6. Per acabar, hi posarem una capa de formatge de cabra ben fina i la caramelitzarem amb sucre, amb l'ajuda d'un cremador (soplete).


Aquest plat el recomano fer-lo un parell d'hores màxim abans d'arribar els convidats. Es poden tenir tots els ingredients preparats amb antel·lació, però el muntatge millor que sigui a l'últim moment, ja que la massa es pot estovar.

TRUQUILLO: si compreu formatge de cabra a rodanxes, i voleu que us quedi com el de la foto, feu servir aquest truc: Agafeu  un tros de paper film i poseu a sobre una rodanxa del formatge. A sobre, poseu-hi un altre tros de paper film i , amb el vostre puny aplasteu-lo fins que quedi ben pla. Treieu la primera capa de paper film, fàcilment, i amb un ganivet talleu porcions de formatge de la mida que millor us convingui. Així no us quedarà un tros gruixut i/o esmicolat de formatge, i el plat quedarà més homogeni i net!

Espero que us agradi!!!


21 comentarios:

  1. hola !
    me gusta muchisimo, yo con foie creo que no lo he hecho nunca, está genial para unos entrantes de una comida, o para una cenita ligera. qué bien !
    besos.

    ResponderEliminar
  2. Fantástic!!! Pero jo treuría el formatge.... Es que no m'agrada GENS!!!
    Pero la combinació foie-poma, per mi, es de les millors.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. El foie amb la poma queda molt bé i amb lo fanàtica que sóc jo d'aquest fetge, aquesta pasta de full la devorava.
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Un aperitiu d'hivern per un dia de convidats de quedar bé. Els ingredients lliguen super bé.

    ResponderEliminar
  5. Un aperitiu fantàstic!!! I deliciòs!
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Estic totalment d'acord amb tu. amb el fred tot calentó...
    Un aperitiu deliciós!!! M'ha encantat, emporto la recepta...
    Petonets guapa

    ResponderEliminar
  7. M'ha agradat el truquillo! Ja comencem a pensar amb el Nadal, que previsora ets!;)
    Petons.

    ResponderEliminar
  8. Qué bonito el nombre en catalán!!! es que me ha encantado

    ResponderEliminar
  9. ja penses en Nadal?? fas ben fet! jijiji. Petonets

    ResponderEliminar
  10. Un aperitivo estupendo, Roser. Genial para navidad como bien dices.
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. este es un aperitivo de fiesta mayor ,muy bueno y muy agradable en boca.Buen truco para aplanar el queso de cabra.
    petons

    ResponderEliminar
  12. Qué buena combinación, me encanta la manzana con el queso de cabra. un besazo

    ResponderEliminar
  13. Jo no m´espero per Nadal, je, je, je...Quin trio d´ingredients. Només pensar-hi en el crec, crec de la pasta fullada...

    ResponderEliminar
  14. Roser me gusta esta receta ,es diferente
    besinos

    ResponderEliminar
  15. Me l'apunto per a les festes, si és que puc esperar!

    ResponderEliminar
  16. Quan arriba la fresqueta ja tinc ganes que arribi nadal! m'agraden les llumetes als carrers! He proposat el plat per nadal perquè al haver-hi foie sembla més adient per aquestes dates, però jo de vosaltres ho tastaria abans...i repetiria i repetiria....;-)

    ResponderEliminar
  17. Oooooooh!! Quina cosa més bona, el foie i la poma són una combinació infalible!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  18. Espectacular!, a mi me pones este bocado y te hago la ola!
    Un beso

    ResponderEliminar
  19. Un bon aperitiu, el foie i la poma lliguen de maravella. Es veritat que s'acosta nadal en un no res, haurem de començar a planejar els menús pels sopars i dinars típics de les dates.

    ResponderEliminar
  20. M'encanta sóc una fan incodicional del foie i el formatge de cabra!!!
    Però el que més m'ha agradat és el nom del teu blog, ostres!!quan recods m'ha portat de la meva juventut, jajjajaj

    ResponderEliminar
  21. Una combinación perfecta, esas milhojas vienen genial cuando tenemos invitados.
    Un besito

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!