Buscar este blog

sábado, 2 de abril de 2011

BRIOIXERIA DE PASTA DE FULL, DOLÇ & SALAT

Aquest és un esmorzar o berenar perfecta per cada dia, ja que és molt fàcil de fer, només necessites tenir pasta de full a mà i els ingredients per farcir que tinguis per casa.
Personalment, m'agrada molt el farcit de pernil i formatge, potser perquè sóc una adicte al formatge, però hi ha tants farciments com imaginació tinguis.
Aquí us deixo la recepta perquè la pugueu fer pel cap de setmana! Triumfareu!! ;)




INGREDIENTS:

- Pasta de full

- Paté

- Formatge

- Nocilla

- Pipes

- Sèsam

- Ou (per pintar)


PREPARACIÓ:

1. Amb la pasta de full ben extresa, si pot ser rodona millor, tallar-la per la meitat, i una de les dues meitats tallar-la també per la meitat, de forma que tindrem 2 parts de pasta de full petites i una de gran.

2. Una de les parts la tallem en triangles, de manera que ens en quedin 3. A la base de cada un dels triangles els hi posem una cullerada de postre de paté, i els cargolem de la base a la punta, de manera que formem uns mini croisant, doblegant les banyes per tal de ser més autèntics. Els pintem amb ou batut i els hi espolsem sèsam per sobre.

3. Una altra de les part de la massa la tallem també formant 3 triangles, i a la base hi posem formatge ratllat i tornem a cargolar, però aquesta vegada sense formar les banyes del croisant, per tal de fer-los diferents. Els pintem amb ou i espolsem pipes per sobre. Reservem juntament amb els anteriors en una placa de forn amb paper sulfuritzat.

4. Finalment, amb l’altra meitat de la massa fem unes mini napolitanes de

nocilla, a partir de quadrats, posem una culleradeta de nocilla al mig i tanquem per la meitat les vores. I pintem amb ou.

5. Amb les sobre de la pasta de full fem tires i envoliquem el motlle del con per tal d’aprofitar tota la masa. Pintem amb ou i seguidament disposem totes les pastetes al forn preescalfat a 220ºC durant 15 minuts, fixant-nos que no es cremin però que quedin ben rossetes.

Observacions: Aquestes pastes es poden farcir de mil i una ingredients, aquí us deixo algunes idees:

-sobrassada i formatge

-codony i mató

-crema pastissera

-mini frankfurts

2 comentarios:

  1. A mi també m'encanta la pasta de full, admet mil farcits i combinacions diferents. Precisament ahir en vaig fer unes farcides de plàtan ;)

    ResponderEliminar
  2. A si? De plàtan? i que tal surten? no se m'hauria acudit mai però segur que han de ser delicioses!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!