Buscar este blog

viernes, 8 de abril de 2011

Espirals de pernil dolç i formatge


Aquesta recepta està molt de moda últimament. En tots els blogs de cuina la veig publicada, i és que, es mereix un bon tracte. És una recepta que t'ajuda en un dia poc inspirat i sempre surt bé.

No és gens complicada, només cal tenir pasta de full a la nevera o al congelador, i per la resta...imaginació.

Aquest farciment és un estil pizza, la veritat és que sembla que mengis una mini pizza i, només amb una làmina de pasta de full, surten uns 20 espirals, o sigui que per dues persones afamades està força bé.

Aquí vé la recepta:

INGREDIENTS (per 2 persones, com a plat únic):

- 1 làmina de pasta de full

- 200 g de pernil dolç

- 150 g de formatge mozzarella ratllat

- 1 cs de tomàquet fregit

- un grapat de pipes pelades

-herbes de provença

- ou per pintar

PREPARACIÓ:

1. Estirar la pasta de full i estendre una cullerada supera de tomàquet fregit per tota la massa.

2. Cobrir la pasta de full amb les pipes pelades, el pernil dolç, i a sobre de tot el formatge ratllat.

3. Cargolar d'un cantó a l'altra, de manera que quedi un xurro ben apretat perquè a l'hora de tallar amb el ganivet s'escapi el mínim possible de farçit.

4. Amb un ganivet ben esmolat, tallar espirals de 1 cm, i disposar'ls sobre una safata de forn coberta amb paper sulfuritzat. Mentre anem col·locant els espirals, els apretem una miqueta amb el ganivet, de forma que quedin més compactes (si ens surt formatge, tirar-lo per sobre). Espolsar les herbes seques sobre els espirals

5. Pintar cada espiral amb ou batut i posar-lo al forn preescalfat a 220º durant uns 10-15 minuts, quan veiem que els espirals estan torradets.

6. Treure del forn i menjar directament, que és quan estan calents quan més bons són.

Bon profit!!




Calories: Si és per a dues persones, com a plat únic, són unes 700 calories.
Si és un aperitiu, a dos espirals per persona, són unes 140 calories.

Com vosaltres vulgueu, és un plat força contundent, si es vol servir de plat únic, conté hidrats de la massa, proteïnes del pernil i el formatge, i molt de greix saturat, provinent de la mantega de la massa i el formatge. L'ideal seria aquesta recepta per a 6 persones, la ració de la qual serien 3 rotllets per persona, acompanyats d'una amanida verda i una macedònia de fruites per postre, un sopar improvisat ideal.

El farciment el deixo a la vostre imaginació, tants farcits com ingredients i hagin. Ja aniré publicant altres receptes semblants amb diferents farcits, perquè us feu una idea.


2 comentarios:

  1. Un recurs fàcil per un sopar improvisat. Els farcits poden ser els que vulguis, que sempre queda bé! ;)

    ResponderEliminar
  2. ara només em falta provar aquesta barreja de plàtan i xocolata...;)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!