Aquestes tartaletes les vaig posar com a entrant per el dinar familiar que us parlava l'última vegada.
Són unes tartaletes consistents perquè hi ha més botifarra que patata, però a qui li agradi la botifarra negra segur que li encantaran!
És la versió moderna d'un plat típicament berguedà.
Aquí us el deixo:
Són unes tartaletes consistents perquè hi ha més botifarra que patata, però a qui li agradi la botifarra negra segur que li encantaran!
És la versió moderna d'un plat típicament berguedà.
Aquí us el deixo:
Ingredients:
- 200 g de botifarra negra
-1 patata i mitja de mida gran
- 50 g de pebrot verd
-15 g de trompetes de la mort seques
- 4 làmines de bacon ben finetes
- 16 tartaletes de pasta de full
- oli
- sal i pebre
Preparació:
1. Sofregir en una paella les trompetes de la mort (directament seques), el pebrot verd tallat ben petit. Quan està la barreja feta, evocar-hi la botifarra negra desmigada i donar unes quantes voltes, uns 3-5 minuts, fins coure's la botifarra totalment.
2. Mentres, pelem i tallem la patata i la coem al microones tapada amb paper film durant uns 5 minuts aproximadament.
3. Posem el bacon en una paella sense gens d'oli i deixem coure'l fins que quedi cruixent i torrat.
4. Finalment, barrejem la mescla de botifarra, bolets i pebrot verd amb la patata aixafada, fins que tot queda ben homogeni i la patata no es veu.
5. Agafem les tartaletes i posem una culleradeta generosa de la mescla a cadascún d'elles. Per decorar, posem un trosset de bacon cruixent sobre les patates emmascarades, i ja ho tenim llest per menjar!
Bon profit!!
Una adaptació fantàstica d'aquest plat tradicinal. M'encanten aquestes versions per aperitiu ;)
ResponderEliminara mi també. sempre que tinc un dinar/sopar a casa faig un assortit d'aperitius inventats més un plat fort. M'encanta crear plats nous o provar noves mescles de sabors! la cuina és el qué té...imaginació i investigació!!
ResponderEliminarMe gusta tu adaptación, un plato divino, un besito Roser
ResponderEliminarapa! quina bona idea i que maques que queden!!
ResponderEliminar