INGREDIENTS:
- Una botifarra d'arròs
- Mitja ceba tendra
- Un pebrot verd italià
- Un got de llet semidesnatada
- 1 cullerada supera de maizena
- Sal
-Farina
- Ou
-Pa ratllat i panko (50 : 50)
- Oli d'oliva suau
PREPARACIÓ:
1. Primer heu de sofregir la ceba i el pebrot tallat ben petit amb una mica d'oli d'oliva i un polsim de sal.
2. Un cop sofregit, abocar-hi la botifarra d'arròs que haureu trinxat amb un ganivet, també ben petita
3. Quan veieu que tot està ben cuit i ben mesclat, barrejar la Maizena amb la llet freda (o a temperatura ambient) i posar-la dins el cassó de la botifarra. Remenar contínuament fins que veiem que queda una pasta que es separa de les parets. Això vol dir que ja està tot cuit.
4. Ho deixem refredar i un cop fred fem boletes o croquetes, de la forma que vulguem, i passem per farina, ou batut i una barreja de pa ratllat i panko (és un tipus de pa ratllat que fan servir molt a orient, queda molt cruixent i diferent).
5. Mentre aneu formant les boles, poseu oli a escalfar i aneu fregint-les a foc fort (perquè el farciment està cuit, només cal daurar l'arrebossat) en tandes de 4 o 5, per evitar que baixi la temperatura de l'oli.
6. Deixar absorbir l'oli sobrant sobre paper de cuina i ja estaran llestes per donar-li una bona queixalada.
És ideal que siguin boletes d'una sola mossegada.
Espero que us agradi!
Calories per croqueta: 60 calories aproximadament
Observacions: també podeu arrebossar amb sèsam, kikos ben trinxadets...és un aperitiu que sorprendrà i no deixa indiferent a ningú!
Unes croquetes casolanes són el millor apertiu del món! I arrebossades amb kikos han de quedar espectaculars!
ResponderEliminarSi, jo també em decanto pels plats casolans, almenys saps de què estan fets!! Prova-les, ja veuràs com agraden! ;)
ResponderEliminarQuan dius: espero us agradi, estaràs de broma, no? a qui no agrada aquesta delicia!!!
ResponderEliminarPetons