Doncs aquí la teniu, la meva primera crema catalana...im-presionante!!
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 200 ml nata per cuinar
- 300 ml llet sencera
-60 g de sucre
- 20 g de maizena
- 3 rovells d'ou (tamany L), o ous sencers
- pell de llimona i canyella
PREPARACIÓ:
1. Escalfar la nata i la meitat de la llet amb la canyella i la pell de llimona (vigilant de no agafar la part blanca, que amargueja molt). Un cop ha bullit, retirar i deixar refredar.
2. A part batre els rovells d'ou, el sucre, la maizena i la resta de la llet. Que quedi tot ben mesclat.
3. Quan la
llet del cassó ja estigui ben reposada i no molt calenta es col·la directament sobre la barreja anterior. Es mescla tot i es torna a posar al foc a temperatura mitja i remenant
continuament fins que espesa (pasen pocs minuts).
4. Retirar del foc i evocar la crema sobre les cassoletes de ceràmica típiques.
5. Al moment de servir, espolsar-hi sucre i cremar-ho amb un "soplete" o una resistència de ferro especial.
Calories per ració: 300 calories (un postre per ocasions especials)
Observacions: per les persones que estigueu a règim us aconsello que substituiu la nata per la llet semidesnatada o desnatada, us estalviareu centenars de calories, tot i que també rebaixareu molt el gust... Que aprofiti!!
Qué buena pinta Roser!! Ahora que se acerca mi cumple me voy a regalar una crema catalana, jeje
ResponderEliminarClaro que sí, un dia es un dia! ;)
ResponderEliminar