Buscar este blog

sábado, 26 de marzo de 2011

CREMA CATALANA

Ja sé que fa una setmana que va passar sant josep, però per falta de temps no he pogut penjar la recepta abans.
Doncs aquí la teniu, la meva primera crema catalana...im-presionante!!

INGREDIENTS (per a 4 persones):

- 200 ml nata per cuinar

- 300 ml llet sencera

-60 g de  sucre

- 20 g de maizena

- 3 rovells d'ou (tamany L), o ous sencers

- pell de llimona i canyella


PREPARACIÓ:

1. Escalfar la nata i la meitat de la llet amb la canyella i la pell de llimona (vigilant de no agafar la part blanca, que amargueja molt). Un cop ha bullit, retirar i deixar refredar.

2. A part batre els rovells d'ou, el sucre, la maizena i la resta de la llet. Que quedi tot ben mesclat.

3. Quan la

llet del cassó ja estigui ben reposada i no molt calenta es col·la directament sobre la barreja anterior. Es mescla tot i es torna a posar al foc a temperatura mitja i remenant
continuament fins que espesa (pasen pocs minuts).

4. Retirar del foc i evocar la crema sobre les cassoletes de ceràmica típiques.

5. Al moment de servir, espolsar-hi sucre i cremar-ho amb un "soplete" o una resistència de ferro especial.

Calories per ració: 300 calories (un postre per ocasions especials)

Observacions: per les persones que estigueu a règim us aconsello que substituiu la nata per la llet semidesnatada o desnatada, us estalviareu centenars de calories, tot i que també rebaixareu molt el gust... Que aprofiti!!

2 comentarios:

  1. Qué buena pinta Roser!! Ahora que se acerca mi cumple me voy a regalar una crema catalana, jeje

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!