Buscar este blog

sábado, 26 de marzo de 2011

BULGUR AMB CIGRONS


I avui us porto una recepta àrab d'allò més nutritiva, pel que he llegit, el bulgur és l'ingredient principal del tabulé (corregiu-me si no és així).

Aquest cereal és semblant a l'arròs, el cuscús i la sèmola, però que en realitat no té res a veure.
Val la pena provar-lo almenys un cop a la vida, per tal de tenir coneixement dels nous ingredients que ens arriben al mercat dia rere dia, que no en són pocs.

La recepta d'avui és una versió del cus-cús amb cigrons i
verdura, però elaborat amb aquest cereal. Us animo que el
proveu, no us deixarà de sorprendre.


INGREDIENTS (per 2 persones):

- 150 g de bulgur

- 1 pot petit de cigrons en conserva (200g escorreguts)

- 100 g de pit de pollastre

- 1 carbassó

- 1/2 albergínia

- 50 g de pastanagues

- Aigua, oli, sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. En una olla introduir tots els ingredients en cru, tal qual, i cobrir amb aigua (si pot ser mineral millor)

2. Un cop arrenca el bull deixar-ho coure tot junt durant uns 15 minuts aproximadament, fins que veieu que el gra està cuit.

3. Apagar el foc i escorre-ho, però ATENCIÓ, no tireu el caldo, si us l'heu de menjar un dia per l'altra ho heu d'escórrer sota un plat fondo o un cassó, perquè és important reservar el caldo.

4. Quan aneu a servir el plat, posar unes cullerades del bulgur, els cigrons, el pollastre i la verdura, i per sobre, unes cullerades del caldo, a gust del comensal.

I ja està, fàcil, complet, econòmic, nutritiu, i molt gustòs!! Animeu-vos!!


Calories per ració: 270 calories . Perfecte per dietes hipocalòriques, pel control del colesterol i la diabetis .

Observacions: Per complementar aquest plat únic, de postres menjar unes maduixes talladetes amb una mica de mató o formatge fresc...un menú exquisit!


2 comentarios:

  1. Ideal com a plat únic ben complet. Sa i molt bo!

    ResponderEliminar
  2. Si, a part que és un plat molt ràpid de fer, no cal sobregits ni res...tan sols tot bullit a una mateixa olla i tens un àpat perfecte!! em facilita molta feina aquests tipus de plats, sobretot si vas en pressas a tot arreu! Bon cap de setmana!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!