Buscar este blog

sábado, 12 de marzo de 2011

Cons de crema pastissera i crema de nata

Pels reis vaig demanar uns cons metàl·lics per elaborar postres, però deurien estar molt enfeinats aquest any (tot i la crisis) perquè no me'ls van portar...no va ser fins al cap d'un mes!! Però "más vale tarde que nunca" diuen, no??

Doncs no ha estat fins ara que no he elaborat cap postre amb ells...però finalment ho he fet i l'èxit ha estat assegurat. Primer volia farcir-los de crema pastissera, després vaig pensar en farcir-los de nata montada..fins que finalment he decidit fer un fifty-fifty, encara que la nata montada no és ben bé nata...sinó una versió!

Aquí teniu la recepta, molt fàcil i espero que la poseu en pràctica perquè val la pena!

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full quadrada

- 1 ou per pintar els cons

PER LA CREMA PASTISSERA:

- 250 ml de llet semidesnatada

- 2 rovells d'ous

- 50 g de sucre

- 20 g de maizena

- Canyella i pell de llimona per aromatitzar

PER LA CREMA DE NATA:

- 1 iogurt grec ensucrat

-100 g de mascarpone

Preparació:

1. Primer es fan tires de pasta de full i cobreixen com si fos un cargol, des de la punta a la base, el motlle en forma de con.

2. Es pinta cada con amb ou batut i es posa al forn a 200º durant uns 10 minuts, veureu que s'han enrossit de dalt i de baix.

PER LA CREMA PASTISSERA:

1. Es posa a escalfar la meitat de la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la llimona fins que bull.

2. Mentres, es barreja en un bol la resta de la llet, la resta de sucre, els rovells i la maizena, fins que tot quedi ben integrat.

3. Un cop bull la llet s'evoca a la barreja anterior i es torna una altra vegada al foc, a foc lent, fins que la crema agafa consistència espesa. Se separa del foc i es deixa refredar.

PER LA CREMA DE NATA:

1. Es barreja el iogurt grec amb el mascarpone fins que tot queda ben integrat.

...PEL MONTATGE:

1. Un cop els cons de pasta de full estan freds, se separen fàcilment del motlle i es farceixen, primerament de la crema pastissera i finalment de la crema de nata.

2. Se li posa una mica de menta decorativa i ja estarà llesta per servir i degustar.

Que vaig de gust!!!


És un postre que sempre us farà quedar bé davant dels invitats, però vigileu que és molt lleuger i llaminer, feu-ne de més que de ben segur repatiran!!

Calories per con: 200 calories dolçes.....

2 comentarios:

  1. M'encanten amb els dos farcits!
    Jo no tinc motlles d'aquests, però ja sé quins vols dir. A veure si també els demano als reis, je je je... ;)

    ResponderEliminar
  2. Això això ... que diuen que són màgics!! ;)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!