Buscar este blog

viernes, 18 de marzo de 2011

PALMERETES DE PASTA DE FULL



Aquestes pastes les vaig portar a la feina perquè les provèssin les llamineres de les meves companyes, i no vegis el què van durar, així doncs, aquí teniu la recepta, perquè la disfruteu amb els vostres... o soletSs! ;)

Ingredients

- Pasta de full (1 de 250 g)
- Sucre blanc (el necessari)

Preparació


1. Estirar la pasta de full, si és quadrada millor (jo utilitzo la marca Hacendado), i espolsar-hi sucre blanc per sobre, es passa per sobre un corró amb la finalitat que el sucre quedi enganxat a la pasta de full, no per estirar la pasta. Un cop tenim fet aquest procés, es doblega un extrem de la pasta fins a meitat, i l’altra extrem fins a la meitat, de manera que es toquin, es torna a espolsar sucre per sobre, i es torna a passar el corró. I així successivament, anem doblegant la pasta de full fins a la meitat, espolsant sucre fins que arriba un punt que queden les dues meitats juntes.

2. En aquest moment, tallem 1 cm aproximadament per cada palmera i la disposem sobre una placa de forn que haurem forrat amb paper sulfuritzat.

Mentre anem disposant cada palmera sobre la placa de forn, l’aixafem una miqueta amb el ganivet, per tal que quedi una mica més ample de forma i així, quan es cogui, ho faci uniformament, tant d’alt com ample.

Finalment, s’espolsa una miqueta més de sucre i cap al forn, que ja estarà preescalfat a 220ºC, i les mantindrem a una alçada més aviat baixa, amb l’escalfor a dalt i a baix, durant uns 10-15 minuts, vigilant fins que les palmeres agafin color torradet.

Deixar refredar a temperatura ambient i ja estan llestes per degustar (afanyeu-vos que desapareixen!!!)


Versió: Per als més llaminers de la casa :: Poder fer aquestes mateixes palmeres però de xocolata (blanca, amb llet, negre) si, un cop fredes, desfeu la xocolata al bany maria, i suqueu una de les puntes de la palmera, o la palmera sencera dins la xocolata, i ho deixeu refredar sobre una reixa.

Calories per palmera: 90 calories (Perfectes per esmorzar, un suc de taronja amb un tallat i unes tres palmeres de pasta de full, resultaran ser un esmorzar complet de 350 calories, que ens donará l’energia necessària per passar tot el matí, això sí, un cop per setmana màxim!!...simplement, un esmorzar de diumenge genial!!!)

4 comentarios:

  1. Sempre que em sobra una mica de pasta de full acabo fent aquestes palemeres. Són un vici i són super fàcils de fer, oi?
    T'han quedat moníssimes!

    ResponderEliminar
  2. es fan amb un moment...jo també aprofito qualsevol trosset de pasta de full, es poden fer tantes coses!! Algunes companyes em diuen miss hojaldre jajaj

    ResponderEliminar
  3. Sempre he pensat que és una recepta deliciosa, senzilla, fàcil de fer, ràpida de menjar, ... és perfecta per tota hora.
    T'han quedat molt ben fetes!!

    Petons

    ResponderEliminar
  4. Hola Roser, gracias por hacerte seguidora de mi blog y tranquila que leo perfectamente el catalán. Yo nací en un pueblo de Murcia, pero toda la vida he vivido en uno de Alicante, así que no me cuesta en absoluto. He visto tu blog y me gusta mucho, sigue adelante, porque hace mucha ilusión cocinar, hacer la foto, subirla al blog...al final es trabajo, pero merece la pena. Te seguiré. Un petó.

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!