Buscar este blog

domingo, 29 de septiembre de 2013

Niu de crema d'alvocat, tomàquet i ceba caramelitzada

Ja era hora que us portés un aperitiu dels que deixen bocabadats!

Molt ràpid de fer i increible. Només cal que tingueu a l'abast la pasta kataifi (sinó sempre ho podeu substituir per unes tartaletes de masa brisa), un alvocat ben madur i un vi dolç per caramelitzar la ceba.

A punt?

Ingredients (per 3-4 persones):

- Pasta kataifi
- Mantega 
- 1 alvocat
- 50 ml crema de llet lleugera
- Oli d'oliva
- Sal maldon
- Un tomàquet madur
- 1 ceba 
- 1 cs Pedro Ximénez


Preparació:

1. Fem 6 niuets de la pasta kataifi i els posem sobre un paper de forn. Hi untem mantega desfeta i la coem al forn fins que aquesta estigui daurada. Reservem.

2. Per la crema d'alvocat, aixafem un alvocat ben madur i el barregem amb crema de llet, un rajolí d'oli i sal maldon. Reservem.

3. Caramelitzem una ceba tallada amb juliana amb un rajolinet de Pedro Ximenez, sal i oli. Deixem que s'estovi i agafi color, a foc mig durant uns 20 minuts. Ha d'estar ben tova i ben caramelitzada.

4. Tallem un tomàquet madur a dauets petits.

5. Emplatem posant, sobre la pasta kataifi cuita al forn, una cullerada generosa de crema d'alvocat, uns dauets de tomàquet i, finalment, una culleradeta de la ceba caramelitzada.

Vigileu no hi afegiu gaire mantega a la pasta kataifi, perquè amaga molt els sabors dels altres ingredients (alvocat, tomàquet, ceba). Si no sabeu quanta posar, fins i tot us diria que fessiu servir les tartaletes de massa brisa, que ja venen fetes i només les heu de farcir.

És un aperitiu amb un sabor en boca molt suau i ple de contrastos.

Bon profit!

miércoles, 25 de septiembre de 2013

Cigrons amb rovellons, espinacs i tonyina

Jo cada dia menjo de carmanyola!! I he de confessar que ...M'ENCANTA!!

Ara us parlaré una mica de la meva vida laboral. Vaig estar 3 anys treballant a una empresa on ens donaven dinar cada dia (podiem triar entre amanida, 3 primers, 3 segons i 3 postres) i només pagàvem 1,2 €. Un luxe. Després vaig estar uns mesos treballant a una oficina on m'havia de portar dinar o anava a fer un menú de bar normal. Ara estic treballant a un laboratori on, cada dia, a les 14h anem a dinar (sense excepcions) i dinem el que portem de casa. 

I sabeu quina és l'opció que més m'agrada? Aquesta última. Sé que la primera era un luxe, però el menjar no era de qualitat i la manera de cuinar que tenen alguns cuiners (posar molt oli, molta sal...) no m'agrada.

Ara menjo el que a mi em ve de gust, molt equilibradament, amb la quantitat que necessito i els ingredients que em senten bé. 

Menjar de carmanyola m'agrada molt!

Ingredients (per a dos persones):

- 200 g cigrons cuits
- 200 g espinacs de bossa
- 1 pot de rovellons en conserva
- 200 g de tonyina a daus congelats
- 1 dent d'all
- Sèsam
- Mig got de vi blanc o mig got de caldo de peix per a paelles Aneto
- Sal
- Oli d'oliva


Preparació:

1. A una paella amb un rajolí d'oli, afegim un all tallat ben fi i el deixem daurar. Seguidament hi afegim les fulles d'espinacs i deixem que es coguin 5 minuts. Hi fiquem els cigrons escorreguts i els rovellons, juntament amb els daus de tonyina. Deixem coure amb mig got de vi durant 20-25 minuts a foc baix-mig, mig tapat.

2. Salem al gust i hi afegim una cullerada de sèsam torrat. Apaguem el foc i cap a la carmanyola!!

Hem de buscar receptes fàcils, ràpides i nutritives pel dinar de cada dia a la feina.

I hem de ser conscients que tots els que dinem cada dia de carmanyola som uns privilegiats, perquè tenim feina.

Espero que el Memòries d'una cuinera faci un bon recull, que de tant en tant també necessitem ajuda!!


Bon profit!

domingo, 22 de septiembre de 2013

Merenga amb crema i préssec

Anava a fer una pavlova, però al final va sortir una merenga. Li vaig afegir una crema suau feta amb llet, nata, maicena i galeta, i uns trossos de préssecs de vinya per cobrir a la superfície.

Sublime, senzill i deliciós!!

Es pot fer amb qualsevol fruita, sobretot com a macedònia quedaria molt original! 

Ingredients:

PER LA MERENGA:

- 4 clares d'ou
- 120 g sucre

PER LA CREMA DE GALETA:

- 200 ml llet
- 100 ml nata
- 15 g maicena
- 30 g sucre
- 4 galetes

- 1 préssec de vinya
- Atmetlla crocant


Preparació:

1. Batim les clares i afegim el sucre. No cal muntar les clares del tot. Quan el sucre estigui ben incorporat afegim la barreja a un motlle d'alumini i ho coem al forn a 100ºC durant 60 minuts.

2. Mentrestant fem la crema, barrejant en fred la llet, la nata, la maicena, el sucre i les galetes. Quan la maicena estigui desfeta ho posem al foc fins que començi a bullir i espesar. Retirem i deixem que es refredi.

3. Un cop tinguem la merenga freda (tindrà una consistència de merenga tova), cobrim la superfície amb la crema ja freda i, finalment, cobrim aquesta amb làmines de préssec i una cullerada d'atmetlla crocant.


A vegades volem fer una recepta i ens surt una altra cosa totalment diferent de la que teniem pensada, però tan bona que necessitem compartir-la amb els altres! Com aquesta!

Ho conserveu a la nevera perquè estigui al punt de temperatura i textura i a disfrutar!!!

Bon profit!

miércoles, 18 de septiembre de 2013

Nuggets cruixents de lluç

Aquesta recepta té tot un èxit! Tant pels petits que no suporten el peix, com pels adolescents a l'edat del pavo, com pels adults tiquismiquis, com pels adults que s'ho menjen tot, tot i tot!!

La recepta l'he caçat de Disfrutando Cocinando, tot i que l'he versionat, com sempre, canviant la philadelphia per formatge de cabra, que li dóna un toc (oooh) de glamour insuperable!

Ingredients (per a 10 nuggets):

- 250 g lluç
- 50 g molla de pa
- 50 ml llet
- 50 g formatge de cabra, o cremós
- Sal 
- Julivert
- Oli
- Farina
- Ou batut
- Pa ratllat o japonés (panko)


Preparació:

1. Coem prèviament el lluç al vapor o al papillot.

2. Seguidament, el triturem juntament amb sal i julivert picat, la molla de pa, la llet i el formatge de cabra. Ho triturem fins que quedi una massa espesa que poguem fer boletes amb les pròpies mans.

3. Li donem forma de nuggets a la massa i els passem per farina, ou batut i pa panko.

4. Els anem fregint fins que quedin ben daurats per fora. Un cop fregits, els posem sobre paper absorbent i ja ens els podrem menjar, amb una mica de maionesa, o ketchup....o sols!

Important que sigui fet i menjat, sobretot perquè el panko s'estova molt ràpidament i perd aquell cruixent que li dóna tanta gràcia al plat!

Es pot congelar empanat si heu fet més massa del compte!

Bon profit!



domingo, 15 de septiembre de 2013

Pollastre al "curry panang"

Abans de res, us he de confesar que aquesta recepta NO ÉS MEVA! NI l'he elaborat jo!

Els que cuineu cada dia a casa m'entendreu. Imagineu-vos que un dia arribeu a casa després d'un dia laborable llarg mentre el vostre company està disfrutant de les vacances. Arribeu i us té preparat un còctel mai-tai i us diu: vés a descansar al sofà que avui cuino jo!

Després que hagi investigat receptes per internet, que hagi anat a buscar els ingredients a la "conxinxina" i ho hagi cuinat amb tot el seu amor, em vé amb aquest plat a taula.

En aquests moments només cal donar-li les gràcies, demanar-li que ho repeteixi, i suplicar-li el secret de la recepta perquè tothom en pugui gaudir!

Ingredients (per a 2-3 persones):

- 150-200g d'arròs basmati jazmín
- 750 g pit de pollastre
- 2 cs oli vegetal
- 1 tassa llet coco

PER LA SALSA DE CURRY PANANG:

- 3 guindilles vermelles fresques
- 1 ceba petita
- 1 all
- 1 trosset de pell de llima
- 1 branqueta de coriandre fresc
- 5 grans de pebre negre
- 5 grans de cardamomo


Preparació:

1. Per un cantó, coem l'arròs fins que estigui fet. Escorrem i reservem.

2. Per la salsa, piquem tots els ingredients al morter, excepte la ceba. Un cop tinguem totes les espècies ben picades hi afegim la ceba tallada a trossos irregulars i piquem de nou fins que se'ns formi una pasta homogenea.

3. En un wok, afegim dues cullerades d'oli de girasol i, seguidament, hi incorporem la pasta d'espècies feta anteriorment. Ho deixem coure a foc mig durant uns 5 minuts, fins que comença a deixar anar l'aroma del conjunt. En aquest punt, baixem el foc i afegim la llet de coco. Deixem coure uns 5 minuts més. Removem constantment.

4. Seguidament, afegim el pollastre trossejat a daus dins la mateixa salsa i deixem que es cuini, uns 10 minuts.

I ja ho tenim!


Acompanyem el plat de pollastre amb la salsa especiada de curry panang, juntament amb l'arròs basmati que haviem reservat!

Un plat exòtic per viatjar a través d'orient!

Bon profit!

miércoles, 11 de septiembre de 2013

Coca d'oli a la senyera amb cadena d'olives

Doncs aquesta és la meva aportació a la diada de Catalunya i, concretament, a la cadena humana que s'ha organitzat enguany.

Una coca d'oli de textura cruixent farcida d'una delicada ceba caramelitzada, un duet de pernils i uns pebrots escalivats que imiten la senyera, envoltada de rodanxes d'olives negres que representen la cadena humana que atravessa la nostra comunitat, de dalt a baix.

Fàcil i per disfrutar-la, tant fent-la com menjant-la!

Ingredients:

PER LA COCA D'OLI:

- 150 g farina de força
- 30 g d'oli d'oliva
- 30 ml d'aigua mineral
- Sal

PEL FARCIMENT:

- 2 cebes
- 2 cs de Pedro Ximenez
- 2 tires de pernil dolç
- 2 tires de pernil salat
- 1 pebrot groc
- 2 pebrots del piquillo
- Olives negres
- Sal
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Per la coca, barregem els ingredients fins formar una bola de pa. L'estirem sobre paper de forn, fins que tinguem un gruix ni molt fi ni molt gruixut.

2. Ho enfornem a 200ºC durant uns 20 minuts. Fins que agafi color daurat. Reservem.

3. Tallem la ceba en juliana i la coem a una paella amb un rajolí d'oli, sal i un parell de cullerades de vi dolç Pedro Ximénez. Ho deixem coure fins que la ceba estigui tova i amb el gust caramelitzat propi del vi.

4. A part, escalivem el pebrot groc al forn o al microones, i el deixem refredar per poder-lo pelar millor.

5. Per emplatar, agafem la coca d'oli i la cobrim amb la ceba caramelitzada, a sobre hi col·loquem dues tires de pernil dolç i dues més de pernil salat. Tapem la superfície amb tires de pebrot groc escalivat i tires de pebrot vermell del piquillo. I, finalment, envoltem la coca amb rodanxes d'olives negres.


Original, no?

I moolt bona!!!

Bon profit i bona diada!!!

Seguint la iniciativa de Blog-via cap a la independència, em segueix a la cadena el nº 304 el blog de la Marina!!

Seguim sumant!!!
 

domingo, 8 de septiembre de 2013

Torrada amb salmorejo i pernil de glà

Aquesta recepta me la va donar un company de la feina, el Maiquez, que va descobrir a Càdiz, i bon coneixedor i consumidor de tapes andaluses. 

Quan m'ho explicava se'm feia la boca aigua, i és que realment és una recepta 10!!

Només heu de tenir en compte que el pa sigui prou consistent per aguantar el pes del salmorejo. Un cop teniu això llest.....només heu de disfrutar!!

Ingredients:

- Pa de crosta dura o crostinis
- Pernil de glà
- Ou dur


Preparació:

1. Un cop tingueu fet el salmorejo com la recepta, només cal que unteu el pa amb la salsa, per sobre hi disposeu pernil de glà (DEL BO; BO) talladet ben petit i a alguns, a més a més, li podeu afegir ou dur rallat.


I a disfrutar-lo!!

Si teniu que invitar amics, feu servir crostinis, que són de mida petita ideal per a aperitiu, i són molt més durs a l'hora de mantenir el cruixent!

Bon profit!

miércoles, 4 de septiembre de 2013

Paella "basmàtica" de sèpia, musclus i gambes

Gustosa, de gust intens però lleuger alhora, natural, per repetir-la!

Aquesta és la descripció a la que hem arribat després de tastar el caldo per paelles de peix i marisc, de ANETO.

És un caldo on ja està incorporat el fumet i el sofregit, que més necessitem que ens facin, i amb ingredients 100% naturals.

Una altra vegada que em sorprenen amb la seva qualitat.

Ingredients (per a dues persones):

- 250 g arròs basmàtic
- 600 ml de caldo per paelles de peix i marisc ANETO
- Carxofes
- Sèpia
- Musclus
- Gambes


Preparació:

1. En un paella daurem les gambes i les reservem. Seguidament afegim les carxofes i l'arròs. Li donem unes voltes perquè absorbeixi l'aroma de les gambes lleugerament i afegim el caldo ANETO.

2. Un cop arrenqui el bull afegim la sèpia a daus i quan faltin 5 minuts per acabar la cocció afegim els musclus i les gambes.

3. Acabem de coure l'arròs i deixem reposar 5 minuts.

I ja podem servir, sol, i acompanyat amb allioli o com vulgueu!!


Bonissim!

Gràcies ANETO!

Bon profit!

lunes, 2 de septiembre de 2013

Cupcake de préssec, o el primer intent

És la primera vegada que faig cupcakes, sense màniga pastissera ni masses instruments. Però tot i que l'aspecte no és perfecte, puc assegurar que el gust és deliciós.....potser massa!

A disfrutar!!!

Ingredients (per a 10-12 cupcakes petits)

- 1 ou
- 70 g sucre
- 55 g farina
- 30 ml oli girasol
- 30 ml llet soja
- 1 culleradeta de llevat
- 30 g préssec de vinya

PEL FROSTING:

- 100 g mantega
- 60 g sucre glaç
- 30 g préssec

- Trossets de préssec (per decorar)


Preparació:

1. Triturem tots els ingredients en un bol i quan tinguem una pasta ben homogènea omplirem 2/3 dels motlles per magdalenes.

2. Deixarem coure les magdalenes al forn uns 20 minuts a 180º, ajudant-nos d'un escuradents per saber si surt net o encara li falta cocció.

3. Un cop estiguin cuits els reservem fins que estiguin freds.

4. Pel frosting, triturarem amb les varetes la mantega tova amb els sucre i el préssec. I deixem que agafi consistència dins a la nevera durant 1 hora aproximadament.

5. Quan les magdalenes estan fredes i el frosting ha agafat la consistència necessària, amb l'ajuda d'una màniga pastissera, o una cullera (com en el meu cas), cobrim la superfície de les magdalenes amb el frosting de mantega. Decorem amb uns trossets de préssec i au.......


Al ser petitones, no te n'adones i van caient una darrere l'altra.

En unes hores van volar......literament!

Bon profit!