Buscar este blog

miércoles, 2 de octubre de 2013

Quiche d'espinacs amb panses i pinyons

....o també dit quiche a la catalana de pa de motlle integral.

Feia temps que tenia pendent fer una quiche, però com estem en post-operació bikini (si, hi ha alguns quilos de més que no volen marxar) he decidit substituir la massa brisa per pa de motlle integral. I farcir-la amb la recepta clàssica d'espinacs a la catalana.

Una recepta molt senzilla de fer i lleugereta.

Ingredients (per a  4 persones):

- 5 llesques de pa de motlle integral
- 400 g d'espinacs congelades
- 100 ml nata per cuinar
- 100 ml llet
- 2 ous
- Panses
- Pinyons
- Sal i pebre
- Formatge per untar 


Preparació:

1. Agafem les llesques de pa de motlle i amb un corró les estirem fins que quedin ben finetes. Cobrim la base i els laterals d'un motlle desmotllable amb el pa. I ho enfornem a 200ºC uns minuts, fins que el pa es torri lleugerament (5 minuts màxim). Deixem refredar.

2. Mentrestant, posem els espinacs (ja descongelats) dins un cassó amb la llet, la nata, sal i pebre. Ho deixem coure 5 minuts i hi afegim els ous. Ho triturem i hi afegim panses i pinyons al gust.

3. Evoquem la mescla d'espinacs sobre el motlle cobert amb el pa i ho tornem a dur al forn a 200ºC durant uns 15-20 minuts. Sabrem que està fet quan ho punxem amb un escuradents, aquest surti net.

4. Ho deixem refredar i afegim, per la superfície, una cullerada generosa de formatge per untar (light, si es vol).

Passa molt bé i és per tots els públics!!

Bon profit!

13 comentarios:

  1. Buenas tardes Roser. Delicioso quiche a la Catalana el que has preparado, muy rico, sano y original, con esas pasas y los piñones todo un lujo.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  2. Una versió ben oroginal amb el pa de motlle integral. Me l apunto....
    Petonets

    ResponderEliminar
  3. Quina quiche més original, nena!! Que bona ha de ser... i sana i tot! Petons

    ResponderEliminar
  4. Noia, jo tinc quilos de més que porten tant de temps amb mi, que fins i tot em fa pena que se'n vagin, jajaja!

    Una quiche molt interessant, i a més amb ingredients que sempre (o gairebé sempre) tenim a casa, i que podem preparar en un moment!

    Petons!

    ResponderEliminar
  5. Qué manera más curiosa de preparar un quiche, además has transformado una receta tradicional en algo nuevo, me gusta!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  6. Una quiche diferent, però que te d’estar molt bona
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Una quiche ben original, amb aquesta base de pa, enlloc de la típica brisa... Idea ben anotada, la trobo fantàstica.

    ResponderEliminar
  8. Roser ,muy rico el quiche y muy original lo del pan de molde
    besinos

    ResponderEliminar
  9. Hola Roser!!!
    Una quiche molt original, m'agrada aquesta base diferent que porta... i ja no et dic res del farcit tan bo....
    Hummm.., ho provaré.
    petonets.

    ResponderEliminar
  10. Queden molt bones les cassoletes fetes amb pa de motlle, i aquest farcit m'ha encantat! Una quiche ben sana i deliciosa! petons

    ResponderEliminar
  11. que bo, que bo i que bo, amb pa de motllo integral, ideal pel meu colesterol i el meu règim
    Bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  12. M'agraden moltíssim els quiches, amb tota mena d´ingredients. NO he provat mai la versió amb pa. Aiss! em falta i me l'apunto a la llista.

    ResponderEliminar
  13. Molt original això de fer-ho amb pa de motlle, una forma de fer-ho més sa, i segur que el sabor sorprèn i tot! Quina pinta:)

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!