Per fi he trobat la recepta d'un braç de gitano sense que se'm trenqui, quedi com la pastisseria i com a mi m'agrada, ben farcit de nata i ben cremat de gema!
Gràcies Ramon per la recepta!! La repetiré!
Ingredients:
PER LA MASSA:
- 4 clares + 4 rovells
- 1 ou
- 50 g sucre + 50 g sucre
- Un pessic de canyella
- 50 g farina
- 50 g maicena
- 300 g nata per muntar
- 40 g sucre
PER LA GEMA:
- 1 ou i 1 rovell
- 100 g sucre
- 8 g maicena
- 50 ml aigua
Preparació:
1. Pel braç de gitano, muntem les clares amb 50 g de sucre. Reservem a la nevera.
2. Muntem els 4 rovells i l'ou amb 50 g de sucre i un pessic de canyella. Un cop els rovells hagin canviat a un color més clar i hagin pugat, incorporem la farina i la maicena amb un colador, ben a poc a poc, amb l'ajuda d'una espàtula. Finalment incorporem amb molta cura (amb moviments de dalt a baix) les clares muntades vigilant que no se'ns baixin.
3. Ho afegim sobre un paper de forn a una safata de forn i a coure's durant 5 minuts a 200ºC.
4. Un cop tenim la planxa de pa de pessic cuita, li donem la volta amb l'ajuda d'un altre paper de forn i, encara calent, l'enrotllem donant-li forma de braç. El reservem a la nevera amb el paper de forn envoltant-lo.
5. Muntem la nata ben freda amb el sucre fins que agafi molt cos. Vigilant que no se'ns passi i es torni mantega. Reservem.
6. Per la gema, barregem l'ou i el rovell amb el sucre, la maicena i l'aigua. Ho posem al foc fins que començi a espessir. Retirem i reservem.
7. Per muntar el braç, l'obrirem amb compte i el farcirem de la nata muntada. Per sobre el cobrirem amb la gema i el cremarem amb sucre i un cremador o un soplet.
El reservem a la nevera fins al moment de servir.
Només puc dir que vaig disfrutar molt fent-lo (tot i que patia igual) com menjant-me'l. Bé, menjant-me'l vaig disfrutar molt més, que coi!!
No us dóna la sensació com si digués: cómeme!!! jeje
Bon profit!
Ohhh!!!
ResponderEliminarSon mis sabores favoritos!!!!
La crema cremada i la nata compaginan d'allò més be!!!
M'encanta!!!
Petonets Roser,
Ohhh que rico, que buena pinta se le ve, me encantaría probarlo.Yo hoy tambien tengo brazo de gitano con castañas, un poco diferente a este tuyo, besos
ResponderEliminarRoser com t'ha quedat!! M'encanta!! Ho tindre que provar també. petons
ResponderEliminarM'agradat el final! menjar-se'l és un plaer!
ResponderEliminarApetece mucho comerse un buen trozo ;) Besitos, guapa!!
ResponderEliminarAquest és també el meu preferit!! Déu n'hi do quina vista té... Petons!
ResponderEliminarUn clàssic que no pot faltar mai a un bon receptari de postres.
ResponderEliminarUn braç de gitano de crema i nata sempre triomfa, té l'èxit assegurat ;)
Molt guapo! Jo no sóc gaire amant dels braços de gitano, però és que la teva crema cremada es veu taaaan temptadora! Per mi, el més difícil d'un pa de pessic és fer la massa al punt just. I sembla que la teva ha quedat fantàstica! Petonets
ResponderEliminarSupongo que sí, que comiéndotelo disfrutarías de lo lindo, como haríamos cualquiera de nosotros...
ResponderEliminarAbrazos
Cómeme, i tant! Quina pinta!
ResponderEliminarSembla una bona recepta, i si dius que no es trenca... Millor!
Marta
Roser, t'ha quedat molt maco i estic ben segur que molt bo.
ResponderEliminarMoltes gracies.
Roser que rico ,de buena gana me tomaria un trocito con un cafetin a media tarde
ResponderEliminarbesinos
Realment està cridant que el mengem ! Fa una pinta fantàstica. Felicitats
ResponderEliminarCom m'agrada el braç de gitano Roser!!! I amb la crema cremada per sobre encara més... Segur que estava boníssim!
ResponderEliminarPetons!
Uauuu quin braç de gitano més bo!! Acabo de venir a parar al teu blog i m'encanta, em faig seguidora!! Petons
ResponderEliminarNo te puedes imaginar lo que me gusta la yema tostada, posiblemente sea de los dulces una de las cosas que más me gustan y con ese brazo de nata me parece una combinación perfecta de sabores. MÁQUINA!!!!
ResponderEliminar