Buscar este blog

miércoles, 12 de septiembre de 2012

Rissotto al pesto amb teula de parmesà

La salsa pesto té una característica ben curiosa, o t'encanta, o no t'agrada gens. Es tracta d'una salsa molt peculiar, de sabor fort, que combina ingredients "gourmet", com ho és el parmesà, els pinyons i les fulles d'alfàbrega.

Si voleu saber la meva recepta de salsa pesto, cliqueu AQUÍ. Avui, però, no us presento un arròs amb la salsa pesto en sí, sino que els ingredients que la formen es troben separats, però que el conjunt en boca recorda el gust fresc de la salsa pesto.

Ingredients (per 3 persones):

- 250 g d'arròs
- Ceba
- 1 tomàquet
- 30 g pinyons
- Fulles fresques d'alfàbrega
- Parmesà
- Oli d'oliva
- Sal i pebre


Preparació:

1. Per fer la teula de parmesà, ratllarem el formatge sobre la safata del forn forrada amb paper de forn, fent 3 teules grans. Ho courem a 200ºC fins que el formatge es dauri. Ho deixem refredar perquè es desenganxi sol del paper.

2. A una paella daurarem una ceba petita, salpebrerem, i a continuació afegirem un tomàquet ratllat. Deixem que l'aigua s'evapori i, seguidament, afegim l'arròs i donem unes voltes. Perquè sigui un rissotto, anirem afegint caldo de verdures a mesura que l'arròs el vagi absorbint, remenant constantment perquè l'arròs alliberi el midó, característica clàssica del rissotto. Afegirem el caldo necessari fins que l'arròs estigui cuit.

3. Un cop el rissotto estigui fet, afegirem una mica de parmesà ratllat, uns pinyons (que prèviament haurem daurat a la paella sense oli durant uns minuts), i unes fulles fresques d'alfàbrega talladetes. Ho remenarem bé i ja està llest per emplatar.

4. Ho decorem amb la teula de parmesà que haviem reservat, alguns pinyonets i unes fulles d'alfàbrega triturades amb oli d'oliva.


Fa bona pinta?? Doncs encara té millor sabor!!

Animeu-vos i.....gràcies ANETO!!

Bon profit!

30 comentarios:

  1. Quina pinta! Quina presentació! La foto molt xula. I segur que de gust no es queda enrera. La combinació dels ingredients espectacular.
    Petons

    ResponderEliminar
  2. Riquísimo, con este caldo es un éxito cualquier plato, una presentación magnifica, besos
    SOFIA
    Milideasmilproyectos

    ResponderEliminar
  3. Nyam!!! un plat ideal per tornar a la rutina laboral. Aquesta teula de parmesà tinc ganes de trencar-la d'un cop d'ullal.... jeje
    Petons!

    ResponderEliminar
  4. Madre mía, Roser, ¡¡¡que pinta tan estupenda!!! me ha gustado muchísimo. A mí también me encantan los caldos ANETO, son más caros, pero no tienen ni comparación con los otros, son buenisisisimos.

    un besazo y buen día

    ResponderEliminar
  5. Carai, Roser! Avui presentes un plat d'aquells que si te'l posen en un restaurant bo dius... uau! La presentació és preciosa, i la teula de parmesà que el fa modernillo... a mi sí que m'agrada molt el pesto!!! Fantàstic arròs. Petonets

    ResponderEliminar
  6. hace siglos que no prepara rissotto y al ver este tuyo me han dado unas ganas


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  7. Ains, mi gran asignatura pendiente, los risottos, tengo que animarme que tiene una pinta tremenda
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Si que fa bona pinta! El pesto m'agrada molt!! Petons

    ResponderEliminar
  9. Roser ,el risoto me encanta , el pesto tambien ,asi que este platin me parece que tiene que estar de comer y no parar
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  10. como dice Marina si la presentas asi te dicen el oh¡¡ y te hacen la ola,magnifico rissotto al pesto y bonita la teula
    peto

    ResponderEliminar
  11. Últimament estàs fent moltes deconstruccions, je je je...
    La veritat és que té una pinta sensacional, a mi el pesto és una de les salses que m'agraden més!

    ResponderEliminar
  12. Quin goig que fa aquest arrosset.... no coneixia aquest brou, segur que l´ha fet bonissim... Petons,

    ResponderEliminar
  13. Qué delicia!!! Tiene una presentación espectacular!!!
    El risotto es uno de mis platos favoritos...

    ResponderEliminar
  14. Nyam, nyam! jo sóc de les fanàtiques del pesto!!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  15. Roser guapa, com m'ha agradat aquest risotto!! Una altre recepta per guardar i fer ben aviat, que segur m'encanta!!
    Un petó!!

    ResponderEliminar
  16. La salsa pesto m'encanta, t'ha quedat molt bé aquest rissotto, i la presentació genial.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  17. Que plato mas rico. Soy una fan de los arroces, y este además, tiene una presentación inmejorable. Todo un lujo!!!

    Desde el Caribe arrocero

    ResponderEliminar
  18. Roser, que receta tan simple y tan bonita. Tiene que estar buenísimo. Enhorabuena.

    ResponderEliminar
  19. que buena pinta tiene! y es que el pesto me encanta.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  20. Hola Roser guapa tu

    I que bo, vaig descobrir el rissotto fa molts anys en un viatge a la seva terra, quins records més macos

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  21. M'encanta el pesto, l'arròs i el parmesà! :D Quina gana noia!!! :P

    Petons!

    ResponderEliminar
  22. Sin lugar a dudas el pesto es lo que más me gusta de Italia, te ha quedado genial, pero la teja de parmesano...de profesional
    Te doy una estrellla michelin en presentación, y seguro que buenísimo
    Besotes princesa

    ResponderEliminar
  23. Qué maravilla de risotto, jeje, ya has visto que también he publicado uno. Has hecho una presentación deliciosa. Besos

    ResponderEliminar
  24. Roser,
    A també m'agrada tenir pots de caldo al rebost. Sempre et treuen de qualsevol contratemps. Un risotto i un pesto deliciosos. La teula m'agrada.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponderEliminar
  25. Te doy toda la razón, en mi caso me encanta!! me gusta con pasta, con arroz con gnoggi.... y por cierto, no sabía que alfàbrega era albahaca! jajaja

    besos y buen finde guapa

    ResponderEliminar
  26. Saps que el pesto em perd? amb aquest rissotto segur que ja li trobo més receptes per posar-lo! Petons

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!