Buscar este blog

lunes, 1 de agosto de 2011

Risotto de carbassó

M'encanten els carbassons, tant en crema, farcits, a la planxa, a les amanides, a tot arreu!! m'encanten!!!
Com que ara és temps de gaudir-ne, és temps de comprar-ne i fer totes aquelles receptes que sempre hem volgut preparar, i que ara és el moment perfecte per disfrutar-les!! Així que vaig preparar un risotto una mica al meu gust, amb aquesta verdura que tant m'agrada!

Passeu, apunteu i disfruteu!!!

Ingredients (per dues persones):

-150 g d'arròs bomba
- 300 g de carbassó
- caldo de verdures o de pollastre o aigua
- parmesà
- 1 cullerada sopera de formatge cremós
- sal
-oli

Preparació:

1. Primer rallarem el carbassó, amb un rallador de formatges, i el sofregirem amb una mica d'oli i sal en una paella durant uns 3 o 4 minuts.

2. Quan el carbassó s'hagi estovat una mica, hi introduirem l'arròs i donarem unes quantes voltes, perquè es barregi amb el sabor del carbassó.

3. A part, tindrem un cassó calent amb aigua o caldo.

4. Anirem evocant a l'arròs un parell de cullerades, amb un cullerot, de l'aigua o el caldo calent, i amb una espàtula de fusta anirem remenant el risotto constantment fins que aquest s'hagi begut el caldo, tornarem a evocar-hi més, remenant constantment, i així successivament fins que el gra d'arròs estigui cuit.

Aquesta és la tècnica real del risotto, mullar l'arròs i remenar fins que hagi absorvit aquest, tornar-lo a mullar, remenant constantment, fins que l'arròs estigui cuit.

5. Quan estigui quasi cuit, posarem una cullerada de formatge cremòs i remenarem perquè quedi tot ben homogeni.

6. Emplatarem el risotto en dos plats, i posarem per sobre un bon grapat de formatge parmesà recent ratllat.

Més bo impossible!!!

Que vagi de gust, i els que mai heu provat de fer un risotto aquesta és la vostra oportunitat, el sabor i cremositat que s'obté us encantarà!!

12 comentarios:

  1. Quina passada!! Ha d'estar boníssim!! Em guardo la recepta perquè m'ha encantat!

    ResponderEliminar
  2. Ais, ens encanta el risotto a la Bordeta! jejeje Nosaltres també en vam fer un de carbassó, et recomano que el provis amb un toc de llimona, li dóna una gràcia especial! :)
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Qué cosa más rica!!!
    Me apetece hacerlo mañana mismo :)

    ResponderEliminar
  4. Quina bona pinta aquest rissoto, el problema es que a casa, només m'agrada a mi, el carbassó

    ResponderEliminar
  5. A mi també m'agrada molt el carbassó, ho haurè de provar. Jo el risotto normalment hi poso esparregs i bolets.

    ResponderEliminar
  6. Roser, que cremós que es veu!! Devia ser deliciós aquest risotto!
    Petons!

    ResponderEliminar
  7. Doncs aquí tens una altra fan del risotto! jijiji. No l'he tastat mai amb carbassó, però segur que queda genial!!! petonets guapa

    ResponderEliminar
  8. Que cremós! De carabassó no l'he fet mai però segur que té que estar boníssim.

    ResponderEliminar
  9. Ohhh m'encanta el risotto!!!!! i de carbassó no n'he fet mai! però la recepta ens va genial, tenim excés de carbassons i no donem l'abast!! ;D petonets

    ResponderEliminar
  10. A mi también me encanta el carbassó, así que tendré que probar este arrocito.
    Tengo calabacines en casa para alimentar a un regimiento, jeje
    Besitos

    ResponderEliminar
  11. Que rico este risotto y si lo acompañamos de postre con el helado ya es el no va más, ya que tiene una pinta increible el heladito.
    Un besote

    ResponderEliminar
  12. Se ve tan creomoso que me encantaría probarlo ahora mismo. Genial!
    Unbeso y buen finde

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!