Buscar este blog

viernes, 26 de agosto de 2011

Baileys casolà

Aquesta recepta és de petició popular!!

Us agrada el baileys???!! Bé, com podeu veure al títol del meu blog, a mi sí!

Sincerament, va ser una amiga meva (Silvia M), la que em va endinsar al món dels trifàsics de baileys, quan potser ni erem majors d'edat! A partir de llavors van ser les postres de molts dels nostres sopars d'amigues, el trifàsic de baileys, amb gel a l'estiu, i sense a l'hivern. Es va convertir en una tradició. Va ser tant, que fins i tot el demanava quan anava a restaurants amb la meva família, i els vaig acabar enganxant a ells també. Fins i tot al meu xicot, que no sabia ni què era el baileys!

No us penseu pas que sóc una addicte, no. Simplement, m'agrada veure'n en ocasions especials, que és quan realment el saborejo i disfruto!!

Fa unes setmanes, vaig decidir portar baileys casolà a la feina, després d'una sortida que vam fer al McDonalds, i l'èxit va ser tant, que no paren de demanar-ne que en porti més, sobretot els qui no el van poder provar.

Així que, com el meu temps és valuós i l'economia justa, he decidit penjar la recepta al blog així tant els meus companys de feina, els meus amics, coneguts, familiars, desconeguts que els hi agradi el baileys.....vaja, tothom que vulgui, pugui entrar, apuntar la recepta i fer-la a casa seva que, en realitat , són 10 minuts de rellotge comptats, i de dificultat nul·la!

Agafeu apunts!!

Ingredients:

- 1 pot petit de llet condensada (375 g)

- 2/3 de la mesura del pot de llet condensada, de whisky (qualsevol)
La recepta original diu que és la mateixa mesura que el pot, però com ho considero massa fort, en poso menys, tot és qüestió de gustos i de proves

- 1 mesura del pot de nata 35% (per montar)-- Uns 375 g

- 1 fulla de gelatina

- 1 culleradeta d'essència de vainilla líquida

- 1 culleradeta de cacao en pols (tipus nesquik)

- 1 culleradeta de café soluble


Preparació:

1. Rehidrateu la fulla de gelatina amb aigua ben freda durant uns minuts.

2. Afegir a un got una mica de la nata i escalfeu-la uns segons al microones, fins que bulli. Seguidament, afegir-hi la fulla de gelatina hidratada i escorreguda. Barregeu perquè quedi ben desfeta.

3. En un bol, afegir TOTS els ingredients, inclòs la nata amb la gelatina, i bateu amb la batedora elèctrica fins que tot quedi ben homogeni.

4. Proveu, i rectifiqueu de whisky o nata, segons el vostre gust.

5. Envaseu-ho amb pots de plàstic o de vidre, millor....i a refredar a la nevera.

No cal que us expliqui maneres de conservació, perquè durarà ben poc!! Tot i així, al tenir llet condensada, es conserva unes quantes setmanes a la nevera.

Ja sé que a la foto no s'aprecia massa el color i textura del baileys, però alguna cosa sí que es pot observar, com les típiques bombolletes de la superfície caracerístiques del licor.

La gelatina l'he posat amb l'única funció d'espessir el licor, ja que sinó quedaria massa líquid!

I avui, com que som divendres i fan el barça.....a disfrutar-lo!!!

PD: Bebeu amb moderació i responsabilitat!!

11 comentarios:

  1. Roser m'encanta el Baileys, és el meu licor preferit!!
    No hauria pensat mai que es pogués fer tan fàcilment a casa, m'ha sorprés molt.
    M'apunto la recepta ja mateix!!

    Petons

    ResponderEliminar
  2. Esta me la apunto roser, que después de una comida viene estupendo un licor y si es casero aún mejor.
    Besitos

    ResponderEliminar
  3. Esta receta es para mayores de 18, jeje, seguro que está riquísimo.
    Un besito

    ResponderEliminar
  4. En alguna ocasión lo he hecho, más bien para regalar ya que no soy de bebidas muy dulces. En una botella mona queda como una reina ja,ja.
    Un besote

    ResponderEliminar
  5. Yo tengo una receta de una cremita que sabe a baileys auténtico y es muy parecida o casi igual pero no lleva la gelatina.
    Llevas razón con lo que dices del color y la textura, pero yo doy fé que sale con el color, la textura y el sabor auténtico al de la marca. Fenomenal guapa, besitos

    ResponderEliminar
  6. Jo sento dir-te que no m'agrada el baileys.
    Pero he disfrutat veient guanyar el meu estimat Barça.jaja...De tota manera tindré en comte la recepta, ja que no se sap mai...
    Petonets.

    ResponderEliminar
  7. Nena, em sembla que em va passar com a tu... fa moooolts anys que sóc fan total del trifàsic de Baileys! jejeje Fa temps que tinc ganes de fer-lo a casa, ara segur que no falla!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Ah, i una altra copeta cap a casa... i no de Baileys! :P

    ResponderEliminar
  9. jajajaja, si es que aquesta recepta no la podia fer una altra persona!!!! apuntadíssima! ja et diré quan la faci. Petonets bonica

    ResponderEliminar
  10. Roser ,un postre muy bueno me gusta
    besinos

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!