Buscar este blog

miércoles, 5 de diciembre de 2012

Espelmes dolçes per nadal

Aquesta és una versió d'una recepta que té Cristina al seu bloc: Kanela y Limón.

Com que aquest mes és el mes de fer receptes nadalenques, vaig fer un intent de les seves "espelmes dolçes nadalenques" però canviant alguns processos. Per exemple, per la massa de galeta vaig fer servir la massa brisa, i per la crema de torró vaig utilitzar un mescla de natilles i torró de xixona. És trampa? Pot ser, però això ningú ho sap i quedes com un perfecte amfitrió, sinó mireu la foto de les espelmes! Precioses, oi?

Ingredients:

- Massa brisa
- Ou batut
- Atmetlla granulada

- Sucre (pel caramel)

PER LA CREMA DE TORRÓ:
- 2 natilles (250 g aproximadament)
- 150 g torró xixona


Preparació:

1. Pel caramel, posarem sucre a una paella a foc mig. Quan aquest començi a agafar color daurat (s'ha de vigilar perquè es fa ràpidament) retirem la paella i amb una cullereta agafem caramel i el posem sobre paper de forn, intentant donant-li la forma de flama. I així successivament, fins que tinguem totes les flames que vulguem! Hem de ser ràpids i posar un escuradents a cada flama, perquè al refredar-se quedi enganxat. Reservem.

2. Per fer les espelmes, estirem la massa brisa i tallem quadrats que enrotllarem amb l'ajuda de tubs metàl·lics o cons metàl·lics (jo tenia els darrers i em van sortir unes espelmes una mica deformes, però s'aguantaven). Els pintarem amb ou batut i els arrebossarem d'atmetlla granulada. 

3. Finalment, els courem al forn preescalfat a 200ºC fins que tinguin color daurat, uns 15 minuts. Reservem.

4. Per la crema de torró, triturarem les natilles amb el torró de xixona fins que quedi una massa ben fina.

5. Per acabar el plat, treurem la massa brisa dels tubs o cons metàl·lics i els farcirem de la crema de torró. Els posem sobre un motlle de paper per bombons o trufes, perquè no s'escapi el farcit. Finalment li clavem la flama de sucre amb l'escuradents dins la crema.

Decorem amb objectes nadalencs, i quedes com un rei!!

O no us sembla una obra d'art?

Si us heu liat en algún procés o voleu veure el pas a pas millor explicat, feu un cop d'ull la pàgina de Kanela y Limón. I vigileu amb les cremades de caramel!!! NO TOCAR-LO!!!

Bon profit!

26 comentarios:

  1. Que original! perfecte per aquest Nadal... m'ho apunto, té tots els numeros de ser versionat per la nit de cap d'any! una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. Que xules, Roser!! M'ha encantat, aquesta proposta! Per servir unes postres diferents és ideal, que els torrons ja són bons, però un pre postres sempre ve de gust!! Bon pont, bonica.

    ResponderEliminar
  3. Una magnífica proposta per aquestes festes. Segur està boníssim!!
    Petons, Sandra.

    ResponderEliminar
  4. Nena que original i nadalenc!! Queda una presentació molt maca! I la combinació de sabors espectacular! petons

    ResponderEliminar
  5. que bo i que maco!! per una taula de festes, espectacular!!!

    ResponderEliminar
  6. Precioses de veritat. "Llàstima" que s'hagi de menjar!!!

    ResponderEliminar
  7. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  8. Quina bona idea Roser, a més ha d'estar boníssim! Marta

    ResponderEliminar
  9. Ho trobo mol toriginal, vistós i deliciós!
    Quina imaginació... i tot i que el muntatge és forá laboriós, les receptes en si són molt senzilles. Idea apuntada ;)

    ResponderEliminar
  10. Que bonitos te han quedado una presentación de 10 y segurísimo que están con nota, besos
    Milideasmilproyectos

    ResponderEliminar
  11. Roser, t'has lluit amb aquestes espelmes!!! molt originals!bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  12. Qué chulas! Las pones encima de la mesa y triunfas seguro! Estupenda idea!

    Abrazos

    ResponderEliminar
  13. EiiI! Quina gràcia!!

    Sempre va bé tenir això a la nevera, durant les festes.. PEr si ens quedem amb gana en algún àpat! jeje

    Són genials! :D

    ResponderEliminar
  14. Què original!!! teniu molta imaginació i traça ;-)

    ResponderEliminar
  15. Ummm, velas de tan dulce llama no se encuentran en las tiendas!
    Estas preciosas, y no creo que nadie note la ¨trampilla¨ ;)

    Me encantan!

    ResponderEliminar
  16. Que original, una combinaciò de sabors deliciosos

    ResponderEliminar
  17. ohh què bo i quina presentació, m´agrada molt Roser, bsts

    ResponderEliminar
  18. Fantàstiques espelmes...m'agraden tots els ingredients.

    ResponderEliminar
  19. Pues te ha quedado una receta navideña cien por cien y rica, ademas de vistosa, me ha encantado. Besicos

    ResponderEliminar
  20. Roser ,yo las hice el año pasado y fueron todo un exito
    A ti te quedaron fantasticas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  21. Doncs no sé si es fer trampa o no, però t'han quedat molt xules aquestes espelmes!
    i de ben segur que també estan molt bones!
    ptns!!

    ResponderEliminar
  22. Qué maravilla, qué apetecibles y decorativas para la Navidad. Me han encantado!!!

    ResponderEliminar
  23. Muy bonitas y seguro que están riquísimas.
    Un besín.

    ResponderEliminar
  24. Quin goig que fan... les vaig veure a Kanela y Limón y tu les has fet superperfectes... Ara si que ja tens el nadal a casa. Petons,

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!