Avui anem de viatge a França. País dels formatge, la mantega, el foie..... quants ingredients meravellosos neixen d'aquella terra, oi?
Les creps, les fondues, les sopes de ceba, les quiches, els suflés......Doncs la recepta d'avui va d'això, dels suflés. Com a descripció, podem dir que els suflés són uns pastissets dolços o salats, inflats (que és desinflen molt fàcilment), i es couen dins uns recipients aptes pel forn anomenats ramekin.
En aquest cas, us presento un suflé salat, on la base d'aquest és el puré de patates Heunkove/Indekove. Un puré d'una textura que va genial per elaborar el suflé, i casa perfectament amb la resta d'ingredients: el pernil, el formatge i la botifarra negra.
Ingredients (per a 4 persones):
- 400 g puré de patata Heunkove/Indekove
- 3 ous
- Pernil dolç
- Formatge ratllat
- Botifarra negra
- Julivert
- Sal i pebre
Preparació:
1. Batem el puré de patates amb els 3 rovells d'ou. Les clares les muntem a part, i les reservem un cop estan ben muntades.
2. Dins la barreja de puré i rovells, afegim el formatge ratllat al gust, el pernil dolç a trossets, la botifarra negra trossejada, també, julivert sec, sal i pebre.
3. Un cop tenim la barreja, afegim les clares muntades i reservades, incorporant-les amb l'ajuda d'una cullera o espàtula (mai varetes), vigilant que no baixin i quedi una massa ben homogènea.
4. Omplim 3/4 dels gotets ramekin i els introduïm al forn preescalfat a 250ºC a dalt i baix. Vigileu!! Quan introduïu els suflés, baixeu la temperatura a 200ºC i amb la posició de baix només. Estaran fets quan els suflés hagin pujat i daurat a la superfície, uns 20 minuts.
Ideal per menja'l sol, o com a acompanyant d'una carn!
Aprofito per agrair a l'empresa Heunkove/Indekove, la confiança que han dipositat en mi a l'hora d'enviar-me aquest lot de productes seus:
- Puré de patata
- Puré de patata als 3 formatges
- Puré de patata amb bolets
- Puré de patata amb trufa
- Puré de patata parmentier
- Crema d'hortalizes
Aquesta és una empresa que va nèixer el 2009, i es dedica a l'elaboració de cremes i purés a partir de patates senceres, basats amb receptes tradicionals i garantint la millor qualitat.
Si mai els veieu al vostre supermercat, us animo a que els tasteu! Una forma ràpida i més sana (que el puré de patates deshidratat) d'acompanyar qualsevol plat.
Bon profit!
Caram, Roser! Una recepta internacional versionada amb productes de casa... boníssim souflé!!!
ResponderEliminarbuen Sufle Roser y buenos productos los de esta marca y ademas nuestros que siempre va mejor que de fuera.
ResponderEliminarbona setmana
peto
M'encanten els sufles, calentons i tan esponjosos... a tu t'han quedat perfectes! llàstima que siguin tan delicats a l'hora de servir...
ResponderEliminarNo l'he provat mai el souflé, i no es que no en tinga ganes...ja que amb aquesta pinta que té...tindre que fer-ne jejeje petons
ResponderEliminarTé una pinta exquisita. Jo tampoc he provat mai un sufflé però la combianció que has usat m'encanta
ResponderEliminarMolt bona pinta, s'haurà de provar! petons
ResponderEliminarSaps que no he fet mai sufflé??? no pot ser , t'agafo la recepta! petó
ResponderEliminarNi intento fer un suflé, sempre penso que no s'infaran.
ResponderEliminarPetons.
jaja si que s'infla, però també es desinfla en un plis plas!! ;-)
EliminarRoser ,te quedaron unos sufles extraordinarios ,yo me corto de hacerlos porque se me bajan tan prontito que se les quita todo el encanto jaja
ResponderEliminarbesinos
Roser,molt be aquest Suflé de puré de patata, ets un crak.
ResponderEliminarSi és amb aquest tipus de puré de patata no en tinc dubte de que ha de ser deliciós! Els souffles salats no els he preparat mai però amb els ingredients que hi has posat ja em vé gana.
ResponderEliminarQueden preciosos amb aquests ramequins ;)
Oh què bo això d'afegir buti negra!!
ResponderEliminar¿me mandas uno para la cena?¡qué hambre!
ResponderEliminarUn besito
Lo de los souflés es muy divertido, te crees que va a llegar a la mesa todo hinchadito y nada, siempre se cae, pero qué ricos están. Me encanta la mezcla que has hecho, buenísimo!!!! Besos
ResponderEliminarCaram, Roser, quina bona pinta fa aquest sufle
ResponderEliminarQuina bona pinta que té, segur que estava bonissim.
ResponderEliminarpetons
Uau Roser, quina bona pinta! Me l'apunto a la llista de "receptes per provar"!
ResponderEliminarPetons!
woow Roser, quina pinta més bona, bsts
ResponderEliminarEsta marca tiene productos muy bueos nena, me ha encantado el soufle, aunque se baje un poquiño pero están buenisimos
ResponderEliminarBesotes princesa y buena semana
Qué magníficos suflecitos te quedaron. Delicia pura, qué buena receta!!! La cocina francesa es maravillosa, tienes toda la razón!!!
ResponderEliminarTe han quedado chulisimos estos suflés, guapetona. Disfruta de esos productos que tienen que estar la mar de ricos.
ResponderEliminarbesos
Tienen que estar muy ricos ,en mi casa triunfarían seguro.besinos
ResponderEliminar