Buscar este blog

lunes, 3 de marzo de 2014

Porrusalda

....o sopa de porros.

Últimament menjo porros a tots els àpats que faig. M'hi he aficionat (als porros vegetals....no penseu malament).

L'altre dia volia fer una crema de porros o vichissoice, però calentona, que ara vé més de gust. Entre pitus i flautes, no vaig poder fer-la i a la nevera es van quedar els porros...fins que vaig dir: d'avui no passa. I com que la meva batedora no pita gaire bé, vaig decidir fer una sopeta ben completa de porros i altres verduretes.

Mmm..com en saben els dels nord d'aquests plats.

Ingredients:

- 1 l de caldo de verdures ANETO o aigua mineral
- 2 pastanagues
- 4-5 porros
- 1 patata
- Oli


Preparació:

1. Netegem i pelem bé els porros, les pastanagues i la patata. Un cop nets i tallats a trossets petits, els posem a daurar a una olla amb una mica d'oli d'oliva. 

2. Un cop daurats hi afegim el caldo de verdura o l'aigua i tapem. Quan arrenqui el bull ho deixem coure uns 20 minuts i ja està.

Cap al plat de sopeta i cap dins.....que bé que us sentirà!

Jo la vaig enriquir amb unes cullerades de civada.

Si el voleu fer complet, o plat únic, només cal que hi afegiu uns filets de bacallà o "abadejo" (el cosí del bacallà) nets. Deixeu coure 5 minuts més i ja teniu el plat únic perfecte per l'hivern!

Bon profit!

19 comentarios:

  1. A mi em va passar la recepta la subxef d'Espaisucre, que és de Vitoria. I ara la faig molt sovint!
    Jo hi poso uns daus de salmó o de tonyina just abans de menjar, que es coguin amb només l'escalfor residual. Llavors resulta un sopar complet deliciós i molt sa.

    ResponderEliminar
  2. Que bona, Roser!! Jo també sóc molt fan dels porros. Trobo que als sofregits hi dóna molt bon gust, i a les sopes hi queda deliciós! a més, és nutricionalment molt interessant. M'aopunto la idea d'afegir-hi el bacallà, molt bona idea!

    ResponderEliminar
  3. Molt bona aclaració això de que ets fan dels porros vegetals, Roser!
    A mi també m'agraden molt, però els acostumo a consumir en cremes, i no he provat mai de fer la porrusalda. Aquesta proposta teva fa molta patxoca, així que segur està boníssima!

    Petons!

    ResponderEliminar
  4. una de las sopas mas ricas q te puedes preparar ahora mismo. me encanta esta sopa y te ha quedado increible!!!

    ResponderEliminar
  5. Qui no sopa sa és perquè no vol! Un plat com aquest calentet, una autèntica delícia!
    El gust del porro també m'agrada molt.
    Petons

    ResponderEliminar
  6. Sort que ens has aclarit el tema porros... !! una sopa molt saludable, ideal per a un dia de fred!! petons

    ResponderEliminar
  7. Ohhh que be que entra una sopeta ara... petons

    ResponderEliminar
  8. es una sopa muy buena y economica, ademas de sana,un cena feliz seria ahora mismo
    peto

    ResponderEliminar
  9. Ideal per a un sopar light!!! i compte amb el porros...je, je, je..

    ResponderEliminar
  10. Una sopeta calentona de verdures, ummm, quina cosa mes bona.
    Roser el formatge Exquisia, de nabius, el compro a El Corte Ingles, i també hi ha de vainilla i de maduixes.

    ResponderEliminar
  11. M'has animat a preparar-la!!! Sempre m'ha fet molta gràcia el nom del plat!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  12. Roser ,que rica y con lo frio y desapacible que tenemos el dia me tomaria una ahora mismito
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  13. Qué sopa tan rica!! Me encantan los puerros, dan un saborcito delicado y delicioso. Me gustan las sopas y ésta va a ser una de las básicas de mi cocina. Besos

    ResponderEliminar
  14. Jajajaja m'ha fet molta gràcia l'aclaració sobre quins tipus de porros estàs enganxada! I tant que en saben al nord, será qüestió de fer sopetes que la grip està venint.
    Petons

    ResponderEliminar
  15. Els porros és de les verdures que més m'agrada... tenen un gustet tan suau i bo... Així en sopeta entra la mar de bé, amb el fred que encara fa.
    Marta

    ResponderEliminar
  16. Últimamente también he cocinado varias recetas con puerro, pero así en sopa no me he animado

    Abrazos

    ResponderEliminar
  17. És un dels plats que més faig a casa i és que és una recepta típica vasca i al meu home li encanta!!!!

    Petonets

    ResponderEliminar
  18. Mmmmm!!! Que bona Roser aquesta sopeta

    ResponderEliminar
  19. Boníssima aquesta sopeta Roser.
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!