Volia fer una empanada de pollastre per sopar, però al final vam acabar menjant un entrepà en un bar.
El que fan els divendres a la nit, després d'una tarda de birres al bar amb els amics....
Però estava clar que aquella empanada ens l'haviem de menjar, i així va ser, dissabte per dinar. Tot i que la vaig fer tipus coca, perquè em va venir més de gust!! Coses de la cuina!
Ingredients (per 2-4 persones):
- 1 massa de pasta de full
- 1 porro
- Salsa de tomàquet
- 250 g pollastre
- 200 g xampinyons
- 150g formatge ratllat per fondre (especial
pizzes)
- Herbes provençals
- Sal i pebre
- Oli d'oliva i oli picant (per decorar)
Preparació:
1. Extenem la pasta de full i la coem al forn preescalfat a 200ºC durant 15 minuts (fins que es començi a daurar). Serà important que punxem la massa amb una forquilla just abans d'introduir-la al forn, per evitar que s'infli durant la cocció. Un cop daurada lleugerament la reservem fora del forn.
2. Sofregirem el porro tallat ben petit amb un rajolí d'oli i un pessic de sal. Quan començi a agafar color afegim els xampinyons nets i laminats i deixem que es daurin uns minuts.
3. Seguidament, afegim a les verdures els pollastre tallat a tires, salpebrat i deixem que es cogui i dauri lleugerament,
4. Mentre s'acaba de fer el pollastre, cobrim la pasta de full pre-cuita amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet (la que més us agradi). Cobrim la salsa amb el farcit de porro, xampinyons i pollastre, i cobrim aquest amb una generosa quantitat de formatge ratllat especial per fondre. Decorem amb herbes provençals i gratinem la coca al forn preescalfat a 200ºC durant uns minuts, fins que el formatge es fongui i dauri.
I ja ens la podem menjar.....
És fantàstica amb una mica d'oli picant pel damunt!
Bon profit!
Aquesta coca deuria d’estar molt bona !!
ResponderEliminarPetons
És cert, Roser, de vegades tenim un pla a la cuina i al final acaba essent una altra cosa, oi? he he he. és el millor de cuinar, l'improvisació!! molt bona coca, Roser! Petons
ResponderEliminarUn sopar ideal, pel meu gust :)
ResponderEliminarMarta
Roser ,pues mira por donde ,tuviste una comida el sabado de lo mas rica ,tiene muy buena pinta
ResponderEliminarbesinos
Jo prefereixo la coca que l'empanada, trobo que sense la tapa millor, així tens menys massa i més farcit, je je je...
ResponderEliminarAmb aquests ingredients, queda original i molt bona!
fabulosa
ResponderEliminarm'encanta aquesta, coca-pizza-empanada.
ResponderEliminarBona setmana
Doncs vas gaudir de l'entrepà i birres divendres i d'aquesta coca dissabte!!! que per la pinta no en deuria sobrar... ! què més podem demanar!!! bona setmana!
ResponderEliminarDoncs jo així me la menjava ben de gust, perquè fa molt bona pinta! Digues que si, que s'han d'aprofitar els divendres de birres, jeje!
ResponderEliminarPetons!
Buenas tardes Roser. Me encanta esta coca o pizza que has preparado, con esos ingredientes que le has puesto es todo un lujo. Ideal para tomarla en cualquier momento, bien sea comida, merienda o cena.
ResponderEliminarUn beso Paco
Mira...el plan et va sortir rodó...vas poder estar amb els amics i l´endemà menjar-te la coca...què més vols! M´encanten les empanades i les coques...Bona idea amb pollastres gratinat.M;e la menjaria sense contemplacions.
ResponderEliminarSi es que juntarse con los amigos es lo que tiene, es un peligro, jejeje...Una coca bien rica y completa, me gusta (eso ya lo sabías ;)... Besos
ResponderEliminarQuina salivera que m'ha fet venir aquesta coca!! m'encanta, i ficant-hi pollastre queda un plat súper complet! un petó!
ResponderEliminarOstras Roser, t'ha quedat ben hermosa!! Quina pinta tant bona, m'han entrat unes ganes de menjar-ne... petons
ResponderEliminarSalivejo només de pensar-hi.....mmmmmm......
ResponderEliminarSalut!
Olga
molt bona combinacio¡¡
ResponderEliminarpeto
fa molt bona pinta aquesta coca de full
ResponderEliminarQue mano tienes para la coca, y con mucha imaginación, fabulosa receta.
ResponderEliminarBesos.
Que pinta tan rica!! Buena combinacion!
ResponderEliminarQuina pinta aquesta coca Roser!!! A les hores que són (23:13...), encara no he sopat i tinc una gana!
ResponderEliminarPetons guapa!