Buscar este blog

lunes, 17 de marzo de 2014

Coca de full amb pollastre gratinat

Volia fer una empanada de pollastre per sopar, però al final vam acabar menjant un entrepà en un bar.

El que fan els divendres a la nit, després d'una tarda de birres al bar amb els amics....

Però estava clar que aquella empanada ens l'haviem de menjar, i així va ser, dissabte per dinar. Tot i que la vaig fer tipus coca, perquè em va venir més de gust!! Coses de la cuina!

Ingredients (per 2-4 persones):

- 1 massa de pasta de full
- 1 porro
- Salsa de tomàquet
- 250 g pollastre
- 200 g xampinyons
- 150g formatge ratllat per fondre (especial pizzes)
- Herbes provençals
- Sal i pebre
- Oli d'oliva i oli picant (per decorar)


Preparació:

1. Extenem la pasta de full i la coem al forn preescalfat a 200ºC durant 15 minuts (fins que es començi a daurar). Serà important que punxem la massa amb una forquilla just abans d'introduir-la al forn, per evitar que s'infli durant la cocció. Un cop daurada lleugerament la reservem fora del forn.

2. Sofregirem el porro tallat ben petit amb un rajolí d'oli i un pessic de sal. Quan començi a agafar color afegim els xampinyons nets i laminats i deixem que es daurin uns minuts.

3. Seguidament, afegim a les verdures els pollastre tallat a tires, salpebrat i deixem que es cogui i dauri lleugerament,

4. Mentre s'acaba de fer el pollastre, cobrim la pasta de full pre-cuita amb un parell de cullerades de salsa de tomàquet (la que més us agradi). Cobrim la salsa amb el farcit de porro, xampinyons i pollastre, i cobrim aquest amb una generosa quantitat de formatge ratllat especial per fondre. Decorem amb herbes provençals i gratinem la coca al forn preescalfat a 200ºC durant uns minuts, fins que el formatge es fongui i dauri.

I ja ens la podem menjar.....

És fantàstica amb una mica d'oli picant pel damunt!

Bon profit!
 

20 comentarios:

  1. Aquesta coca deuria d’estar molt bona !!
    Petons

    ResponderEliminar
  2. És cert, Roser, de vegades tenim un pla a la cuina i al final acaba essent una altra cosa, oi? he he he. és el millor de cuinar, l'improvisació!! molt bona coca, Roser! Petons

    ResponderEliminar
  3. Roser ,pues mira por donde ,tuviste una comida el sabado de lo mas rica ,tiene muy buena pinta
    besinos

    ResponderEliminar
  4. Jo prefereixo la coca que l'empanada, trobo que sense la tapa millor, així tens menys massa i més farcit, je je je...
    Amb aquests ingredients, queda original i molt bona!

    ResponderEliminar
  5. m'encanta aquesta, coca-pizza-empanada.
    Bona setmana

    ResponderEliminar
  6. Doncs vas gaudir de l'entrepà i birres divendres i d'aquesta coca dissabte!!! que per la pinta no en deuria sobrar... ! què més podem demanar!!! bona setmana!

    ResponderEliminar
  7. Doncs jo així me la menjava ben de gust, perquè fa molt bona pinta! Digues que si, que s'han d'aprofitar els divendres de birres, jeje!

    Petons!

    ResponderEliminar
  8. Buenas tardes Roser. Me encanta esta coca o pizza que has preparado, con esos ingredientes que le has puesto es todo un lujo. Ideal para tomarla en cualquier momento, bien sea comida, merienda o cena.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  9. Mira...el plan et va sortir rodó...vas poder estar amb els amics i l´endemà menjar-te la coca...què més vols! M´encanten les empanades i les coques...Bona idea amb pollastres gratinat.M;e la menjaria sense contemplacions.

    ResponderEliminar
  10. Si es que juntarse con los amigos es lo que tiene, es un peligro, jejeje...Una coca bien rica y completa, me gusta (eso ya lo sabías ;)... Besos

    ResponderEliminar
  11. Quina salivera que m'ha fet venir aquesta coca!! m'encanta, i ficant-hi pollastre queda un plat súper complet! un petó!

    ResponderEliminar
  12. Ostras Roser, t'ha quedat ben hermosa!! Quina pinta tant bona, m'han entrat unes ganes de menjar-ne... petons

    ResponderEliminar
  13. Salivejo només de pensar-hi.....mmmmmm......
    Salut!
    Olga

    ResponderEliminar
  14. fa molt bona pinta aquesta coca de full

    ResponderEliminar
  15. Que mano tienes para la coca, y con mucha imaginación, fabulosa receta.
    Besos.

    ResponderEliminar
  16. Que pinta tan rica!! Buena combinacion!

    ResponderEliminar
  17. Quina pinta aquesta coca Roser!!! A les hores que són (23:13...), encara no he sopat i tinc una gana!
    Petons guapa!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!