Aquesta recepta no és meva, és fruit del Miquel (la meva parella), amant d'aquesta coca que tenia pendent plasmar a la cuina desde feia anys!!
Doncs ho va fer, de principi a fi, i és realment boníssima!! És una mena de coca típica del nord de França, o sigui que incorpora bacon i formatge, com no!!! Aiii ja us ho podeu imaginar com vaig disfrutar!
El millor? Que el bacon (o panxeta) i els formatges els vam comprar a la fira medieval d'Esparreguera, o sigui que ja us podeu imaginar com n'estaven de bons els ingredients.....
Aneu salivant!
Ingredients (per 2-3 persones):
PER LA MASSA:
- 250 g farina
- 30 g llard ibèric (si pot ser)
- 30 g mantega
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada de nata
- 100 ml d'aigua
- Una pisqueta de sal
PER L'ESCANDELÓS FARCIT:
- 1 ceba
- 100 ml nata 35%
- 50 g de panxeta ben bona
- 200 g formatge per fondre (brie, gruyere, camember...)
- Espècies: nou moscada, sal i pebre
Preparació:
1. Talla la ceba en 4 i escalda-la amb aigua bullint durant 3 minuts, perquè s'estovi i perdi la fortor. Talla-la a trossos petits. Reserva.
2. Per la massa, fer una muntanya amb la farina i al centre afegir-hi la mantega, el llard, el rovell, la nata, l'aigua i la sal. Barrejar-ho bé amb les mans fins formar una bola sòlida que no s'enganxa als dits.
3. Estira la massa amb el rodet fins que estigui ben fina (2-3 mm de gruix). Posar-la sobre paper de forn i deixar-la reposar 20-30 minuts.
4. Mentre reposa fregeix la panxeta en una paella sense res d'oli, fins que quedi ven daurada. Per la resta de la massa, mescla la nata, els formatges, la sal i les espècies, amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi una crema espessa. Extén el farcit sobre la massa i cubreix amb la ceba escaldada i trossejada i la panxeta fregida.
5. Cou-la al forn preescalfat a 250ºC durant 10-15 minuts, o fins que la massa es començi a daurar i quedi cruixent.
Moment de servir-la, ben calenta!!
No és una pizza, és una coca francesa. No és una carbonara, és una flambée. No és una quiche Lorraine, és un TARTE FLAMBÉE!
Disfruteu-la i, com sempre....
Bon profit!
Roser. Aquesta coca típica amb aquests ingredients tant bons, ha de ser boníssima.
ResponderEliminarAquesta coca deu d’estar boníssima Ummmm
ResponderEliminarPetons
hummmmmmmmmmmm que bo
ResponderEliminarRoser, felicitats al Miquel, aquesta coca ha de ser bonissima.
ResponderEliminarPues hoy toca felicitar a Miquel por su receta, la combinación de bacon y queso me chifla
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
Jo la vaig tastar a un viatge a Estrasbourg i t'asseguro que és sensacional!!!
ResponderEliminarMoltes gràcies per passar-nos la recepta ;)
Mmmm quina pintassa!! és similar a una quiche, oi?? just ahir vaig publicar-ne una de similar, però jo no vaig ser tan treballadora i vaig utilitzar la masa comprada... moltes felicitats al Miquel per aquesta recepta! un petó!
ResponderEliminarUffff quina cosa tan espectacular, segur que a mi tambe m'encantaria. enhorabona Miquel
ResponderEliminarQui no disfruta amb aquesta recepta!!! com m´agraden aquestes coques!
ResponderEliminarDoncs no l'havia vist mai aquesta tarta, i que bona que deu estar, realment sembla la combinació dels tres plats que has mencionat, és a dir, deliciós! Petons
ResponderEliminarJo niña que buena se ve, que suerte tienes que te cocines estas cosas tan ricas, así da gusto. Besitos
ResponderEliminarDoncs mira, gràcies al Miquel he conegut una recepta de la que no havia sentit parlar mai, veus? Sembla molt bona, Roser! I si és amb productes artesans d'Esparreguera encara es degusta amb més delit!! ha ha ha
ResponderEliminarDoncs has de deixar que el Miquel t'entri a la cuina... se n'ha sortit prou bé! no conec aquest pastís però pel que veig és boníssim! l'apunto! ptó
ResponderEliminarQuina salivera!!!! Ha de ser deliciosa......M'imagino el seu gust i la seva oloreta....mmmmmm.....
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Quina bona pinta que fa, no la coneixia aquesta recepta, però me l'apunto :)
ResponderEliminarAi, que em perden aquestes masses combinades amb nata i curtits... Té una pinta espectacular!
ResponderEliminarMarta
Bueno vaya una pinta por dios, que rico!!!,http://lasrecetasdefranciscoypablo.blogspot.com.es
ResponderEliminarContundent però esquisida!!! Quins salivera....
ResponderEliminarNo la conocía pero me parece sabrosa a más no poder. Tu novio tiene buen gusto. Besos
ResponderEliminarBuenas tardes Roser. Muchas gracias a Miguel por esta gran receta que nos deja y a ti por compartirla con todos nosotros. Tiene una pinta buenísima, no me extraña que os guste tanto y se haya convertido en habitual en vuestra mesa.
ResponderEliminarUn beso Paco
Roser ,felicita a tu chico porque le quedo una tarta salada de lo mas rica
ResponderEliminarbesinos guapa
Sí señora, muy buena pinta!! gracias por la receta
ResponderEliminarUn besico
Sí señora, muy buena pinta!! gracias por la receta
ResponderEliminarUn besico
La vaig tastar en una Chambre d'Hotes a França i com bé has dit.... escandalosament bona!!!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça