Buscar este blog

lunes, 31 de marzo de 2014

Tarte flambée

Aquesta recepta no és meva, és fruit del Miquel (la meva parella), amant d'aquesta coca que tenia pendent plasmar a la cuina desde feia anys!!

Doncs ho va fer, de principi a fi, i és realment boníssima!! És una mena de coca típica del nord de França, o sigui que incorpora bacon i formatge, com no!!! Aiii ja us ho podeu imaginar com vaig disfrutar!

El millor? Que el bacon (o panxeta) i els formatges els vam comprar a la fira medieval d'Esparreguera, o sigui que ja us podeu imaginar com n'estaven de bons els ingredients.....

Aneu salivant!

Ingredients (per 2-3 persones):

PER LA MASSA:

- 250 g farina
- 30 g llard ibèric (si pot ser)
- 30 g mantega
- 1 rovell d'ou
- 1 cullerada de nata
- 100 ml d'aigua
- Una pisqueta de sal

PER L'ESCANDELÓS FARCIT:

- 1 ceba
- 100 ml nata 35%
- 50 g de panxeta ben bona
- 200 g formatge per fondre (brie, gruyere, camember...)
- Espècies: nou moscada, sal i pebre


Preparació:

1. Talla la ceba en 4 i escalda-la amb aigua bullint durant 3 minuts, perquè s'estovi i perdi la fortor. Talla-la a trossos petits. Reserva.

2. Per la massa, fer una muntanya amb la farina i al centre afegir-hi la mantega, el llard, el rovell, la nata, l'aigua i la sal. Barrejar-ho bé amb les mans fins formar una bola sòlida que no s'enganxa als dits.

3. Estira la massa amb el rodet fins que estigui ben fina (2-3 mm de gruix). Posar-la sobre paper de forn i deixar-la reposar 20-30 minuts.

4. Mentre reposa fregeix la panxeta en una paella sense res d'oli, fins que quedi ven daurada. Per la resta de la massa, mescla la nata, els formatges, la sal i les espècies, amb l'ajuda d'una batedora fins que quedi una crema espessa. Extén el farcit sobre la massa i cubreix amb la ceba escaldada i trossejada i la panxeta fregida.

5. Cou-la al forn preescalfat a 250ºC durant 10-15 minuts, o fins que la massa es començi a daurar i quedi cruixent.

Moment de servir-la, ben calenta!!

No és una pizza, és una coca francesa. No és una carbonara, és una flambée. No és una quiche Lorraine, és un TARTE FLAMBÉE!

Disfruteu-la i, com sempre....

Bon profit!

24 comentarios:

  1. Roser. Aquesta coca típica amb aquests ingredients tant bons, ha de ser boníssima.

    ResponderEliminar
  2. Aquesta coca deu d’estar boníssima Ummmm
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Roser, felicitats al Miquel, aquesta coca ha de ser bonissima.

    ResponderEliminar
  4. Pues hoy toca felicitar a Miquel por su receta, la combinación de bacon y queso me chifla

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  5. Jo la vaig tastar a un viatge a Estrasbourg i t'asseguro que és sensacional!!!
    Moltes gràcies per passar-nos la recepta ;)

    ResponderEliminar
  6. Mmmm quina pintassa!! és similar a una quiche, oi?? just ahir vaig publicar-ne una de similar, però jo no vaig ser tan treballadora i vaig utilitzar la masa comprada... moltes felicitats al Miquel per aquesta recepta! un petó!

    ResponderEliminar
  7. Uffff quina cosa tan espectacular, segur que a mi tambe m'encantaria. enhorabona Miquel

    ResponderEliminar
  8. Qui no disfruta amb aquesta recepta!!! com m´agraden aquestes coques!

    ResponderEliminar
  9. Doncs no l'havia vist mai aquesta tarta, i que bona que deu estar, realment sembla la combinació dels tres plats que has mencionat, és a dir, deliciós! Petons

    ResponderEliminar
  10. Jo niña que buena se ve, que suerte tienes que te cocines estas cosas tan ricas, así da gusto. Besitos

    ResponderEliminar
  11. Doncs mira, gràcies al Miquel he conegut una recepta de la que no havia sentit parlar mai, veus? Sembla molt bona, Roser! I si és amb productes artesans d'Esparreguera encara es degusta amb més delit!! ha ha ha

    ResponderEliminar
  12. Doncs has de deixar que el Miquel t'entri a la cuina... se n'ha sortit prou bé! no conec aquest pastís però pel que veig és boníssim! l'apunto! ptó

    ResponderEliminar
  13. Quina salivera!!!! Ha de ser deliciosa......M'imagino el seu gust i la seva oloreta....mmmmmm.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  14. Quina bona pinta que fa, no la coneixia aquesta recepta, però me l'apunto :)

    ResponderEliminar
  15. Ai, que em perden aquestes masses combinades amb nata i curtits... Té una pinta espectacular!
    Marta

    ResponderEliminar
  16. Bueno vaya una pinta por dios, que rico!!!,http://lasrecetasdefranciscoypablo.blogspot.com.es

    ResponderEliminar
  17. Contundent però esquisida!!! Quins salivera....

    ResponderEliminar
  18. No la conocía pero me parece sabrosa a más no poder. Tu novio tiene buen gusto. Besos

    ResponderEliminar
  19. Buenas tardes Roser. Muchas gracias a Miguel por esta gran receta que nos deja y a ti por compartirla con todos nosotros. Tiene una pinta buenísima, no me extraña que os guste tanto y se haya convertido en habitual en vuestra mesa.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  20. Roser ,felicita a tu chico porque le quedo una tarta salada de lo mas rica
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  21. Sí señora, muy buena pinta!! gracias por la receta
    Un besico

    ResponderEliminar
  22. Sí señora, muy buena pinta!! gracias por la receta
    Un besico

    ResponderEliminar
  23. La vaig tastar en una Chambre d'Hotes a França i com bé has dit.... escandalosament bona!!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!