Buscar este blog

lunes, 24 de febrero de 2014

Pa integral de cereals.....per quan el temps entre espera i espera...no el tens!

Avui us presento una recepta de pa que tots o la majoria coneixeu!! 

El pa de sègol del Xavier Barriga, pero sense ser pa de sègol, i amb uns trucs per quan el temps se't tira a sobre!! Ja sabeu que m'encanta menjar bé, però m'agrada que sigui fàcil de fer i no em faci perdre gaire el meu temps, perquè encara que el pa s'ha de tractar amb mimo.....segueixo sense trobar aquest temps tan apreciat!! Tinc altres prioritats, en resum!

Fa uns mesos que m'he aficionat a esmorzar pa de sègol, i aquest és el meu primer intent, però sabeu el millor??! Que només tenia un cul de farina integral de sègol, així que el vaig barrejar amb altres farines integrals!! Doncs que sapigueu que també funcionen!!!

I que bo és el teu propi pa.....

Ingredients (per 500 g):

- 250 g de farines integrals (jo vaig utilitzar de blat de moro, d'espelta i sègol)
- 250 ml aigua mineral tèbia (a 37º)
- 13 g llevat fresc (dels que venen a les neveres del supermercat)
- 5 g sal
- 1 cullerada de llavors de lli
- 1 cullerada de llavors de sèsam negre
- 1 cullerada de salvat de civada
- 2 cullerades de panses


Preparació:

1. Mesclem les farines amb el llevat,la sal i la meitat de l'aigua tèbia. Un cop hagi absorbit l'aigua afegim més, i així successivament fins que haguem integrat tota l'aigua.

2. Moment d'afegir les llavors , excepte la de sèsam, que serà per decorar.

3. Quan tinguem aquesta mescla feta, la fiquem al forn (amb el plat d'amassar mateix) a 60ºC durant 45 minuts.

4. Un cop hagi passat aquest temps traspassem la massa de pa al motlle on el volem coure i hi afegim les llavors de sèsam per sobre. El tornem a ficar al forn a 60º durant 30 minuts. Veurem que va pujant....

5. El treiem del forn i el preescalfem fins que arribi a 250ºC, amb un cassó d'aigua a la superfície del forn perquè ens faci vapor i es pugui crear una crosta al nostre pa.

6. Quan el forn hagi arribat a la temperatura, coem el pa a 250ºC durant 30-35 minuts.

7. Ho deixem refredar sobre una reixa i llest!!



Mira que és bo el pa quan el fas tu....i deixa una olor a la casa que ja t'alimentes.


Animeu-vos!!

                                                                        Bon profit!

26 comentarios:

  1. Ei, que bo!! L'has fet igual que jo la setmana passada! bé, jo hi vaig posar llavors de rosella en comptes de sèsam negre, però també hi havia panses! Ens va encantar, el pa de sègol, va durar dos dies com a molt!! I ben sa, per esmorzar, roser! Petons

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Jaja si Marina...jo tambe em vaig adonar que era la mateixa recepta..i es tan bona oi? Ens llegim el pensament! Petons

      Eliminar
  2. Que bo aquest pa! Les receptes d'en Xavier Barriga són un luxe!
    T'ha quedat perfecte!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  3. I tant que és bo el pa fet a casa!!! i deixa una bona oloreta!!! petó

    ResponderEliminar
  4. Pa fet a casa, del millor que hi ha! Fa molt bona fila aquest teu, prepara'm unes llesquetes que vinc!

    Petons"!

    ResponderEliminar
  5. Ohhh que be t'ha quedat! Ja em sembla sentir l'olor de pa...que m'encanta! PEtons

    ResponderEliminar
  6. Roser , a mi me encanta este pan de casa para los desayunos y a ti te quedo fantastico
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  7. Un pan fantástico que me vendría de perlas en el desayuno.
    Buen día

    ResponderEliminar
  8. Això de fer pa a casa és un repte però una vegada ho has provat repeteixes segur!
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  9. Pues para no tener ni idea y mezclar harinas varias te salió de lujo, bueno para desayunos y para cenas. ¡Que rico!
    Besos amiga.

    ResponderEliminar
  10. las recetas del Xavier son siempre un exito y esta pan integral de cereales tuyo esta super bueno,un desayuno de categoria¡¡
    Peto

    ResponderEliminar
  11. Pues ya ves si está bueno el pan hecho en casa. Yo no hay semana que no haga pan y siempre variando los ingredientes, es una gozada. Y es verdad, el olor es impresionante. Me gusta la mezcla que has hecho. Un besazo guapa

    ResponderEliminar
  12. i jo perdent-me aquest pa, no saps com m' agraden aquests tipus de pans, el faré segur...molts petons

    ResponderEliminar
  13. Jo no he fet cap recepta..tinc el llibre i veig que entre tots l´acabareu! NO falla mai! Aquest que has fet ara mateix li faria una queixalada...

    ResponderEliminar
  14. has agafat una bona afició!!! moltíssimes gràcies per participar! Molts petonets

    ResponderEliminar
  15. M'encanten aquests pans carregats de llavors i amb farines diferents, queden super gustosos. I amb les panses, de vici total.

    ResponderEliminar
  16. Buenas tardes Roser. Pues te ha quedado de lujo este pan de centeno, menos mal que es el primero y encima utilizando restos de diferentes harinas. Lo de las pasas es sensacional al igual que lo esponjoso que se ve.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  17. Roser, mai he fet pa casolà, i mira que m'agrada el pa, i aquest que has preparat encara més, ¡¡que bó!!

    ResponderEliminar
  18. M'agrada molt, aquesta recepta. També esmorzo pa casolà integral... Segur que volaria, a casa!

    ResponderEliminar
  19. Esmorzar ja veiem que esmorzes bé.
    Va bé tenir una recepta de pa "ràpid".
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponderEliminar
  20. Amb això del pa encara no m'hi he posat, però veient aquests resultats me n'entren les ganes!

    Petons!

    ResponderEliminar
  21. MMMmmmm...què bo!!! Bon pa per esmorzar!!! Me l'apunto!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  22. Me alegra que tu "experimento" con las harinas haya funcionado, con las semillas el pan atrae mucho, parece que entre más por los ojos...

    Bon cap de setmana!!!

    ResponderEliminar
  23. Que buena pinta tiene ya la tengo apuntada
    besos

    ResponderEliminar
  24. Roser. T´ha quedat molt esponjós molt ben fet. I que bo és el teu propi pa.....

    ResponderEliminar
  25. Roser qué pan más rico te ha quedado, menuda miga tiene...besitos guapa

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!