Vet aquí un dels meus pastissos prefereits, la mousse de crema catalana!!
Aquesta recepta la vaig treure de varios blocs que la tenen publicada, i no m'estranya.....qui no té la temptació de provar aquesta delicatessen??!
Si t'agrada la crema catalana prova de fer una mousse, més lleugera i amb tot el glamour que té un pastís!
Ingredients:
- 200 g galetes
- 100 g mantega
- 1 litre llet sencera
- 8 rovells ou
- 125 g sucre
- 50 g midó
- 5 fulles gelatina
- Atmetlla crocant per decorar
- Sucre per cremar
Preparació:
1. Per la massa, triturarem les galetes i hi afegirem la mantega desfeta. Ho barregem bé i ho afegim a la base del motlle, pujant una mica per la superfície d'aquest també, com si fessim una paret. Reservem a la nevera.
2. Per la massa, triturarem la llet, els rovells, el sucre i el midó i ho escalfem dins un cassó al foc, fins que bulli. Remenarem constantment amb unes varetes.
3. Un cop bulli, afegirem les fulles de gelatina rehidratades (amb aigua freda) i les mesclarem amb la llet fins que es desfacin. Si es forma algun grumoll, triturem i llestos.
4. Quan s'hagi refredat lleugerament la massa (5 minuts) ho afegim a la base de galetes i ho deixem unes hores fins que es qualli. Millor un dia per l'altre.
5. Ho podem decorar amb atmetlla crocant, sucre cremat....com més us agradi.
És un vici i té èxit assegurat!
Bon profit!
Bon profit!
Que bona, Roser! I sense crema de llet, no sembla que hagi de ser excessivament calòric, aquest pastisset, i per tenir una alegria, doncs mira, me'l guardo per fer-lo un dia d'aquests!! Petons
ResponderEliminarQuè bo! com diu la Marina la guardo per a donar-me el gust un dia d'aquest que la dieta costa... un dia és un dia!! petó
ResponderEliminarDoncs jo, que tampoc l'he fet, me'l guardo per a una ocasió especial!
ResponderEliminarPetons
Brutal Roser! Senzilla, d'aspecte impresionant, i per descomptat, boníssima!
ResponderEliminarPetons!
Roser, ¡¡¡que bonissima!!!
ResponderEliminarte questa de vici
ResponderEliminarOh, quina passada Roser, la crema catalana és una d'aquelles receptes que no fallen mai, i aquesta versió que has fet deu ser una passada.
ResponderEliminarPetons!
Sempre triomfa! que tindrà la crema catalana?
ResponderEliminarOstres, fa temps que tinc ganes de fer-lo, ha de ser la bomba! A veure si m'hi animo aviat...
ResponderEliminarPetonets
Sandra
Todavía estoy recordando el saborcito de tu crema catalana y mira que hace tiempo que la publicaste, y ahora me vienes con esta tarta tan rica...me encanta Roser, una tentación que probaré seguro. Besos
ResponderEliminarÉs veritat, queda una mousse boníssima!
ResponderEliminarI el toc de l'ametlla crocant ha de quedar molt bé.
Roser ,un postre buenisimo y con todo el sabor de la crema catalana
ResponderEliminarbesinos guapa
Agrada a tothom aquest tipos de pastís Roser. El toc de l'ametlla crocant l'apunto per la propera vegada que la fassi :)
ResponderEliminarPetonets guapa. MAR, de EQNME
ResponderEliminarRoser; Las mousse, com molt bé dius, és molt més lleugera, l'hi dona aquest toc tant suau i no tant profund de crema catalana, té que donar-l'hi al paladar un gust de fantasía extraordinari.
Felicitats per aquest pastís... aaahhh, i per acabar, acompanyat d'un trifàsic de Baileys?
Salutacions Roser¡¡ :O)
M'agrada molt la crema catalana!!! Una versió molt temptadora!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
una mousse bien buena y queda una tarta super apetecible¡¡
ResponderEliminarpeto
Ummm aquesta mousse segur que cau aviat
ResponderEliminarPetons
Qué tiene la crema catalana que me gusta de todas maneras, en versión mousse te dejo limpia la cuchara...
ResponderEliminarAbrazos
Uala que bona pinta te aquesta recepta i aquest bloc, és el primer cop que he entrar però m'agrada molt, l'afegiré a la llista i em faig seguidor ara mateix. Jo sóc nou en això dels blocs però he fet un i he posat molta il.lusió.. El meu bloc es quefeimdelcaldo.blogspot.com FORTA AFERRADA
ResponderEliminarOhh doncs jo no coneixia aquesta recepta! però em sembla genial, si la crema catalana està bona, aquest mousse també!! un petó i feliç cap de setmana!
ResponderEliminarMolt ben fet, una presentació molt maca i ha d'estar boníssim!!!!
ResponderEliminarRoser aquesta me l'emporto!!! M'encanta la crema catalana, doncs aquest pastís deu ser tota una delícia! petons
ResponderEliminar