Buscar este blog

lunes, 27 de enero de 2014

Calamars amb la seva tinta

I vet aquí un altre plat descobert al país basc, a Zarautz concretament, i eren xipirons en realitat!! 

I com vam disfrutar!

Un plat per sucar-hi pa sens dubte!

Ingredients (per a 2 persones):

- 400 g anelles de calamar
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 1 bitxo sec (opcional)
- 1/2 got de vi blanc
- 1/2 got d'aigua
- 2 cullerades soperes de salsa de tomàquet
- 1 sobre de tinta
- 1 patata
- Mongeta tendra (opcional)
- Sal i pebre
- Oli d'oliva


Preparació:

1. Sofregim la ceba i els alls a una paella amb una mica d'oli, sal i pebre. Podem afegir el bitxo en aquest punt si volem.

2. Un cop la ceba estigui daurada, afegirem les patates tallades petites, la mongeta tendra i les anelles de calamar. Deixem daurar uns minuts i, seguidament, afegim el vi, la salsa de tomàquet i l'aigua calenta amb la tinta desfeta.

3. Deixem coure uns 30 minuts, a foc lent. Si veiem que es queda sec, podem afegir una mica més d'aigua.

4. Un cop les patates ja estan cuites, ja ens ho podem cruspir!

Vigileu de treure el bitxo, que ningú s'ho menji!!

M'encanta aquest plat de calamars! Fàcil i tan bo!!

Bon profit!

14 comentarios:

  1. Roser ,como me gustan y con un poco de pan para mojar en la salsina ,ni te cuento ,te quedaron estupendos
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  2. Una tapa o dinar boníssim. Un clàssic deliciós!

    ResponderEliminar
  3. Ha de quedar un guisadet molt gustós i amb tot el gust del mar.
    Perfecte per sucar--hi pa i deixar el plat ben net.

    ResponderEliminar
  4. Roser, aquest plat és un dels meus aperitius preferits, amb una cerveseta i un bon tros de pa, perfecte!

    Petons!

    ResponderEliminar
  5. Guapa!! Que m'havia passat per alt, la teva recepta!! Quina casualitat, avui també penjo calamars! Ben diferents d'aquests teus, que per cert estan per sucar-hi pa!!

    ResponderEliminar
  6. uhmmm que ricos este plato lo ve mi marido y no te deja ni que lo pruebes se lo zampa de tirón je,je......


    ¡¡besos¡¡

    ResponderEliminar
  7. Buenas tardes Roser. Unos calamares en su tinta deliciosos. Te han quedado de vicio con ese vinito que le has puesto. En casa a mi hijas les encanta, acompañados con un poquito de arroz blanco.
    Perdona por no haber visitado estos días tu blog, pero he estado unos días de vacaciones en Portugal y disfrutando de su estupenda cocina.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar
  8. Veig que el plat té molts fans...a mi això de la tinta..no, no...ara els calamars ben nets..sí, sí.

    ResponderEliminar
  9. Roser, quin goig fan aquets calamars, ummm

    ResponderEliminar
  10. No he preparat mai res amb tinta...em fa una mica d'impressió per aquest color tant fosc jejej t'ha quedat deliciós segur! petons

    ResponderEliminar
  11. Síííí!!! que no falte un buen trozo de pan para disfrutar de este plato fácil y rico...

    Abrazos

    ResponderEliminar
  12. Aquí hay que venir después de comer.

    ResponderEliminar
  13. El calamar és del peix que més a gust em menjo, i així amb la seva tinta y mesclat amb mongetes ha d'estar ben bó! Bon finde, un petó!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!