Buscar este blog

lunes, 31 de diciembre de 2012

Sex on the beach......per acabar l'any!

Qui no conegui aquest còctel deu estar flipant amb el títol de l'entrada. Doncs bé, no és que vagi pregonant fer "sex on the beach" aquesta nit, sinó perquè l'elaboreu i us el bebeu durant les campanades! O abans......o després!!!

És un còctel de vodka molt suau, amb molta fruita i ple de sabors exòtics! Perfecte per donar com a acabat l'any 2012 i rebre com es mereix el 2013, que esperem que sigui millor!

Perquè avui és un dia de festa, un dia per celebrar-ho amb....... la família........ els amics.......... desconeguts que aviat seran coneguts o alguna cosa més........... perquè cada any l'hem de rebre amb optimisme i alegria, perquè cada any som un any més vells si, però també més savis!!! 

Per tot això i molt més.........aquí teniu el meu SEX ON THE BEACH!

Ingredients:

- 2 mesures de vodka
- 1 mesura de licor de mora
- 1 mesura de kirsch (licor de cirera)
- 4 mesures de suc de taronja natural
- 4 mesures de suc de prèssec


Preparació:

1. Posem dins una coctelera tots els ingredients, juntament amb uns quants gels.

2. Remenem bé, "amb moviment cocteler", i ja podem servir als gots, copes, xarrups.....a galet dins un porró........

..........com us vingui de gust!!

Decorem amb pinya, una rodanxa de taronja......sense decoració!! L'important és la substància!!

Salut!!

Molt bona entrada d'any 2013!!!

Molt bon profit!!

I a disfrutar dels petits però intensos moments!!!
 

jueves, 27 de diciembre de 2012

Àspic d'escudella amb caldo de nadal ANETO

Aquesta és una recepta d'aprofitament de l'escudella, que podeu fer amb el caldo de nadal ANETO, com en el meu cas. D'escudella no en va quedar ni una gota......

Com sabeu, ANETO cada any pels volts de les festes nadalenques llença el seu caldo de Nadal deliciós. Si encara no l'heu tastat ja feu tard, correu cap al supermercat i, juntament amb uns galets ja teniu el primer plat per la nit de cap d'any. O també podeu fer la recepta que us mostro a continuació, un àspic.

L'àspic és un plat fred, gelatinitzat, que inclou ingredients salats o dolços (mireu el meu àspic de síndria i prèssec). Aquesta recepta és per aprofitar el caldo i la carn d'olla que us hagi pogut sobrar del Nadal i en volgueu fer un plat original.

Ingredients (per a 4 persones):

- 500 ml caldo de nadal Aneto
- 6 fulles de gelatina
- Galets
- Carn estofada amb prunes, pilotetes

 
Preparació:

1. Rehidrateu les fulles de gelatina submergides amb aigua freda durant uns minuts.

2. Fer bullir el caldo amb els galets i la carn. Desfer-hi les fulles de gelatina prèviament hidratades i escurregudes.

3. Afegiu el caldo amb la pasta i la carn en 4 motlles individuals, o un motlle gran. Deixem refredar unes hores a la nevera i quan estigui quallat, desemmotllem i el presentem.

Una forma diferent de menjar escudella amb galets i carn d'olla!


Us hi atreviu?

Bon profit!

lunes, 24 de diciembre de 2012

Torró de xocolata i avellanes

Vet aquí el postre del menú anticrisi!

El torró de xocolata i avellanes que costa 0,7 € per persona (i deu ni do la porció per persona.....).

Doncs aquí us deixo la recepta, molt facileta i encara més bona.

Ingredients (per a 4 persones):

- 100 g xocolata negre per fondre
- 100 g xocolata amb llet
- 200 g avellanes torrades
- 50 g llard


Preparació:

1. Fonem al bany maria les xocolates amb el llard.

2. Un cop fosa, hi afegim les avellanes torrades i senceres. Posem la massa sobre un motlle d'alumini o un tapper! 

Ho deixem refredar a la nevera i cap dins!!!

Amb aquesta recepta finalitzo el menú econòmic! Espero que el feu avui per disfrutar-lo aquesta nit, o demà o demà passat......

QUE PASSEU UN BON NADAL I UNES BONES FESTES!!!!

Bon profit!!

jueves, 20 de diciembre de 2012

Lasanya de gambes i verduretes amb beixamel de kikos

Avui toca el segon plat del menú econòmic: la lasanya.

I conté gambes!!! Congeladetes i petitones, però gambes! El farcit és com una ensaladilla russa amb gambes una mica tonejada!

I recordeu...... 1,8 € per persona!!!!

Anem al "meollo".

Ingredients (per a 4 persones):

- 12 plaques de lasanya
- 400 g gambetes congelades
- 500 g ensaladilla russa
- 500 ml nata lleugera per cuinar
- 30 g maizena
- 40 g kikos (blat de moro fregit)
- Sal
- Nou moscada
- Oli oliva


Preparació:

1. Bullim les plaques de lasanya i les deixem escòrrer sobre un drap de roba sec.

2. Bullim l'ensaladilla russa amb un pessic de sal. A part, saltejem les gambetes un parell de minuts, en una paella ben calenta amb unes gotes d'oli d'oliva. 

3. Per la beixamel, posarem la nata i la maizena en un cassó, en fred, vigilant que la maizena es dissolgui bé. Un cop arrenqui el bull afegim sal i nou moscada i reservem.

4. Amb una forquilla aixefem una mica la verdura, hi afegim les gambetes i un parell de cullerades de la beixamel per integrar-ho tot.

 4. Ja podem emplatar: Agafem 3 plaques de lasanya per persona i les tallem per la meitat, per fer dos mini lasanyes. Posem dues capes de la barreja d'ensaladilla i gambes i napem l'última capa de lasanya amb la beixamel de nata. Finalment hi afegim els kikos que haurem triturat prèviament.

Ni es gratina ni se li posa formatge. Els kikos li donen un sabor i cruixent de FESTA!!!

Un altre plat "bueno, bonito y barato"!!

Ara falta les postre, el torró de xocolata i avellanes.

Bon profit!

INFORMACIÓ VITAL I MOLT IMPORTANT! --- Aquest proper diumenge 23, es fa la fira de Sta Llúcia a Martorell, i jo montaré una paradeta amb delícies dolçes i salades, d'entre 1 i 1,5€!! O sigui que si estigui per aquí i tingui ganes de conèixe'm, passar un matí de diumenge tranquil i gaudint d'unes postres fabuloses.......ja sap el què ha de fer!!! Només espero que us presenteu, i busqueu una noia ben abrigada amb gorra de papa noel!

martes, 18 de diciembre de 2012

Menú Nadal Anticrisis: 3 € per persona

El moment econòmic en què vivim i els dies de nadal no són una bona combinació. Quan abans no ens miravem si compravem gambots, llagosta, gall d'indi del penedès.....o si comprar tot el que els nens demanaven a la carta dels reis....ara ens ho mirem tot amb lupa!! I és que no podem abusar de res....

L'ENFOGONA'T d'aquest mes, coincidint amb la temporada de les festes de Nadal, ens proposa fer un plat o un menú "bueno, bonito y barato", perquè ningú està per tirar la casa per la finestra, i tothom es mereix poder elaborar un àpat de FESTA amb majúscules. Jo crec haver-ho aconseguit.....

Us proposo un menú de nadal anticrisis d'un cost total de 3 € per persona! Gens malament, oi? Voleu saber en què consisteix el menú?

1.  Crema de ceba amb formatge brie - 0,5 € per persona


2.  Lasanya de gambetes i ensaladilla amb beixamel ràpida i kikos - 1,8 € per persona


3.  Torró de xocolata i avellanes - 0,7 € per persona


Us he de dir que els ingredients han estat comprats al Mercadona. Mirant el preu més econòmic però sense deixar de banda la qualitat. Heu de tastar les diferents marques d'un producte, en alguns casos canvia el gust considerablement.
Les receptes està calculades per a 4 persones, només cal que multipliqueu o dividiu segons els comensals que sigueu.

Avui, la recepta del primer plat: 

CREMA DE CEBA AMB FORMATGE BRIE

Ingredients (per a 4 persones):

- 1 litre de caldo de pollastre
- 400 g ceba
- 200 g patata
- 100 g formatge brie


Preparació:

1. Posem el caldo dins una olla, juntament amb la ceba tallada a trossos grans i la patata tallada a trossets petits (perquè es faci abans).  Deixem coure, a partir que arrenqui el bull, 25 minuts a foc lent.

2. Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció, afegim el formatge brie.

3. Finalment, triturem la crema fins que quedi ben fina. Presentem amb una mica de ceba fregida, trossets de pa sec, o sola.....

De totes maneres està deliciosa!!



A la propera entrada, el segon plat: La lasanya de gambes!

Bon profit!

domingo, 16 de diciembre de 2012

Idees de canapès per les festes

El Memòries d'una cuinera del mes de desembre ens proposa elaborar canapès.


He buscat a la vikipèdia el significat de CANAPÈ:

"Aperitius de petita mida que, generalment, es menjen d'una mossegada. Tradicionalment, consten de galetes, tartaletes, torradetes o trossets de pa de diferents formes que serveixen com a suport per altres aliments com ara formatges, peixos, carns, patés..."

Aquí us he fet una mini col·lecció dels aperitius més originals que tinc pel bloc.

A mi m'agraden tots!

















Els apertitius són la "salsa" d'un bon àpat. Quedes bé i has provat de tot!

Que els disfruteu!

Bon profit

jueves, 13 de diciembre de 2012

Galetes fàcils per nadal

Avui un dolç nadalenc, unes galetes. Són molt semblant a les espelmes dolçes de nadal, però en forma de galeta rodona i farcida de la mateixa crema de torró.

Han quedat maques oi?

Ingredients:

- Massa brisa
- Crema de xocolata Dr Oetker
- Crema de vainilla Dr Oetker
- Llapissos pastissers de colors Dr Oetker
- Perles decoratives Dr Oetker


Preparació:

1. Tallem la massa brisa en forma de rodones, amb l'ajuda d'un motlle rodó o un got.

2. Afegim sobre una rodona la crema de torró, i tanquem la galeta amb una altra rodona de pasta brisa. Les coem al forn a 250º durant uns 15 minuts, fins que agafen color daurat. Deixem refredar.

3. Decorem cada galeta com vulguem, a una li vaig posar crema de xocolata i sucres en forma de flocs de neu, i a l'altre crema de vainilla amb ratlles fetes amb els llàpissos de colors.



També hi podeu posar sucre glaç, o la glaça feta amb clara i sucre (barrejar 200 g sucre glaç amb una clara d'ou).....podeu decorar-les fins allà on us arribi la imaginació.

Bon profit!

martes, 11 de diciembre de 2012

Cons farcits de iogurt de foie

La Recepta del 15 s'acaba!!! Després de dos anys i 24 propostes, han volgut dir adéu amb un tema molt suggerent i perfecte per aquestes dates: Aperitius de Nadal.

El meu bloc està ple pleníssim d'aperitius, però davant la petició d'alguns per conèixer la recepta de cons farcits de iogurt de foie, que vam elaborar al Taller de Sabores amb en Xesco & Co, he volgut homenatjar el final d'aquesta iniciativa amb una recepta de nadal 100%.

 Ingredients (per 8-10 cons):

- Pasta de full
- 2 iogurts grecs
- 1 fulla de gelatina
- 100 g foie
- 100 ml de caldo de pollastre o carn


Preparació:

1. Fem tires de la pasta de full i emboliquem els cons metàl·lics amb aquestes. Coem la pasta de full al forn preescalfat a 200ºC fins que agafin color daurat.

2. Fem bullir un parell de minuts el caldo de pollastre amb el foie, i hi dissoldrem la fulla de gelatina prèviament hidratada amb aigua freda. Un cop la gelatina s'hagi desfet, triturarem. A continuació hi incorporarem els iogurts grecs i ho deixarem refredar a la nevera perquè es qualli.

3. Un cop la salsa de iogurt estigui quallada ja podrem farcir els cons de pasta de full. Els servim en gots perquè s'aguantin drets i no els hi surti el farcit.


Un aperitiu típicament nadalenc.

Gràcies als nois de la Recepta del 15 per:

 - Haver-nos ajudat a fer volar la nostra imaginació
- A fer-nos crèixer creativament
- A provar plats que mai haguessim pensat que fariem
- A tenir més experiència en certs ingredients
- A fer-nos crèixer com a bloguers
......

Gràcies!!


i Bon profit!

domingo, 9 de diciembre de 2012

Coca de pasta fil·lo amb picada vegetal VEGETALIA

Us vé gust un plat original, vegetarià, complet, nutritiu i moolt bo??!

Em considero una persona que li agrada TOT, no dic mai que NO a tastar res, excepte els CARGOLS (ho sento, em fan llàstima), i les VÍSCERES (les trobo ......  horribles, deixem-ho així, inclús el foie, o està ben amagat, o no en menjo molt poca quanitat)!

Com que m'agrada provar-ho tot, també m'agrada menjar tofu, seitàn, i proteïnes vegetals en general, de tant en tant, i VEGETALIA és una marca de confiança que la tinc molt present al meu carro de la compra.

Ingredients (per 1 coca):

- 2 làmines de pasta fil·lo
- 100 g picada vegetal de seitàn i tempe VEGETALIA
- 1 porro
- Rovellons (o xampinyons)
- Espàrregs verds
- Tomàquet
- Fulles enciam
- Oli oliva
- Sal


Preparació:

1. A una paella fregim, amb una mica d'oli, el porro talladet a daus, els rovellons tallats per la meitat (si són petits), els espàrregs verds tallats a trossets i la picada vegetal.

2. Ho deixem coure fins que el porro hagi agafat color i els rovellons estiguin cuits (ja que poden ser molt indigestos).

3.  Preparem la pasta fil·lo, unint dues làmines i doblegant-les per la meitat dues vegades. Les pintarem amb oli d'oliva i afegirem la picada amb les verdures per sobre, salpebrerem.

4. Ho coem al forn preescalfat a 220ºC fins que estigui la massa daurada i cruixent, tant per dalt com per baix, uns 20-25 minuts. Ho heu d'anar vigilant! 

5. Finalment, decorarem la coca amb uns trossets de tomàquet i unes fulles d'enciam.

Un plat molt digestiu que us donarà energies per un tub!!!

Gràcies VEGETALIA per l'entrega d'aquests productes ecològics, vegetarians i plens de sabor!!
Des de que els vaig descobrir que m'he fet "fan".

- Picada vegetal de seitàn i tempe bio
- Tempe de cigrons bio
- Hamburguesa de soja i pebrot bio
- Hamburguesa de seitàn i carbassa bio


Per cert!! Si voleu menjar sa i ecològic a bon preu i al barri gòtic de Barcelona, us aconsello el restaurant Vegetalia! Per disfrutar i menjar com un rei!

Bon profit!!

miércoles, 5 de diciembre de 2012

Espelmes dolçes per nadal

Aquesta és una versió d'una recepta que té Cristina al seu bloc: Kanela y Limón.

Com que aquest mes és el mes de fer receptes nadalenques, vaig fer un intent de les seves "espelmes dolçes nadalenques" però canviant alguns processos. Per exemple, per la massa de galeta vaig fer servir la massa brisa, i per la crema de torró vaig utilitzar un mescla de natilles i torró de xixona. És trampa? Pot ser, però això ningú ho sap i quedes com un perfecte amfitrió, sinó mireu la foto de les espelmes! Precioses, oi?

Ingredients:

- Massa brisa
- Ou batut
- Atmetlla granulada

- Sucre (pel caramel)

PER LA CREMA DE TORRÓ:
- 2 natilles (250 g aproximadament)
- 150 g torró xixona


Preparació:

1. Pel caramel, posarem sucre a una paella a foc mig. Quan aquest començi a agafar color daurat (s'ha de vigilar perquè es fa ràpidament) retirem la paella i amb una cullereta agafem caramel i el posem sobre paper de forn, intentant donant-li la forma de flama. I així successivament, fins que tinguem totes les flames que vulguem! Hem de ser ràpids i posar un escuradents a cada flama, perquè al refredar-se quedi enganxat. Reservem.

2. Per fer les espelmes, estirem la massa brisa i tallem quadrats que enrotllarem amb l'ajuda de tubs metàl·lics o cons metàl·lics (jo tenia els darrers i em van sortir unes espelmes una mica deformes, però s'aguantaven). Els pintarem amb ou batut i els arrebossarem d'atmetlla granulada. 

3. Finalment, els courem al forn preescalfat a 200ºC fins que tinguin color daurat, uns 15 minuts. Reservem.

4. Per la crema de torró, triturarem les natilles amb el torró de xixona fins que quedi una massa ben fina.

5. Per acabar el plat, treurem la massa brisa dels tubs o cons metàl·lics i els farcirem de la crema de torró. Els posem sobre un motlle de paper per bombons o trufes, perquè no s'escapi el farcit. Finalment li clavem la flama de sucre amb l'escuradents dins la crema.

Decorem amb objectes nadalencs, i quedes com un rei!!

O no us sembla una obra d'art?

Si us heu liat en algún procés o voleu veure el pas a pas millor explicat, feu un cop d'ull la pàgina de Kanela y Limón. I vigileu amb les cremades de caramel!!! NO TOCAR-LO!!!

Bon profit!

lunes, 3 de diciembre de 2012

Suflé de puré de patata amb pernil i formatge

Avui anem de viatge a França. País dels formatge, la mantega, el foie..... quants ingredients meravellosos neixen d'aquella terra, oi?

Les creps, les fondues, les sopes de ceba, les quiches, els suflés......Doncs la recepta d'avui va d'això, dels suflés. Com a descripció, podem dir que els suflés són uns pastissets dolços o salats, inflats (que és desinflen molt fàcilment), i es couen dins uns recipients aptes pel forn anomenats ramekin.

En aquest cas, us presento un suflé salat, on la base d'aquest és el puré de patates Heunkove/Indekove. Un puré d'una textura que va genial per elaborar el suflé, i casa perfectament amb la resta d'ingredients: el pernil, el formatge i la botifarra negra.

Ingredients (per a 4 persones):

- 3 ous
- Pernil dolç
- Formatge ratllat
- Botifarra negra
- Julivert
- Sal i pebre


Preparació:

1. Batem el puré de patates amb els 3 rovells d'ou. Les clares les muntem a part, i les reservem un cop estan ben muntades.

2. Dins la barreja de puré i rovells, afegim el formatge ratllat al gust, el pernil dolç a trossets, la botifarra negra trossejada, també, julivert sec, sal i pebre.

3. Un cop tenim la barreja, afegim les clares muntades i reservades, incorporant-les amb l'ajuda d'una cullera o espàtula (mai varetes), vigilant que no baixin i quedi una massa ben homogènea.

4. Omplim 3/4 dels gotets ramekin i els introduïm al forn preescalfat a 250ºC a dalt i baix. Vigileu!! Quan introduïu els suflés, baixeu la temperatura a 200ºC i amb la posició de baix només. Estaran fets quan els suflés hagin pujat i daurat a la superfície, uns 20 minuts.


Ideal per menja'l sol, o com a acompanyant d'una carn!

Aprofito per agrair a l'empresa Heunkove/Indekove, la confiança que han dipositat en mi a l'hora d'enviar-me aquest lot de productes seus: 

- Puré de patata
- Puré de patata als 3 formatges
- Puré de patata amb bolets
- Puré de patata amb trufa
- Puré de patata parmentier
- Crema d'hortalizes


Aquesta és una empresa que va nèixer el 2009, i es dedica a l'elaboració de cremes i purés a partir de patates senceres, basats amb receptes tradicionals i garantint la millor qualitat.

Si mai els veieu al vostre supermercat, us animo a que els tasteu! Una forma ràpida i més sana (que el puré de patates deshidratat) d'acompanyar qualsevol plat.

Bon profit!