Buscar este blog

lunes, 2 de diciembre de 2013

Llom amb salsa d'espinacs i torre d'albergínia

Aquest és un plat per sopar. Un plat complet, sa i fàcil de digerir ideal per a tothom.

Jo no acostumo a menjar porc, ni gaire carn vermella. De fet, menjo més peix que cap altra cosa, però de tant en tant va bé disfrutar de plats que, a simple vista, poden semblar secots, però si els tractes amb mimo i els hi poses imaginació, es poden convertir en exquisitesens.

Ingredients (per a dues persones):

- 6 filets de llom de porc
- Sal
- Oli d'oliva

PER LA CREMA D'ESPINACS:

- 150 g d'espinacs congelats
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs lleuger
- 1 rajolí de llet de soja

PER LA TORRE:

- 1/2 albergínia
- 1 patata gran
- Salsa de tomàquet
- Parmesà


Preparació:

1. Per la crema d'espinacs, els courem directament congelats dins un cassó amb un dit d'aigua. Ho deixem bullir 3 minuts. Ho colem i ho triturem amb el formatge cremòs i, si quedés massa espès, hi afegiriem un rajolí de llet de soja. Reservem.

2. Per la torre, tallarem l'albergínia a rodanxes i li donarem un escaldat d'1 minut amb aigua bullint. La marquem a una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la patata a rodanxes i la deixem coure dins l'aigua on haviem escaldat l'albergínia. Un cop cuita l'escorrem i reservem juntament amb les rodanxes d'albergínia ja passades per la planxa.

3. Courem el llom, volta i volta amb un pessic de sal i una mica d'oli.

4. Muntarem el plat posant els filets de porc a un cantó del plat, i els cobrirem amb la salsa d'espinacs. A l'altra banda fem una torre d'albergínia, patata, salsa de tomàquet i parmesà, i així successivament fins acabar amb una mica de parmesà ratllat.

Per sucar-hi pa!!

Bon profit!

19 comentarios:

  1. Els espinacs a la crema sempre són un bon plat, i com a acompanyament també ho deuen ser. Una abraçada!

    ResponderEliminar
  2. solo puedo decir q me encanta!!! pedazo plato mas rico y completo

    ResponderEliminar
  3. Quin plat més bo Roser! Una combinació que m'encanta, i la presentació em sembla estupenda! A mi m'agraden molt els espinacs, però a casa els preparo sovint així, perquè se les mengin, és la única manera!

    Petons!

    ResponderEliminar
  4. Un plat molt nutritiu, Roser!! Petons, guapa

    ResponderEliminar
  5. Molt bona recepta. He vist que has fet servir llet de soja per la salsa...bé...seria qüestió d'anar provant alternatives.

    ResponderEliminar
  6. Roser quin plat tan complert!! M'ha encantat! petons

    ResponderEliminar
  7. Umh.. que rico :) Las fotos se ven muy apetitosas! Un beso

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponderEliminar
  8. Una buena manera de comer cerdo si señora, me gusta como te ha quedado y un colorido.....ummmm buenos será por lo mucho que me gustan las espinacas
    Besotes mi niña

    ResponderEliminar
  9. Un plat complet i deliciós, que ha de quedar molt gustós.
    Les guarnicions amb verdura són les que m'agraden més!

    ResponderEliminar
  10. Una recepta sana, bona i un emplatat -10-

    ResponderEliminar
  11. És un plat de menú esplèndit, molt complert i saborós!
    Marta

    ResponderEliminar
  12. Et copio la torre per a fer un primer plat!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  13. Molt complet aquest plat!!! La torre....m'encanta!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  14. uns receta super completa y buena
    Bss

    ResponderEliminar
  15. Buenísima esta receta!!! Muy buena pinta

    ResponderEliminar
  16. Roser ,un plato muy rico y sano con esas verdurinas
    besinos guapa

    ResponderEliminar
  17. Con esta presentación tan original has convertido unos simples filetes de lomo en todo un plato de fiesta.

    Estoy de sorteo en el blog, participar es muy sencillo, a ver si te animas y tienes buena suerte...

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  18. Senzillament deliciós Roser! A més, molt sa i complet!
    Petons!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!