Fa un parell de mesos la meva parella i jo ens vam escapar un cap de setmana llarg a les terres de la Rioja i al país basc, concretament a Logroño, Zarautz i San Sebastián. Allà vam poder disfrutar d'una gran selecció de pinxos i bons àpats.
Una llàstima que no m'hagués enrecordat de dur la càmara de fotos, i per això no vaig fer cap reportatge, que us asseguro hagués estat molt interessant.
Dedicat a aquesta fantàstica terra i a la seva cultura, us porto un plat de peix típic de San Sebastián.
Ingredients (per a dues persones):
- 2-4 cuetes de rap petites
- 2 cebes
- 1 patata
- 2-4 gambes i petxines
-100 ml aigua
- 50 ml vi blanc
- Un rajolí d'oli d'oliva
- Sal i pebre
PER LA SALSA DONOSTIARRA:
- 2-3 dents d'all
- 1/3 bitxo fresc
- 100 ml oli d'oliva
- 1 rajolí vinagre de mòdena
- 1/2 cp de pebre vermell dolç
Preparació:
1. En una safata pirex, hi fiquem la ceba tallada a rodanxes ben fines, la patata també tallada ben fina, les cuetes de rap, les gambes i les petxines. Ho salpebrem tot i hi evoquem l'aigua, el vi i l'oli d'oliva.
2. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant uns 25 minuts (fins que la patata estigui cuita, per això és important que la talleu ben fineta).
3. De mentres farem la salsa donostiarra. A una paella daurem els dents d'all ben tallats amb el bitxo i l'oli. És un procés ràpid, ja que l'all es daura molt fàcilment.
4. Ho retirem del foc i seguidament hi afegim el vinagre i el pebre vermell. Remenem bé i ho reservem.
5. Un cop el peix i la guarnició estan cuits, els emplatem posant una mica de ceba, de patata, alguna gamba i petxina i la cua de rap. Finalment napem el plat amb el caldo de cocció del forn i una cullerada generosa de la salsa donostiarra (vigileu que pica!!).
És un plat de peix que no necessita molta elaboració i no s'embruten gaires estris.
Un plat complet dels meus....ja sabeu!
Bon profit!
Quin platarro Roser! Una pinta estupenda, i una bona opció per menú de festes, oi?
ResponderEliminarPetons!
si, sobretot si el rap no fos tan car!!! que com s'aprofiten oi? jeje petons
EliminarM'encanta el rap, Roser, i el teu té una bona pinta que passa sense gana!! Petons
ResponderEliminarEl rap es un peix fantàstic i aquest te d’estar boníssim amb la salseta Ummm
ResponderEliminarPetons
Tiene que estar para chuparse los dedos, un besote!!
ResponderEliminarel rap es bonissim i aquesta recepta, genial
ResponderEliminarAixí que vas estar per la meva terra adoptiva! Aquesta terra té moltes coses bones, però una de les millors està clar, que són els menjars. Un rap d'allò més bo!!!
ResponderEliminarPetonets
la millor el menjar!! la pitjor el clima! jejej pero m'agrada molt la teva terra adoptiva Montse! petons
EliminarSense càmera millor! així gaudeixes més de tot!!! M'encanta aquesta recepta i fa un goig...
ResponderEliminarPetons
Quin viatge més xulo! Segur que vau gaudir sobretot amb la gastronomia d'aquelles terres, que és genial! Quina bona pinta la recepta! petons
ResponderEliminarQuina pena el de la càmara, no? Bé, és una excusa per repetir-lo! Una abraçada
ResponderEliminarUn plat de luxe! ja tens una excusa per tornar-hi...per fer fotos!
ResponderEliminarUff solo viendo los ingredientes ya se sabe que el exito es rotundo
ResponderEliminarBss
Roser a mi el rape me encanta ,aqui lo llamamos "pixin " ,tiene una carne tan sabrosa y prieta que hace bocado ,asi preparado esta exquisito ,te quedo estupendo
ResponderEliminarbesinos
Que ricooo .
ResponderEliminarQue rico el rape,lo peor el precio ,a mi me gusta mucho en trocitos y frito.besinos
ResponderEliminaruna de las maneras mas buenas para mi gusto
ResponderEliminarPeto
Quin guisat més suculent!
ResponderEliminarAl País Vasc es menja super bé!
ResponderEliminarI aquest rap és tot un homenatge a la seva cuina. Sensacional!
Un bon homenatge. Jo fa anys que no hi vaig, però m'encanten els seus paisatges i la seva gastronomia.
ResponderEliminarPetons
Me encanta el rape, y esta receta me parece buenísima.
ResponderEliminarUn besote.
són tan maques aquelles terres... El rap a la donostiarra és la bomba!!! petonets
ResponderEliminarCuántas ganas tengo de visitar esa zona y disfrutar de su gastronomía, mientras me quedaré con tu receta, que tiene que saber a gloria...
ResponderEliminarAbrazos
Hola Roser guapa tu
ResponderEliminarQuasi arriva l´olor, hummm
Et desitjem des d´en Roc a la cuina, unesBONES FESTES I UN MILLOR NOU ANY, PLÉ DE BONS MOMENTS
mil petonets Susanna
Què bo!!!!! Un plat de luxe ideal per les festes de Nadal!!!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
Roser, aquest rap ha de ser boníssim...
ResponderEliminarAquestes escapades van sempre bé!! Un rap boníssim!!ptó
ResponderEliminarAdoro el rape, que bueno tiene que estar preparándolo asi.
ResponderEliminarbesines