Buscar este blog

lunes, 9 de diciembre de 2013

Rap "a la donostiarra"

Fa un parell de mesos la meva parella i jo ens vam escapar un cap de setmana llarg a les terres de la Rioja i al país basc, concretament a Logroño, Zarautz i San Sebastián. Allà vam poder disfrutar d'una gran selecció de pinxos i bons àpats.

Una llàstima que no m'hagués enrecordat de dur la càmara de fotos, i per això no vaig fer cap reportatge, que us asseguro hagués estat molt interessant.

Dedicat a aquesta fantàstica terra i a la seva cultura, us porto un plat de peix típic de San Sebastián.

Ingredients (per a dues persones):

- 2-4 cuetes de rap petites
- 2 cebes
- 1 patata
- 2-4 gambes i petxines
-100 ml aigua
- 50 ml vi blanc
- Un rajolí d'oli d'oliva
- Sal i pebre

PER LA SALSA DONOSTIARRA:

- 2-3 dents d'all
- 1/3 bitxo fresc
- 100 ml oli d'oliva
- 1 rajolí vinagre de mòdena
- 1/2 cp de pebre vermell dolç


Preparació:

1. En una safata pirex, hi fiquem la ceba tallada a rodanxes ben fines, la patata també tallada ben fina, les cuetes de rap, les gambes i les petxines. Ho salpebrem tot i hi evoquem l'aigua, el vi i l'oli d'oliva.

2. Ho deixem coure al forn preescalfat a 200ºC durant uns 25 minuts (fins que la patata estigui cuita, per això és important que la talleu ben fineta).

3. De mentres farem la salsa donostiarra. A una paella daurem els dents d'all ben tallats amb el bitxo i l'oli. És un procés ràpid, ja que l'all es daura molt fàcilment. 

4. Ho retirem del foc i seguidament hi afegim el vinagre i el pebre vermell. Remenem bé i ho reservem.

5. Un cop el peix i la guarnició estan cuits, els emplatem posant una mica de ceba, de patata, alguna gamba i petxina i la cua de rap. Finalment napem el plat amb el caldo de cocció del forn i una cullerada generosa de la salsa donostiarra (vigileu que pica!!).

És un plat de peix que no necessita molta elaboració i no s'embruten gaires estris.

Un plat complet dels meus....ja sabeu!

Bon profit!

28 comentarios:

  1. Quin platarro Roser! Una pinta estupenda, i una bona opció per menú de festes, oi?
    Petons!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. si, sobretot si el rap no fos tan car!!! que com s'aprofiten oi? jeje petons

      Eliminar
  2. M'encanta el rap, Roser, i el teu té una bona pinta que passa sense gana!! Petons

    ResponderEliminar
  3. El rap es un peix fantàstic i aquest te d’estar boníssim amb la salseta Ummm
    Petons

    ResponderEliminar
  4. Tiene que estar para chuparse los dedos, un besote!!

    ResponderEliminar
  5. el rap es bonissim i aquesta recepta, genial

    ResponderEliminar
  6. Així que vas estar per la meva terra adoptiva! Aquesta terra té moltes coses bones, però una de les millors està clar, que són els menjars. Un rap d'allò més bo!!!

    Petonets

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. la millor el menjar!! la pitjor el clima! jejej pero m'agrada molt la teva terra adoptiva Montse! petons

      Eliminar
  7. Sense càmera millor! així gaudeixes més de tot!!! M'encanta aquesta recepta i fa un goig...
    Petons

    ResponderEliminar
  8. Quin viatge més xulo! Segur que vau gaudir sobretot amb la gastronomia d'aquelles terres, que és genial! Quina bona pinta la recepta! petons

    ResponderEliminar
  9. Quina pena el de la càmara, no? Bé, és una excusa per repetir-lo! Una abraçada

    ResponderEliminar
  10. Un plat de luxe! ja tens una excusa per tornar-hi...per fer fotos!

    ResponderEliminar
  11. Uff solo viendo los ingredientes ya se sabe que el exito es rotundo
    Bss

    ResponderEliminar
  12. Roser a mi el rape me encanta ,aqui lo llamamos "pixin " ,tiene una carne tan sabrosa y prieta que hace bocado ,asi preparado esta exquisito ,te quedo estupendo
    besinos

    ResponderEliminar
  13. Que rico el rape,lo peor el precio ,a mi me gusta mucho en trocitos y frito.besinos

    ResponderEliminar
  14. una de las maneras mas buenas para mi gusto
    Peto

    ResponderEliminar
  15. Al País Vasc es menja super bé!
    I aquest rap és tot un homenatge a la seva cuina. Sensacional!

    ResponderEliminar
  16. Un bon homenatge. Jo fa anys que no hi vaig, però m'encanten els seus paisatges i la seva gastronomia.
    Petons

    ResponderEliminar
  17. Me encanta el rape, y esta receta me parece buenísima.
    Un besote.

    ResponderEliminar
  18. són tan maques aquelles terres... El rap a la donostiarra és la bomba!!! petonets

    ResponderEliminar
  19. Cuántas ganas tengo de visitar esa zona y disfrutar de su gastronomía, mientras me quedaré con tu receta, que tiene que saber a gloria...

    Abrazos

    ResponderEliminar
  20. Hola Roser guapa tu

    Quasi arriva l´olor, hummm

    Et desitjem des d´en Roc a la cuina, unesBONES FESTES I UN MILLOR NOU ANY, PLÉ DE BONS MOMENTS

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  21. Què bo!!!!! Un plat de luxe ideal per les festes de Nadal!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  22. Roser, aquest rap ha de ser boníssim...

    ResponderEliminar
  23. Aquestes escapades van sempre bé!! Un rap boníssim!!ptó

    ResponderEliminar
  24. Adoro el rape, que bueno tiene que estar preparándolo asi.

    besines

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!