Aquest és un plat per sopar. Un plat complet, sa i fàcil de digerir ideal per a tothom.
Jo no acostumo a menjar porc, ni gaire carn vermella. De fet, menjo més peix que cap altra cosa, però de tant en tant va bé disfrutar de plats que, a simple vista, poden semblar secots, però si els tractes amb mimo i els hi poses imaginació, es poden convertir en exquisitesens.
Ingredients (per a dues persones):
- 6 filets de llom de porc
- Sal
- Oli d'oliva
PER LA CREMA D'ESPINACS:
- 150 g d'espinacs congelats
- 2 cullerades soperes de formatge cremòs lleuger
- 1 rajolí de llet de soja
PER LA TORRE:
- 1/2 albergínia
- 1 patata gran
- Salsa de tomàquet
- Parmesà
Preparació:
1. Per la crema d'espinacs, els courem directament congelats dins un cassó amb un dit d'aigua. Ho deixem bullir 3 minuts. Ho colem i ho triturem amb el formatge cremòs i, si quedés massa espès, hi afegiriem un rajolí de llet de soja. Reservem.
2. Per la torre, tallarem l'albergínia a rodanxes i li donarem un escaldat d'1 minut amb aigua bullint. La marquem a una paella amb un rajolí d'oli. Tallem la patata a rodanxes i la deixem coure dins l'aigua on haviem escaldat l'albergínia. Un cop cuita l'escorrem i reservem juntament amb les rodanxes d'albergínia ja passades per la planxa.
3. Courem el llom, volta i volta amb un pessic de sal i una mica d'oli.
4. Muntarem el plat posant els filets de porc a un cantó del plat, i els cobrirem amb la salsa d'espinacs. A l'altra banda fem una torre d'albergínia, patata, salsa de tomàquet i parmesà, i així successivament fins acabar amb una mica de parmesà ratllat.
Per sucar-hi pa!!
Bon profit!
Els espinacs a la crema sempre són un bon plat, i com a acompanyament també ho deuen ser. Una abraçada!
ResponderEliminarsolo puedo decir q me encanta!!! pedazo plato mas rico y completo
ResponderEliminarQuin plat més bo Roser! Una combinació que m'encanta, i la presentació em sembla estupenda! A mi m'agraden molt els espinacs, però a casa els preparo sovint així, perquè se les mengin, és la única manera!
ResponderEliminarPetons!
Un plat molt nutritiu, Roser!! Petons, guapa
ResponderEliminarMolt bona recepta. He vist que has fet servir llet de soja per la salsa...bé...seria qüestió d'anar provant alternatives.
ResponderEliminarRoser quin plat tan complert!! M'ha encantat! petons
ResponderEliminarUmh.. que rico :) Las fotos se ven muy apetitosas! Un beso
ResponderEliminarRecetas de una gatita enamorada
Quina combinació més ben trobada!
ResponderEliminarUna buena manera de comer cerdo si señora, me gusta como te ha quedado y un colorido.....ummmm buenos será por lo mucho que me gustan las espinacas
ResponderEliminarBesotes mi niña
Un plat complet i deliciós, que ha de quedar molt gustós.
ResponderEliminarLes guarnicions amb verdura són les que m'agraden més!
Una recepta sana, bona i un emplatat -10-
ResponderEliminarÉs un plat de menú esplèndit, molt complert i saborós!
ResponderEliminarMarta
Et copio la torre per a fer un primer plat!!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Molt complet aquest plat!!! La torre....m'encanta!!!!
ResponderEliminarPetons,
Olga
uns receta super completa y buena
ResponderEliminarBss
Buenísima esta receta!!! Muy buena pinta
ResponderEliminarRoser ,un plato muy rico y sano con esas verdurinas
ResponderEliminarbesinos guapa
Con esta presentación tan original has convertido unos simples filetes de lomo en todo un plato de fiesta.
ResponderEliminarEstoy de sorteo en el blog, participar es muy sencillo, a ver si te animas y tienes buena suerte...
Abrazos y buena semana
Senzillament deliciós Roser! A més, molt sa i complet!
ResponderEliminarPetons!