Això, crec que ho faré cada setmana!! Qué bo!!
Feia temps que no menjava un flam salat, l'havia tastat de peix, però de pernil i formatge amb un lleuger sabor a pizza mai! I és un plat fàcil de fer, que en poden menjar molts i segur que repeteixen, perquè és mooolt lleuger. No el descarto com a proposta d'entrant per cap d'any!! Preneu nota!
Ingredients (per a 4 flams):
- 3 ous
- 300 ml llet
- 50 g pernil dolç
- 50 g formatge ratllat per pizza
- 25 g formatge blau
- 100 g xampinyons
- Olives verdes (4-6)
- Orenga
- 1 cullerada sopera de salsa de tomàquet
- Sal i pebre
- Enciam i salsa de tomàquet (per decorar)
Preparació:
1. Saltejem els xampinyons a una paella.
2. Dins un vas introduim els ous, la llet, l'orenga, la salsa de tomàquet, el formatge, i salpebrem. Triturem bé amb una batedora o túrmix.
3. Dins la mescla afegim els xampinyons saltejats sencers, el pernil dolç tallat a dauets petits i les olives partides per la meitat.
4. Fiquem la mescla de flam dins 4 motlles metàl·lics per a flams i els coem al forn al bany maria, preescalfat a 200ºC. Ho deixem coure uns 20-25 minuts (hem de fer la prova de l'escuradents per saber si està cuit o no).
5. Desmotllem i emplatem, acompanyat de salsa de tomàquet i unes fulles de mescla d'enciam.
Amb aquest flam participo al repte del Memòries d'una cuinera d'aquest mes, on el plat a elaborar és un flam. Doncs us aporto un de salat!
Bon profit!
Molt bona proposta salada. Perque serà que quan pensem amb flans sempre els relacionem amb dolç
ResponderEliminarPetons
Ostres, de petit m'encantaven aquestes combinaciones de dolç-salat (encara que només sigui virtual). A veure si convenço a la resta d'equip per probar-los... a mi m'has convençut.
ResponderEliminarCuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Que original i bo!! No n'he menjat mai de flam salat però crec que és una opció molt bona! petons
ResponderEliminarQuina bona proposta Roser, la veritat és que un flam salat és una molt bona opció per a un primer, i aquest teu es veu boníssim!
ResponderEliminarPetons!
òndia, que original Roser! és que pernil i formatge és una combinació que mai falla, oi? Petonets!
ResponderEliminarEs que este tipo de flanes quedan muy ricos y tú has elegido unos ingredientes que ligan a la perfección
ResponderEliminarAbrazos y buena semana!!
Roser ,que bueno te quedo ,desde luego es un entrante estupendo
ResponderEliminarbesinos guapa
Quina gràcia un flam salat, ja va bé amb tanta dolçor per compensar una mica el sucre...que sinó se'ns posarà pels núvols!
ResponderEliminarbonísssssssim!
Petons
Ohhh, no ho havia vist mai! Roser, fas unes receptes tan originals! De peix no ho tastaria, però amb pernil i formatge síiiiiiiii!!
ResponderEliminarPetons!
Una versió salada de flam, una proposta super original al Memòries d'aquest mes. I amb aquesta ingredients té l'èxit assegurat!
ResponderEliminaruna version salada es siempre muy bien recibida¡¡
ResponderEliminarBss
Sembla boníssim. Segur que a casa se'l menjarien bé, aquest plat (de vegades sembla que les nenes no sàpiguen mastegar). I també molt fàcil de fer-ne variacions. Molt bo!
ResponderEliminarMarta
Facilet i resultón!! Genial aquests flamets!! Segur que entre els més petits són un éxit.
ResponderEliminarpetonets guapa. MAR, de EQNME
Molt bo i molt original!!! L'afegeixo a la llista dels pendents!!!!!
ResponderEliminarPetonets,
Olga
Uf! fantàstic...no el trobo difícil d'elaborar i els ingredients conviden a què agradin a tothom.
ResponderEliminarM'encanta perquè de salats en tenim poquets.
ResponderEliminarTens raó, bona proposta per les festes.
Petons i moltíssimes gràcies per participar.
Ostras!!! Pues tiene q estar buenísimo! Este m lo apunto!! Y muchísima suerte n l concurso ;-)
ResponderEliminarUn flam salat amb sabor a pizza???? me l'apunto, ha de ser un vici!!
ResponderEliminarUn flam de pizza, genial!!! Els meus fills segur que flipen!!!
ResponderEliminarun flan de lo mas original y sabroso. me lo apunto
ResponderEliminarA mi los flanes dulces, salados, como quieras dármelos, me encantan y me pasa como a ti antes, he probado de pescado, pero el que has hecho tiene que estar divino, lo probaré. Besos
ResponderEliminaroriginal i bonissim , sens dubte
ResponderEliminarEls flams salats estan boníssims, i són una bona opció per dinar de carmanyola!!! Moltes gràcies per participar reina. petonets
ResponderEliminar