Buscar este blog

domingo, 3 de noviembre de 2013

Mousse de crema amb capuccino

Aquesta recepta és una versió del pastís de crema catalana que té la Mercè al seu bloc "Cuina per llaminers".

Enlloc de ser de crema catalana de tota la vida, li vaig afegir un sobre de café capuccino que rodava pel rebost....i quin toc li dóna! Ideal per acompanyar el café de bon matí, el postre del migdia o el berenar amb una tasseta de xocolata......

Sempre és bon moment perquè hi caigui un trosset!

Ingredients (per un motlle de 18-20 cm):

- 150 g galeta maria
- 75 g mantega

PEL FARCIT:

- 500 ml llet sencera
- 4 rovells ou
- 60 g sucre
- 25 g midó
- 1 polsim de canyella
- 1 sobre de café capuccino
- 3 fulles de gelatina

- Xocolata per decorar


Preparació:

1. Farem la base del pastís triturant les galetes i barrejant-hi la mantega desfeta. Farem una massa que posarem com a base del motlle i laterals, presionant bé. Ho deixem refredar a la nevera perquè s'enganxi tot el conjunt i no se'n barregi amb la resta de pastís quan l'incorporem.

2. Pel farcit, triturem tots els ingredients excepte la gelatina, que la deixarem en remull amb aigua freda. Posem la resta dels ingredients triturats a foc mig fins que començi a bullir i a espessir. En aquest punt, apaguem el foc i afegim les fulles de gelatina rehidratades i escorregudes. Barregem bé i ho evoquem al motlle que teniem reservant a la nevera. Deixem refredar unes hores dins la nevera (millor un dia per l'altre).

3. Quan estigui del tot quallat, decorem amb tires de xocolata blanca i negre, menta, boletes de decoració....el que vulgueu.

Un postre lleuger i sa, passa sense gana, us ho asseguro.

Aqui us deixo un detall del tall:


Bon profit!

21 comentarios:

  1. Que bo Roser!!! I el que ho acaba de fer perfecte és aquesta base de galetes i mantega, la meva preferida... ;-)
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Roser, ¡¡bonissim!!
    has fet una creació preciosa i deliciosa.

    ResponderEliminar
  3. Pues menuda versión más buena! te ha quedado fantástica y seguro que más rica aún.

    besos

    ResponderEliminar
  4. Amb el toc del cafè encara ha de ser més bo!
    Un pastís elegant perfecte per una ocasió molt especial...

    ResponderEliminar
  5. Sembla boníssim, Roser, m'ha agradat molt i amb cafè ha de ser encara més temptador! L'acabat que has fet és molt bonic.

    ResponderEliminar
  6. Uffffffff quina salivera! jo que sóc tan cafetera aquest pastís duraría poc a casa meva! La decoració preciosa! Petonets

    ResponderEliminar
  7. Oh Roser que bó . Jo el de crema catalana l'he fet , però amb el toc de café ha de ser bonissim.
    petons

    ResponderEliminar
  8. Roser, aquesta mousse està de vici!
    Mare meva quina pinta, t'ha quedat de luxe, i molt ben presentada!

    Petons!

    ResponderEliminar
  9. Vaya presentación, me quito el sombrero ante semejante cosa rica, me gusta esta versión tan particular que has hecho

    Abrazos y buena semana

    ResponderEliminar
  10. T'ha quedat espectacular i estic convençuda que amb el toc de cafè ha e quedar espectacular!!! Sobretot per a mi que en sóc una autèntica amant

    Petonets bonica

    ResponderEliminar
  11. Roser ,que maravilla de postre ,te quedo espectacular
    besinos

    ResponderEliminar
  12. Roser, et va quedar genial! I pels amants del cafè segur que deliciós! (Jo no sóc gens de cafè! ;))
    Petons

    ResponderEliminar
  13. M'imagino el gust que ha de tenir i......quina salivera!!!! La decoració...perfecta!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  14. Un toque fantástico el del café, la verdad es que este tipo de tartas me encantan, aunque ya lo sabes, jejeje... un besazo guapa

    ResponderEliminar
  15. Nena estas feta una artista!!! T'ha quedat preciòs i quina delícia!!! El tinc que provar! petons

    ResponderEliminar
  16. Roser, t'ha quedat perfecte, ha d'estar boníssim!!!!

    ResponderEliminar
  17. Un pastís espectacular!! i quina idea més bona la del cafè. Un petonet

    ResponderEliminar
  18. que buena idea y bien bueno el resultado
    peto

    ResponderEliminar
  19. Buenas tardes Roser. Que lujo de tarta que nos has preparado, tiene que estar súper suave y con un sabor sensacional. Este tipo de tartas mousse con el sabor del café me encanta y esta tuya es muy buena y original.
    Un beso Paco

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!