Aquesta recepta és una versió del pastís de crema catalana que té la Mercè al seu bloc "Cuina per llaminers".
Enlloc de ser de crema catalana de tota la vida, li vaig afegir un sobre de café capuccino que rodava pel rebost....i quin toc li dóna! Ideal per acompanyar el café de bon matí, el postre del migdia o el berenar amb una tasseta de xocolata......
Sempre és bon moment perquè hi caigui un trosset!
Ingredients (per un motlle de 18-20 cm):
- 150 g galeta maria
- 75 g mantega
PEL FARCIT:
- 500 ml llet sencera
- 4 rovells ou
- 60 g sucre
- 25 g midó
- 1 polsim de canyella
- 1 sobre de café capuccino
- 3 fulles de gelatina
- Xocolata per decorar
Preparació:
1. Farem la base del pastís triturant les galetes i barrejant-hi la mantega desfeta. Farem una massa que posarem com a base del motlle i laterals, presionant bé. Ho deixem refredar a la nevera perquè s'enganxi tot el conjunt i no se'n barregi amb la resta de pastís quan l'incorporem.
2. Pel farcit, triturem tots els ingredients excepte la gelatina, que la deixarem en remull amb aigua freda. Posem la resta dels ingredients triturats a foc mig fins que començi a bullir i a espessir. En aquest punt, apaguem el foc i afegim les fulles de gelatina rehidratades i escorregudes. Barregem bé i ho evoquem al motlle que teniem reservant a la nevera. Deixem refredar unes hores dins la nevera (millor un dia per l'altre).
3. Quan estigui del tot quallat, decorem amb tires de xocolata blanca i negre, menta, boletes de decoració....el que vulgueu.
Un postre lleuger i sa, passa sense gana, us ho asseguro.
Aqui us deixo un detall del tall:
Bon profit!
2. Pel farcit, triturem tots els ingredients excepte la gelatina, que la deixarem en remull amb aigua freda. Posem la resta dels ingredients triturats a foc mig fins que començi a bullir i a espessir. En aquest punt, apaguem el foc i afegim les fulles de gelatina rehidratades i escorregudes. Barregem bé i ho evoquem al motlle que teniem reservant a la nevera. Deixem refredar unes hores dins la nevera (millor un dia per l'altre).
3. Quan estigui del tot quallat, decorem amb tires de xocolata blanca i negre, menta, boletes de decoració....el que vulgueu.
Un postre lleuger i sa, passa sense gana, us ho asseguro.
Aqui us deixo un detall del tall:
Bon profit!
Això ha d'estar boníssim!
ResponderEliminarQue bo Roser!!! I el que ho acaba de fer perfecte és aquesta base de galetes i mantega, la meva preferida... ;-)
ResponderEliminarPetons!
Roser, ¡¡bonissim!!
ResponderEliminarhas fet una creació preciosa i deliciosa.
Pues menuda versión más buena! te ha quedado fantástica y seguro que más rica aún.
ResponderEliminarbesos
Amb el toc del cafè encara ha de ser més bo!
ResponderEliminarUn pastís elegant perfecte per una ocasió molt especial...
Sembla boníssim, Roser, m'ha agradat molt i amb cafè ha de ser encara més temptador! L'acabat que has fet és molt bonic.
ResponderEliminarUffffffff quina salivera! jo que sóc tan cafetera aquest pastís duraría poc a casa meva! La decoració preciosa! Petonets
ResponderEliminarOh Roser que bó . Jo el de crema catalana l'he fet , però amb el toc de café ha de ser bonissim.
ResponderEliminarpetons
Roser, aquesta mousse està de vici!
ResponderEliminarMare meva quina pinta, t'ha quedat de luxe, i molt ben presentada!
Petons!
Vaya presentación, me quito el sombrero ante semejante cosa rica, me gusta esta versión tan particular que has hecho
ResponderEliminarAbrazos y buena semana
T'ha quedat espectacular i estic convençuda que amb el toc de cafè ha e quedar espectacular!!! Sobretot per a mi que en sóc una autèntica amant
ResponderEliminarPetonets bonica
Roser ,que maravilla de postre ,te quedo espectacular
ResponderEliminarbesinos
Roser, et va quedar genial! I pels amants del cafè segur que deliciós! (Jo no sóc gens de cafè! ;))
ResponderEliminarPetons
M'imagino el gust que ha de tenir i......quina salivera!!!! La decoració...perfecta!!!
ResponderEliminarSalut i petons,
Olga
Un toque fantástico el del café, la verdad es que este tipo de tartas me encantan, aunque ya lo sabes, jejeje... un besazo guapa
ResponderEliminarwow què bo!!!
ResponderEliminarNena estas feta una artista!!! T'ha quedat preciòs i quina delícia!!! El tinc que provar! petons
ResponderEliminarRoser, t'ha quedat perfecte, ha d'estar boníssim!!!!
ResponderEliminarUn pastís espectacular!! i quina idea més bona la del cafè. Un petonet
ResponderEliminarque buena idea y bien bueno el resultado
ResponderEliminarpeto
Buenas tardes Roser. Que lujo de tarta que nos has preparado, tiene que estar súper suave y con un sabor sensacional. Este tipo de tartas mousse con el sabor del café me encanta y esta tuya es muy buena y original.
ResponderEliminarUn beso Paco