Buscar este blog

lunes, 23 de diciembre de 2013

Rotllo de carn ...molt fàcil i gens sec!!

Us el recomano!!

És fantàstic, boníssim, gens pensat i tan fàcil!! I sempre surt!!

De fet, és el plat estrella que penso presentar als meus 15 invitats per cap d'any! Espero que triumfi!! Gràcies Yolin per aquest plat tan sorprenent!! Passeu pel seu bloc que descobrireu receptes realment delicioses!!

Ingredients (6-8 persones):

- 1 focaccia (del mercadona)
- 1 kg de carn mixta (vedella i porc)
- 2 cebes tendres
- 2 porros
- 400 g bolets variats o xampinyons
- 500 ml caldo de pollastre ANETO
- 30 g maicena
- 1 cullerada de mantega
- 1 rajolí de vinagre mòdena reduïda
- Sal, pebre, julivert, romaní
- oli d'oliva


Preparació:

1. Deixeu macerar durant 30 minuts la carn amb sal, pebre, romaní picat i un rajolí de vinagre de mòdena. 

2. Talleu la focaccia formant 4 làmines fines (mireu el pas per pas del bloc que us semblarà més fàcil). Reserveu.

3. Tallem ben petit les cebes i els porros i 100 g de bolets. Els fregim fins que quedin ben cuits, juntament amb sal i pebre. Li podeu tirar un rajolí de salsa de soja enlloc de la sal, queda molt bo. Reservem.

4. És l'hora de formar els rotllos de carn. Posem 2 làmines de la focaccia ben juntes, sobre paper d'alumini. Escampem per sobre un rajolí d'oli, sal i pebre, i cobrim tota la superfície del pa amb la meitat de la carn picada reservada, de manera que quedi ben estesa. Finalment, al centre de la superfície i afegirem la meitat de les verdures cuites.

5. Enrotllem el rotllo amb l'ajuda del paper de plata, com si fessim sushi, presionant bé. El deixarem ben enrotllat i presionat, com si fessim un caramel.

6. Fem el mateix amb les dues làmines de focaccia reservades, l'altre meitat de la carn i l'altre meitat de les verdures.

7. Coem els dos rotllos al forn preescalfat a 200ºC durant 35 minuts.

8. Mentrestant farem la salsa. En una paella, amb una mica de mantega, afegim la resta de bolets, amb un rajolí de salsa de soja, i deixem que es daurin bé. Un cop s'hagin enganxat a la base de la paella afegirem el caldo ANETO amb la maicena ja dissolta. Deixem que el conjunt bulli i espessi lleugerament.

9. Quan la carn estigui feta pararem el forn i deixarem que reposi uns minuts. Tallem la carn a rodanxes i la servim amb la salsa de bolets.


Molllt bo! Us asseguro que no queda gens seca i la salsa li dóna un toc fabulós!!

 Bon profit i que passeu unes fantàstiques festes de Nadal i Sant Esteve!!!

17 comentarios:

  1. ei, que bo!! Aquests rotlles són d'aquells que fan festa de Nadal 100%! Bon Nadal, Roser!

    ResponderEliminar
  2. Roser això té una pinta espectacular. Un bon plat per aquests dies i d'allò més original, segur que triomfes amb els teus amics

    Un petonàs i BON NADAL!!!!!

    ResponderEliminar
  3. Ostras quin plat de luxe!!! T'ha quedat genial!!! Ho provaré, gràcies. Bones festes!!!!

    ResponderEliminar
  4. Roser ,que pinta mas fenomenal tiene ese rollo y desde luego que no se ve nada seco ,esta buenisimo
    Felices Fiestas
    besinos

    ResponderEliminar
  5. ohhh, quina pintassa! Ho haurem de provar, la barreja de gustos deu ser ben bona! petons i bones festes!

    ResponderEliminar
  6. Quina pinta! Realment sembla boníssim! M'agrada més la carnaixí que en entrecot! Caldrà fer-la! Bones festes!

    ResponderEliminar
  7. OOOhhh!!! Quina recepta!!!! Ha de ser boníssima!!!! Quin rotllo més original!!
    Bones Festes, Roser!!!
    petons,
    Olga

    ResponderEliminar
  8. Faig un rotlle semblant, però sense la focaccia. Aquesta versió encara m'agrada més, la provaré ;)
    Bon Nadal i bones festes!

    ResponderEliminar
  9. T´ha quedat magnific. Bon Nadal i feliç any nou!

    ResponderEliminar
  10. Roser, et desitjo Bon Nadal i Bones Festes. Un rotlle delicios. Petons,

    ResponderEliminar
  11. Respuestas
    1. Aiixxxx, que gairebé me'n vaig sense desitjar-t'ho: BON NADAL!!!!!

      Eliminar
  12. Un rollo delicioso, si es que estar en tu mesa en cualquier día del año y más en días festivos, será un verdadero placer. Un abrazo guapa, espero que estés disfrutando de las fiestas.

    ResponderEliminar
  13. M'agrada molt aquesta idea, el poso a pendents per la propera celebració.
    Que passeu molt bones festes!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  14. Un plat que pots deixar preparat.
    Amb el brou ha d'estar suau i bonissim
    Et desitjo un FELIÇ ANY 2014

    ResponderEliminar
  15. estupendo rollo de carne y ideal para estos dias de comidas
    Roser et desitjo un feliç Any 2014
    Peto

    ResponderEliminar
  16. Está claro que tus invitados se van a chupar los dedos!!! Un fuerte abrazo

    Feliç Any 2014!!!

    ResponderEliminar

GRACIES PEL TEU COMENTARI!!