Buscar este blog

martes, 29 de marzo de 2011

CROQUETES DE BOTIFARRA D'ARRÒS

Aquestes croquetes (o mandonguilles o bombes, perquè és una explosió de sabor) són un aperitiu que no deixarà decebut a ningú, i sorprendrà al menys esperat. Jo no sóc una amant de les croquetes, ni dels fregits en general, però de tant en tant és fins i tot saludable deleitar el paladar amb alguna recepta, diguem-ne, no apta per dietes. Cada vegada que vé gent a casa els hi poso una tapa i aviat desapareixen. Penseu que amb aquestes quantitats surten moltes croquetes, i si en dobleu la quantitat, sempre les podeu tenir formades, i guardades al congelador, llestes per descongelar i fregir. Aquí us deixo la recepta!
INGREDIENTS:


- Una botifarra d'arròs


- Mitja ceba tendra


- Un pebrot verd italià


- Un got de llet semidesnatada


- 1 cullerada supera de maizena


- Sal


-Farina


- Ou


-Pa ratllat i panko (50 : 50)


- Oli d'oliva suau


PREPARACIÓ:


1. Primer heu de sofregir la ceba i el pebrot tallat ben petit amb una mica d'oli d'oliva i un polsim de sal.


2. Un cop sofregit, abocar-hi la botifarra d'arròs que haureu trinxat amb un ganivet, també ben petita


3. Quan veieu que tot està ben cuit i ben mesclat, barrejar la Maizena amb la llet freda (o a temperatura ambient) i posar-la dins el cassó de la botifarra. Remenar contínuament fins que veiem que queda una pasta que es separa de les parets. Això vol dir que ja està tot cuit.


4. Ho deixem refredar i un cop fred fem boletes o croquetes, de la forma que vulguem, i passem per farina, ou batut i una barreja de pa ratllat i panko (és un tipus de pa ratllat que fan servir molt a orient, queda molt cruixent i diferent).


5. Mentre aneu formant les boles, poseu oli a escalfar i aneu fregint-les a foc fort (perquè el farciment està cuit, només cal daurar l'arrebossat) en tandes de 4 o 5, per evitar que baixi la temperatura de l'oli.


6. Deixar absorbir l'oli sobrant sobre paper de cuina i ja estaran llestes per donar-li una bona queixalada.


És ideal que siguin boletes d'una sola mossegada.


Espero que us agradi!

Calories per croqueta: 60 calories aproximadament


Observacions: també podeu arrebossar amb sèsam, kikos ben trinxadets...és un aperitiu que sorprendrà i no deixa indiferent a ningú!




domingo, 27 de marzo de 2011

COCA de CREMA PASTISSERA

Doncs aquí us deixo una altra recepta amb crema pastissera, aquesta vegada és una coca molt i molt fàcil ideal per portar a casa d'uns convidats, perquè realment, sembla una coca de pastisseria, no casolana.

Així que ja sabeu, feu crema de sobres per aprofitar altres elaboracions.

En vaig fer dues, una la vaig portar a casa els meus pares, i l'altre a casa els meus sogres, i les dues van ser vistes i no vistes...perquè serà? Aquí teniu la recepta.

INGREDIENTS (per dues coques):

- 2 pastes de full rectangulars (tipus hacendado)

- sucre blanc

- sucre llustre

PER LA CREMA PASTISSERA:

- 200 ml de nata 35% MG

- 300 ml llet semidesnatada

- 3 rovells d'ou

- 60 g de fructosa

- 40 g de maizena

- pell de llimona i canyella.

PREPARACIÓ:

1. Primerament farem la crema pastissera de la mateixa manera que vam elaborar la crema catalana : http://trifasicdebaileys.blogspot.com/2011/03/crema-catalana.html


2. Desembolicarem una pasta de full i la tallarem per la meitat.

3. Una de les meitats li farem talls paral·lels amb un ganivet ben esmolat.

4. A l'altre de les meitats hi posarem la meitat de la crema que haurem elaborat i que ja estarà freda.

5. Amb molt de compte, vigilant que els talls que hem
fet a la pasta de full no s'obrin gaire, col·locarem aquesta meitat de la pasta tapant la crema, però deixant que es vegi el farciment enmig dels talls.

6. Un cop fem el mateix amb l'altra pasta de full, ja tindrem les dues coques, li espolsem sucre blanc per sobre i introduïm al forn que estarà preescalfat a 220ºC, i deixarem coure fins que la coca estigui ben rosseta. Retirem del forn i un cop fredes, a una espolsem sucre llustre i l'altra la deixem tal qual.

I així queden:



Quina de les dues us agrada més????

Calories per ració: 250 calories (tenint en compte que a cadascuna de les coques hi surten 10 racions)

A disfrutar-les!!!

sábado, 26 de marzo de 2011

CREMA CATALANA

Ja sé que fa una setmana que va passar sant josep, però per falta de temps no he pogut penjar la recepta abans.
Doncs aquí la teniu, la meva primera crema catalana...im-presionante!!

INGREDIENTS (per a 4 persones):

- 200 ml nata per cuinar

- 300 ml llet sencera

-60 g de  sucre

- 20 g de maizena

- 3 rovells d'ou (tamany L), o ous sencers

- pell de llimona i canyella


PREPARACIÓ:

1. Escalfar la nata i la meitat de la llet amb la canyella i la pell de llimona (vigilant de no agafar la part blanca, que amargueja molt). Un cop ha bullit, retirar i deixar refredar.

2. A part batre els rovells d'ou, el sucre, la maizena i la resta de la llet. Que quedi tot ben mesclat.

3. Quan la

llet del cassó ja estigui ben reposada i no molt calenta es col·la directament sobre la barreja anterior. Es mescla tot i es torna a posar al foc a temperatura mitja i remenant
continuament fins que espesa (pasen pocs minuts).

4. Retirar del foc i evocar la crema sobre les cassoletes de ceràmica típiques.

5. Al moment de servir, espolsar-hi sucre i cremar-ho amb un "soplete" o una resistència de ferro especial.

Calories per ració: 300 calories (un postre per ocasions especials)

Observacions: per les persones que estigueu a règim us aconsello que substituiu la nata per la llet semidesnatada o desnatada, us estalviareu centenars de calories, tot i que també rebaixareu molt el gust... Que aprofiti!!

BULGUR AMB CIGRONS


I avui us porto una recepta àrab d'allò més nutritiva, pel que he llegit, el bulgur és l'ingredient principal del tabulé (corregiu-me si no és així).

Aquest cereal és semblant a l'arròs, el cuscús i la sèmola, però que en realitat no té res a veure.
Val la pena provar-lo almenys un cop a la vida, per tal de tenir coneixement dels nous ingredients que ens arriben al mercat dia rere dia, que no en són pocs.

La recepta d'avui és una versió del cus-cús amb cigrons i
verdura, però elaborat amb aquest cereal. Us animo que el
proveu, no us deixarà de sorprendre.


INGREDIENTS (per 2 persones):

- 150 g de bulgur

- 1 pot petit de cigrons en conserva (200g escorreguts)

- 100 g de pit de pollastre

- 1 carbassó

- 1/2 albergínia

- 50 g de pastanagues

- Aigua, oli, sal i pebre

PREPARACIÓ:

1. En una olla introduir tots els ingredients en cru, tal qual, i cobrir amb aigua (si pot ser mineral millor)

2. Un cop arrenca el bull deixar-ho coure tot junt durant uns 15 minuts aproximadament, fins que veieu que el gra està cuit.

3. Apagar el foc i escorre-ho, però ATENCIÓ, no tireu el caldo, si us l'heu de menjar un dia per l'altra ho heu d'escórrer sota un plat fondo o un cassó, perquè és important reservar el caldo.

4. Quan aneu a servir el plat, posar unes cullerades del bulgur, els cigrons, el pollastre i la verdura, i per sobre, unes cullerades del caldo, a gust del comensal.

I ja està, fàcil, complet, econòmic, nutritiu, i molt gustòs!! Animeu-vos!!


Calories per ració: 270 calories . Perfecte per dietes hipocalòriques, pel control del colesterol i la diabetis .

Observacions: Per complementar aquest plat únic, de postres menjar unes maduixes talladetes amb una mica de mató o formatge fresc...un menú exquisit!


viernes, 18 de marzo de 2011

PALMERETES DE PASTA DE FULL



Aquestes pastes les vaig portar a la feina perquè les provèssin les llamineres de les meves companyes, i no vegis el què van durar, així doncs, aquí teniu la recepta, perquè la disfruteu amb els vostres... o soletSs! ;)

Ingredients

- Pasta de full (1 de 250 g)
- Sucre blanc (el necessari)

Preparació


1. Estirar la pasta de full, si és quadrada millor (jo utilitzo la marca Hacendado), i espolsar-hi sucre blanc per sobre, es passa per sobre un corró amb la finalitat que el sucre quedi enganxat a la pasta de full, no per estirar la pasta. Un cop tenim fet aquest procés, es doblega un extrem de la pasta fins a meitat, i l’altra extrem fins a la meitat, de manera que es toquin, es torna a espolsar sucre per sobre, i es torna a passar el corró. I així successivament, anem doblegant la pasta de full fins a la meitat, espolsant sucre fins que arriba un punt que queden les dues meitats juntes.

2. En aquest moment, tallem 1 cm aproximadament per cada palmera i la disposem sobre una placa de forn que haurem forrat amb paper sulfuritzat.

Mentre anem disposant cada palmera sobre la placa de forn, l’aixafem una miqueta amb el ganivet, per tal que quedi una mica més ample de forma i així, quan es cogui, ho faci uniformament, tant d’alt com ample.

Finalment, s’espolsa una miqueta més de sucre i cap al forn, que ja estarà preescalfat a 220ºC, i les mantindrem a una alçada més aviat baixa, amb l’escalfor a dalt i a baix, durant uns 10-15 minuts, vigilant fins que les palmeres agafin color torradet.

Deixar refredar a temperatura ambient i ja estan llestes per degustar (afanyeu-vos que desapareixen!!!)


Versió: Per als més llaminers de la casa :: Poder fer aquestes mateixes palmeres però de xocolata (blanca, amb llet, negre) si, un cop fredes, desfeu la xocolata al bany maria, i suqueu una de les puntes de la palmera, o la palmera sencera dins la xocolata, i ho deixeu refredar sobre una reixa.

Calories per palmera: 90 calories (Perfectes per esmorzar, un suc de taronja amb un tallat i unes tres palmeres de pasta de full, resultaran ser un esmorzar complet de 350 calories, que ens donará l’energia necessària per passar tot el matí, això sí, un cop per setmana màxim!!...simplement, un esmorzar de diumenge genial!!!)

CÒCTEL: DAIKIRI de MADUIXES

Aquí teniu un còctel d'allò més bo, refrescant...i molt dolçet (bé, això depèn del gust de cadascú). Aquest còctel és interessant perquè no cal tenir coctelera, amb una batedora ho tenim solucionat!

Us deixo la recepta perquè la poseu en pràctica per quan arribi l'estiu, temps de mojitos, mojitos i algún que altre daikiri!!

Que vagi de gust, i com ja sabeu, bebeu amb responsabilitat!! ;)

Ingredients (per una copa):

- 4 maduixes madures

- 2 cullerades de postre de sucre blanc o morè

-30 ml de ron negre

-unes fulles de menta per triturar i decorar

- un parell de gels
Preparació:

1. Triturar en el vas de la batedora les maduixes, el sucre, el ron negre i unes quantes fulles de menta.

2. Quan tot estigui ben triturat, servir en una copa de còctel i decorar amb unes fulles de menta, i alguna maduixa, si és que te'n queda alguna (en el meu cas van desaparèixer i no vaig poder posar-ne cap per fer la foto)


A disfruta'l!!


Calories per copa: 150 calories!! Podeu substituir el postre per un daikiri i ja estaria compensat!!

sábado, 12 de marzo de 2011

Cons de crema pastissera i crema de nata

Pels reis vaig demanar uns cons metàl·lics per elaborar postres, però deurien estar molt enfeinats aquest any (tot i la crisis) perquè no me'ls van portar...no va ser fins al cap d'un mes!! Però "más vale tarde que nunca" diuen, no??

Doncs no ha estat fins ara que no he elaborat cap postre amb ells...però finalment ho he fet i l'èxit ha estat assegurat. Primer volia farcir-los de crema pastissera, després vaig pensar en farcir-los de nata montada..fins que finalment he decidit fer un fifty-fifty, encara que la nata montada no és ben bé nata...sinó una versió!

Aquí teniu la recepta, molt fàcil i espero que la poseu en pràctica perquè val la pena!

Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full quadrada

- 1 ou per pintar els cons

PER LA CREMA PASTISSERA:

- 250 ml de llet semidesnatada

- 2 rovells d'ous

- 50 g de sucre

- 20 g de maizena

- Canyella i pell de llimona per aromatitzar

PER LA CREMA DE NATA:

- 1 iogurt grec ensucrat

-100 g de mascarpone

Preparació:

1. Primer es fan tires de pasta de full i cobreixen com si fos un cargol, des de la punta a la base, el motlle en forma de con.

2. Es pinta cada con amb ou batut i es posa al forn a 200º durant uns 10 minuts, veureu que s'han enrossit de dalt i de baix.

PER LA CREMA PASTISSERA:

1. Es posa a escalfar la meitat de la llet amb la meitat del sucre, la canyella i la llimona fins que bull.

2. Mentres, es barreja en un bol la resta de la llet, la resta de sucre, els rovells i la maizena, fins que tot quedi ben integrat.

3. Un cop bull la llet s'evoca a la barreja anterior i es torna una altra vegada al foc, a foc lent, fins que la crema agafa consistència espesa. Se separa del foc i es deixa refredar.

PER LA CREMA DE NATA:

1. Es barreja el iogurt grec amb el mascarpone fins que tot queda ben integrat.

...PEL MONTATGE:

1. Un cop els cons de pasta de full estan freds, se separen fàcilment del motlle i es farceixen, primerament de la crema pastissera i finalment de la crema de nata.

2. Se li posa una mica de menta decorativa i ja estarà llesta per servir i degustar.

Que vaig de gust!!!


És un postre que sempre us farà quedar bé davant dels invitats, però vigileu que és molt lleuger i llaminer, feu-ne de més que de ben segur repatiran!!

Calories per con: 200 calories dolçes.....

Panini de cereals amb albergínia i formatge

Ahir erem divendres, és a dir, inici de cap de setmana, i que millor per començar-lo crospint-me una bona torrada com déu mana....
Havia pensar en elaborar una pizza casolana però, sincerament, la gana va guanyar a la mandra, i com que vaig trobar aquest pa amb tants nutrients vaig pensar, millor transformo la pizza en un panini!! I així ha estat. Aquest n'ha estat el resultat:

Ingredients (per 1 persona o 2):

- Una barra de pa de cereals de 400 g

- 2 cullerades superes de tomàquet fregit solis

- 3 lonxes de formatge emmental

- 5 rodanxes d'albergínia ben finetes

- 2 lonxes de pernil dolç

- 50 g de formatges variats ratllats per amanides

- Herbes de provença

- Oli d'oliva


Preparació:

1. Primer es talla la barra de pa per la meitat, i es reserva una d'elles.

2. Amb l'altra meitat, s'unta primer de tot amb el tomàquet, seguit pel formatge en lonxes i les rodanxes d'albergínia que prèviament hem cuit a la planxa amb una mica d'oli. Per sobre hi posem el pernil dolç tallat a trossets, els formatges ratllats variats i les herbes de provença.

3. Amb el foc preescalfat a 180º, introduïm el panini i ho deixem coure uns 10 minuts, fins que el
formatge està desfet i una mica gratinat.

4. Ja només quedarà treure'l de forn i ja estarà llest per servir.

Que profiti i compte amb l'empatx!!



Una recomenació sí que faria sobre aquest plat, si us mengeu la mitja barra sencera i sentiu que us heu quedat molt plens, de postres us preneu una infusió de menta i regalèssia, que fa meravelles i veureu com de seguida se us passa la indigestió.

Ara toca calcular calories....

Calories per ració de mitja barra de pa: 1125 calories

Observacions: Penseu que una pizza pot arribar a tenir-me més, tot i que la mitjana tenen sobre unes 1100 aproximadament.

Si no esteu a règim, de tant en tant va bé donar-se algun caprici, que a la vida hem vingut a disfrutar, no a patir!! Però com he dit, de tant en tant....

Fins la pròxima!!!